Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepsi doradcy na tym forum - kandydatury

Redakcja

Co sądzisz o doradcach na forum  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sądzisz o doradcach na forum

• Są znakomici
      4
    • Nie miałam z nikimi kontaktu na forum
      3

Recommended Posts

Dlaczego znowu mam wrazenie, ze walka sie toczy taka, jakby co najmniej chodzilo o przyznanie dozywotniej renty, na ktora wszyscy sie skladamy, a nie o wyraz uznania / sympatii od ktorego nikomu sie "nie zmydli"? :roll: Dla mnie kazdy moglby miec jakis tytul, przynajmniej wiedzialabym na czym sie kto zna od pierwszego wejrzenia... :roll:

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla mnie kazdy moglby miec jakis tytul, przynajmniej wiedzialabym na czym sie kto zna od pierwszego wejrzenia... :roll:

no właśnie o to chodzi , że nie po to są tytuły ..... żeby miał każdy .... w celu jaki sugerujesz każdy sobe może przy nicku dopisać "Arek-hydraulik" tudzież "Tatiana - architekt" ... i bedzie wiadomo :wink:

tytuły są tylko dla Najlepszych Doradców .... to jest prestiż który zobowiązuje - a nie "jakiś tam tytuł"....

Dlaczego znowu mam wrazenie, ze walka sie toczy taka, jakby co najmniej chodzilo o przyznanie dozywotniej renty, na ktora wszyscy sie skladamy,

wiem, że tak to może wyglądać .... ale i to jest potrzebne ... bo następnym razem jeśli ktoś zgłosi kandydaturę to może najpierw zaznajomi się z profilem kandydata i dogłębnie przeanalizuje zasadność .... bo jak widzę Redakcja przyznaje wszystkim którzy zostają zgłoszeni .... i w takim tempie niedługo sami utytułowani tu będą ... czyli tak naprawdę śmietnik z którego nic nie wynika ....

Dla mnie kazdy moglby miec jakis tytul, przynajmniej wiedzialabym na czym sie kto zna od pierwszego wejrzenia... :roll:

no właśnie o to chodzi , że nie po to są tytuły ..... żeby miał każdy .... w celu jaki sugerujesz każdy sobe może przy nicku dopisać "Arek-hydraulik" tudzież "Tatiana - architekt" ... i bedzie wiadomo :wink:

tytuły są tylko dla Najlepszych Doradców .... to jest prestiż który zobowiązuje - a nie "jakiś tam tytuł"....

No dobra, ale tez juz tak nie przesadzajmy. Tez nie do konca wiemy, ile kto dla Forum robi. Do mnie przychodza dziesiatki wiadomosci na priv i maili, w ktorych ludzie mnie pytaja o posadzki i plyty betonowe i nikt tego nie widzi... :roll:

No dobra, ale tez juz tak nie przesadzajmy. Tez nie do konca wiemy, ile kto dla Forum robi. Do mnie przychodza dziesiatki wiadomosci na priv i maili, w ktorych ludzie mnie pytaja o posadzki i plyty betonowe i nikt tego nie widzi... :roll:

widzi , widzi ..... pewnie dlatego masz tytuł .... bo na niego zasłużyłaś ....

pamiętasz ? już kiedyś była taka sytuacja - że miałaś dostać tytuł, ale były sprzeciwy i na chęciach się skończyło ....

ale teraz - jak widać - zasłużyłaś i masz ....

i to jest ok ....

sorki , jeśli to wygląda że personalnie napadam .... fakty przytaczam .... bo z "och'ów" i "ach'ów" nic nie wynika .... i fajnie by było gdyby inni tez zadali sobie nieco trudu i przeanalizowali choć pobieżnie profil kandydata - a nie na podstawie jednej porady wnioskowali o tytuł ....

Gość justyna_m
a nie na podstawie jednej porady wnioskowali o tytuł ....

AsiaMariusz udzieliła więcej niż jednej porady.

ale widzę, że nie chodzi tutaj chyba o jej kandydaturę ale ogólnie o przyznawanie tytułów. moim zdaniem tytuł Najlepszego doradcy na tym forum czy też Najpożytecznejszego forumowica od zawsze rzeczywiście należą się osobą, które udzielają sie na wielu wątkach i w wielu dziedzinach mogą udzielić pomocy/porady/wsparcia jednak z drugiej strony można dać tytuł osobie, która zna się na czymś bardziej niż inny i dzieli się tą wiedzą bardzo profesjonalnie, bezinteresownie i z wielką chęcią. Np. AsiaMariusz może mieć tytuł Specjalista od dekoracji okien nie musi to być najlepszy dodadca.

A czy tytuł jej się należy zadecyduje Redakcja.

