Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepsi doradcy na tym forum - kandydatury

Redakcja

Co sądzisz o doradcach na forum  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sądzisz o doradcach na forum

• Są znakomici
      4
    • Nie miałam z nikimi kontaktu na forum
      3

Recommended Posts

1000% poparcia dla AsiaMariusz!!!

Dusza okienkowego wątku!! Wiedza, doświadczenie, profesjonalizm + chęć dzielenia się nimi z nami laikami :D Do tego jeszcze ma zacięcie nauczycielskie i cierpliwość do tłumaczenia zawiłości firankowo-zasłonowo-dekoracyjnych!

Ba! Asia nie tylko nas inspiruje, wrzuca zdjęcia, podpowiada i tłumaczy! Asia rozwiązuje nasze okienkowe problemy! Ciemną nocą, po pracy siedzi nad naszymi błaganiami "Pomóż! Co powiesić na tym oknie? Co tutaj pasuje? Jak to zrobić?" I charytatywnie poświęca swój prywatny czas, żeby wykombinować co naszych oknach będzie najpiękniejsze :D

Asia jest Mistrzynią Dekoracji Okien!!! :D

Bardzo fajnie .... a teraz kilka faktów.....

Asia jest fachowcem - to jej praca , więc wykonuje ją doskonale bo się na tym zna ( ma także swój wątek w ogłoszeniach gdzie poleca swoje usługi) , ale:

o oknach doradza od 11 lutego 2009 , wcześniej tylko wpisy w dzienniku budowy i tematach z oknami nie związanych ....

w ciągu ostatnich 6 m-cy ( około 180 dni ) czyli od 1 kwietnia udzieliła 76 porad związanych z oknami - więc jest to statystycznie mniej niż jedna porada na 2,37 dnia ....

udziela się tylko w tym jednym wątku o dekoracji okien na forum nie doradzając w wątkach innych - także związanych z tematem , gdzie również forumowicze potrzebują pomocy dekoratora okien ....

koniec faktów....

I kurcze .... wiem, ze teraz wychodzę na zołzę ... ale kilka osób w ostatnim czasie zwróciło moją uwagę na zbyt dużą ilość rozdawanych wyróżnień i z błahych powodów .... a że nie chcą "podpaść" a mojej reputacji na forum nic już nie zaszkodzi , bo każdy wie że się czepiam i zołza jestem - więc postanowiłam przyjrzeć się tematowi....

to powyżej o wyróżnieniach typu za coś tam ... dobre serce, pożyteczność i takie tam ....

natomiast tytuły , w tym "Najlepszy Doradca Na Tym Forum" zobowiązują ... to jest tytuł najwyższy na tym forum ..... tytuł który zobowiązuje i na który naprawdę trzeba zasłużyć wielomiesięcznym o ile nie wieloletnim doradztwem i wiedzą oraz że się tak wyrażę częstym "bywalstwem " na forum po to , żeby naprawdę pomagać a nie wpaść raz na jakiś czas , coś napisać i już ...

to jest moje zdanie na ten temat , wiem , ze włożyłam kij w mrowisko i będzie wiele głosów "przeciw" ... ale takie jest moje zdanie i kilku innych forumowiczów także ...

uważam, że warto zastanowić się nad usystematyzowaniem warunków nadawania tytułów i wyróżnień....

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1000% poparcia dla AsiaMariusz!!!

Dusza okienkowego wątku!! Wiedza, doświadczenie, profesjonalizm + chęć dzielenia się nimi z nami laikami :D Do tego jeszcze ma zacięcie nauczycielskie i cierpliwość do tłumaczenia zawiłości firankowo-zasłonowo-dekoracyjnych!

Ba! Asia nie tylko nas inspiruje, wrzuca zdjęcia, podpowiada i tłumaczy! Asia rozwiązuje nasze okienkowe problemy! Ciemną nocą, po pracy siedzi nad naszymi błaganiami "Pomóż! Co powiesić na tym oknie? Co tutaj pasuje? Jak to zrobić?" I charytatywnie poświęca swój prywatny czas, żeby wykombinować co naszych oknach będzie najpiękniejsze :D

Asia jest Mistrzynią Dekoracji Okien!!! :D

Bardzo fajnie .... a teraz kilka faktów.....

Asia jest fachowcem - to jej praca , więc wykonuje ją doskonale bo się na tym zna ( ma także swój wątek w ogłoszeniach gdzie poleca swoje usługi) , ale:

o oknach doradza od 11 lutego 2009 , wcześniej tylko wpisy w dzienniku budowy i tematach z oknami nie związanych ....

w ciągu ostatnich 6 m-cy ( około 180 dni ) czyli od 1 kwietnia udzieliła 76 porad związanych z oknami - więc jest to statystycznie mniej niż jedna porada na 2,37 dnia ....

udziela się tylko w tym jednym wątku o dekoracji okien na forum nie doradzając w wątkach innych - także związanych z tematem , gdzie również forumowicze potrzebują pomocy dekoratora okien ....

koniec faktów....

I kurcze .... wiem, ze teraz wychodzę na zołzę ... ale kilka osób w ostatnim czasie zwróciło moją uwagę na zbyt dużą ilość rozdawanych wyróżnień i z błahych powodów .... a że nie chcą "podpaść" a mojej reputacji na forum nic już nie zaszkodzi , bo każdy wie że się czepiam i zołza jestem - więc postanowiłam przyjrzeć się tematowi....

to powyżej o wyróżnieniach typu za coś tam ... dobre serce, pożyteczność i takie tam ....

natomiast tytuły , w tym "Najlepszy Doradca Na Tym Forum" zobowiązują ... to jest tytuł najwyższy na tym forum ..... tytuł który zobowiązuje i na który naprawdę trzeba zasłużyć wielomiesięcznym o ile nie wieloletnim doradztwem i wiedzą oraz że się tak wyrażę częstym "bywalstwem " na forum po to , żeby naprawdę pomagać a nie wpaść raz na jakiś czas , coś napisać i już ...

to jest moje zdanie na ten temat , wiem , ze włożyłam kij w mrowisko i będzie wiele głosów "przeciw" ... ale takie jest moje zdanie i kilku innych forumowiczów także ...

uważam, że warto zastanowić się nad usystematyzowaniem warunków nadawania tytułów i wyróżnień....

Nieźle namieszałaś tym kijem w mrowisku :o :o :lol: :lol:

Zgadzam się, że zbyt szybko i pochopnie rozdawane są tytuły :evil: ,w dodayku nie są weryfikowane po jakimś czasie.........koleś dostaje tytuł i znika z forum............. :roll: :-?

Dlatego postuluję o degradację twojego tytułu :wink: :roll: A co tam.........jak ja nie mam to Ty też :wink: :roll: :roll:

Zgadzam się, że zbyt szybko i pochopnie rozdawane są tytuły :evil: ,w dodayku nie są weryfikowane po jakimś czasie.........koleś dostaje tytuł i znika z forum............. :roll: :-?

cieszę się, ze ktoś mnie poparł ...

bałam się , ze od razu dostanę opiernicz :oops: :lol:

Dlatego postuluję o degradację twojego tytułu :wink: :roll: A co tam.........jak ja nie mam to Ty też :wink: :roll: :roll:

ależ jak najbardziej - jeśli ktoś uważa, ze mi się nie należy - proszę pisać do Redakcji czy na wątku - przyjmę werdykt z pokorą :wink: .... tym bardziej, że przecież ktoś mi go kiedyś tam za coś nadał .... może okazało się po czasie , że na niego nie zasługuję i jak najbardziej zrozumiem jeśli ktoś będzie chciał mi go odebrać z jakiegoś uzasadnionego powodu :)

dokładnie

Temu tez służyły moje sarkastyczne uwagi co do niektórych kandydatur.

Weźmy taki przypadek. Ja jestem elektrykiem. I potrafię ocenić porady w tej dziedzinie. Było tu kilka osób na forum, które wykazały się rzetelną wiedzą i fachowością. I w zasadzie miałem występować do Redakcji o ich wyróżnienie, ale nie zdążyłem. Tych osób nie ma! Albo są raz na parę miesięcy. I jak dotąd nikt z elektryków nie jest wyróżniony tytułem, tak jakby branża sroce spod ogona wypadła

Piszę to dlatego, żebym się nie spotkał z zarzutem o nepotyzm.

A swoją opinię o wyróżnianie tytułem po 2 miesiącach stażu (nie neguję wartości porad) już wyraziłem.

Starcza pomroczność jasna.

Owszem, wszyscy się bawimy. Bo przecież tytuly nic nie dają. Ale uleganie hura krzykaczom, tez nie jest wyjściem.

Na przykład:

AsiaMariusz!!!!!Popieram za wszystko co robi dla innych.Dziękuję :)

Przepraszam, ale jak bym miał 10 postów i 2 tygodnie stażu, to raczej nie odwazyłbym się wystawiać ocen.

Dagulka nalężę do osób o których piszesz z takim lekceważeniem

o wyróżnieniach typu za coś tam ... dobre serce, pożyteczność i takie tam ....

chciałam zaznaczyć ,że nie wydrukowałam sobie sama tego tytułu pod nickiem tak jak i pozostałe osoby tylko,przyznała je nam Redakcja ale jak sama piszesz

jeśli ktoś uważa, ze mi się nie należy - proszę pisać do Redakcji czy na wątku przyjmę werdykt z pokorą

galka , słońce moje .... źle odebrałaś moje słowa ..... broń boże nie wypowiadam się lekceważąco o forumowiczach posiadających tytuł czy wyróżnienie .... sama mam tytuł , za coś mi przyznano kiedyś i poczułam się bardzo doceniona wtedy - pamiętam ile radości mi to dało ..... tak jak każdemu kto posiada ..... bo to prestiż na forum posiadać tytuł..... i dlatego tak oponuję , żeby nie rozdawać hurtem tylko żeby te decyzje przyznające tytuł były przemyślane , żeby osoby uhonorowane naprawdę były wyjątkowe , żeby prestiż tych wyróżnień został zachowany .....

i tylko to mam na myśli .... absolutnie nie umniejszam osobom które tytuł otrzymały .....

tylko ostatnio coś dużo tych zgłoszeń .... i wydaje mi się , że na tytuł trzeba popracować nieco dłużej niż 2 miesiące i bardziej intensywnie niż 67 wpisów doradzających przez 6 miesięcy ....

tylko tyle..... gałka....

cieszę się, ze ktoś mnie poparł ...

bałam się , ze od razu dostanę opiernicz :oops: :lol:

ależ jak najbardziej - jeśli ktoś uważa, ze mi się nie należy - proszę pisać do Redakcji czy na wątku - przyjmę werdykt z pokorą :wink: .... tym bardziej, że przecież ktoś mi go kiedyś tam za coś nadał .... może okazało się po czasie , że na niego nie zasługuję i jak najbardziej zrozumiem jeśli ktoś będzie chciał mi go odebrać z jakiegoś uzasadnionego powodu :)

Uzasadniam:Bo ja nie mam :wink:

PS.zaraz szmatą dostanę :roll:

dokładnie

Temu tez służyły moje sarkastyczne uwagi co do niektórych kandydatur.

Weźmy taki przypadek. Ja jestem elektrykiem. I potrafię ocenić porady w tej dziedzinie. Było tu kilka osób na forum, które wykazały się rzetelną wiedzą i fachowością. I w zasadzie miałem występować do Redakcji o ich wyróżnienie, ale nie zdążyłem. Tych osób nie ma! Albo są raz na parę miesięcy. I jak dotąd nikt z elektryków nie jest wyróżniony tytułem, tak jakby branża sroce spod ogona wypadła

Piszę to dlatego, żebym się nie spotkał z zarzutem o nepotyzm.

A swoją opinię o wyróżnianie tytułem po 2 miesiącach stażu (nie neguję wartości porad) już wyraziłem.

Starcza pomroczność jasna.

Owszem, wszyscy się bawimy. Bo przecież tytuly nic nie dają. Ale uleganie hura krzykaczom, tez nie jest wyjściem.

Na przykład:

AsiaMariusz!!!!!Popieram za wszystko co robi dla innych.Dziękuję :)

Przepraszam, ale jak bym miał 10 postów i 2 tygodnie stażu, to raczej nie odwazyłbym się wystawiać ocen.

Czy 2 tygodnie stażu to za mało żeby się odzywać?Przyglądałam się wątkowi uważnie i zauważyłam że AsiaMariusz chętnie udziela rad,poświęcając swój wolny czas.Mi również pomogła i za to chciałam jej podziękować oddając swój głos.Człowiek uczy się całe życie,słyszałam że dzieci i ryby głosu nie mają,teraz dowiaduję się, że również nowi forumowicze.BRAWO!!Porada roku!Jesteś nowy-to żebyś nie odważył się wystawiać ocen.Bardzo dziękuję

uważam, że każdy może oddać głos ... byle tylko zaznajomił się wcześniej z profilem kandydata , wcześniejszą działalnością a co za tym idzie zasadnością kandydatury - bo to jest podstawa ..... jeśli to zrobiłaś a nie oddałaś głosu bezmyślnie tylko dlatego że raz Ci kandydat pomógł .... to wszystko jest ok ....

Czy 2 tygodnie stażu to za mało żeby się odzywać?Przyglądałam się wątkowi uważnie i zauważyłam że AsiaMariusz chętnie udziela rad,poświęcając swój wolny czas.Mi również pomogła i za to chciałam jej podziękować oddając swój głos.Człowiek uczy się całe życie,słyszałam że dzieci i ryby głosu nie mają,teraz dowiaduję się, że również nowi forumowicze.BRAWO!!Porada roku!Jesteś nowy-to żebyś nie odważył się wystawiać ocen.Bardzo dziękuję

Nic nie mam przeciwko AsiMariusz. Natomiast nie zgadzam się, że tu za porady jest jakieś głosowanie. Głosowania tu nie ma. Natomiast są wnioski i prośby do Redakcji aby uwzględniła wyjątkowo wysoką aktywność niektórych forumowiczów, w tym przyznała tytuł "Najlepszego". A co w jezyku polskim oznacza to słowo? Ano, że ten ktoś wyróżnia się wśród otoczenia wiedzą w danej dziedzinie. I aby wiedzieć, kto jest tym "ktosiem" to trzeba znać to otoczenie. A jesli Ty po 10 postach twierdzisz, ze znasz je tak samo, jak ci, co są tu latami, to gratuluję dobrego samopoczucia.

A jakby po kazdej poradzie przyznawano tytuły, to 90% by je miało.

Czytając wasze wpisy uśmiałam się do łez,dobre samopoczucie pewnie długo mnie nie opuści :lol: :lol: :lol: Wątek dotyczący dekoracji okien przeczytałam od strony1 do 16 i dochodzę do wniosku że AsiaMariusz zasługuje na uznanie,pytanie tylko czy potrzebuje uznania od elektryka skoro jest ceniona przez wszystkie osoby którym pomogła.Chcę jeszcze dodać że ktoś kto udziela porad na jednym forum dotyczącym jednej dziedziny na której się zna jest napewno bardziej pomocny niż osoba udzielająca się na kilku forach będąc specjalistą od wszyskiego,czyli tak naprawdę od niczego :lol: To tyle miłej zabawy!!

Gość justyna_m
Czytając wasze wpisy uśmiałam się do łez,dobre samopoczucie pewnie długo mnie nie opuści :lol: :lol: :lol: Wątek dotyczący dekoracji okien przeczytałam od strony1 do 16 i dochodzę do wniosku że AsiaMariusz zasługuje na uznanie,pytanie tylko czy potrzebuje uznania od elektryka skoro jest ceniona przez wszystkie osoby którym pomogła.Chcę jeszcze dodać że ktoś kto udziela porad na jednym forum dotyczącym jednej dziedziny na której się zna jest napewno bardziej pomocny niż osoba udzielająca się na kilku forach będąc specjalistą od wszyskiego,czyli tak naprawdę od niczego :lol: To tyle miłej zabawy!!

zgadzam się z powyższym w 100%

Gość justyna_m

jako, że zgłosiłm kandydaturę AsiaMariusz chciałabym zwrócić uwagę, że jej posty są zawsze rzeczowe i na temat a nie jak, niektórych "najpożyteczniejszych" czy "najlepszych" często jedynie pogaduchami.

Chciałabym zaznaczyć, że nie mam na forum drugiej osoby, która pomagałaby w taki sposób na tematy dotyczące dekoracji okien. Dlatego zasługuje na ten tytuł.

A to,że udziela się w jednym wątku to akurat bardzo dobre ponieważ nie trzeba szukać jej po całym forum ... zawsze wiadomo gdzie można ją znaleźć i zadać jej nurtująca nas pytanie.

Doradztwo AsiaMariusz w sprawie dekoracji okien z ostatnich 2 miesięcy (na sprawdzenie dalej wstecz nie mam czasu)

21 wrzesień

22 wrzesień

23 wrzesień

6 październik

25 październik

27 październik

30 październik

1 listopad

6 listopad

uważacie , że to wystarczy na NAJLEPSZEGO DORADCĘ TEGO FORUM ?