Niektórzy chcą mieć monopol na nadawanie tytułów na tym forum. :evil:

Jak ich drażni, że ktoś kto nie wypisuje kilkudziesięciu postów bez treści dziennie i ośmiela się zaproponować lub poprzeć niepasującą "Im" kandydaturę. A dodatkowo zasłanianie się "nie chcącymi się ujawnić tchórzami którym na sercu leży dobro forum więc piszą do tych odważniejszych na PW" jest żałosne.

nie uważam , ze mam monopol na nadawanie tytułów - nie ja tytuły na tym forum nadaję ....

chciałam tylko zasygnalizować , że tytuły przez nagminne nieuzasadnione bądź słabo uzasadnione nadawanie tracą rangę na tym forum .....

wyraziłam swoje zdanie na ten temat - wszak każdy na forum ma prawo wyrazić swoje zdanie .... i nie każdy musi się z nim zgadzać ...

ok , odpuszczam ....

wycofuję z tego wątku w ogóle .... sprawa nadawania tytułów mnie już od dziś nie interesuje , bo nie zamierzam angażowac się w coś w co nie wierzę ....

finito....

Uważam ,że budowa domu tylko dla niktórych to dobra zabawa.

W większości inwestorów to najważniejsza życiowa decyzja.

Jakość usług , generalnie jest różna, dlatego otrzymanie informacji, porady od życzliwego / fachowca / jest bezcenna.

Ilość udzielonych porad nie ma najmniejszego znaczenia liczy się jakość.

Przydatność porad nie zawsze da sie ocenić natychmiast z reguły po pewnym czasie.

Nie jest też sztuką doradzać z "lekkim" naddatkiem, np. daj 20 cm styropianu na izolację ścian, napewno źle nie zrobi tyle że drogo.

Czyli generalnie liczy się przydatność udzielonych porad.

nie uważam , ze mam monopol na nadawanie tytułów - nie ja tytuły na tym forum nadaję ....

chciałam tylko zasygnalizować , że tytuły przez nagminne nieuzasadnione bądź słabo uzasadnione nadawanie tracą rangę na tym forum .....

wyraziłam swoje zdanie na ten temat - wszak każdy na forum ma prawo wyrazić swoje zdanie .... i nie każdy musi się z nim zgadzać ...

ok , odpuszczam ....

wycofuję z tego wątku w ogóle .... sprawa nadawania tytułów mnie już od dziś nie interesuje , bo nie zamierzam angażowac się w coś w co nie wierzę ....

finito....

Daga no co ty , przecież dogadywanie to najprostrza sprawa.

Ilość udzielonych porad nie ma najmniejszego znaczenia liczy się jakość.

Przydatność porad nie zawsze da sie ocenić natychmiast z reguły po pewnym czasie.

Nie jest też sztuką doradzać z "lekkim" naddatkiem, np. daj 20 cm styropianu na izolację ścian, napewno źle nie zrobi tyle że drogo.

Czyli generalnie liczy się przydatność udzielonych porad.

To pokazuje, jak nietrafna może być krytyka zgłaszanych kandydatur. Ktoś udziela porad, które wielu osobom wydają się cenne i przydatne. Ale ktoś inny z różnych powodów nie potrafi ogarnąć tematu i mieć zastrzeżenia do kandydatury. :roll:

Niektórzy chcą mieć monopol na nadawanie tytułów na tym forum. :evil:

Jak ich drażni, że ktoś kto nie wypisuje kilkudziesięciu postów bez treści dziennie i ośmiela się zaproponować lub poprzeć niepasującą "Im" kandydaturę. A dodatkowo zasłanianie się "nie chcącymi się ujawnić tchórzami którym na sercu leży dobro forum więc piszą do tych odważniejszych na PW" jest żałosne.

1. wyraziłem swoją opinię, wolno mi. O monopolu nic nie mówiłem.

2. Nie uzywałem przymiotników wobec nikogo, a otrzymałem juz kilkanascie

3. Nikim sie nie zasłaniałem, jak zwykle teraz bedę musiał udowadniać, że nie jestem wielbłądem

4. I znowu "tchórz"... tak, sypanie przymiotnikami zamiast konkretów, to sposób dyskusji?

5. Do nikogo na PW nie pisałem w tych sprawach

6. Żałosne? Może tak popatrzysz w lusterko?

ok , odpuszczam ....

finito....

Nigdy bym tak nie napisał bo zabrzmiałoby to jakbym uważał, że tytuły mogą dostawać tylko forumowicze za moją zgodą i akceptacją. A skoro dostają mimo mojego sprzeciwu to już więcej nigogo tutaj nie poprę :-?

ok , odpuszczam ....

finito....

KULKA-DAGGULKA zostań,jak odejdziesz z tego wątku to stracę jeden z dwóch głosów :-? :roll:

PS.A więcej niż 5 razy nie dam radę na siebie głosować...........

ok , odpuszczam ....

finito....

Nigdy bym tak nie napisał bo zabrzmiałoby to jakbym uważał, że tytuły mogą dostawać tylko forumowicze za moją zgodą i akceptacją. A skoro dostają mimo mojego sprzeciwu to już więcej nigogo tutaj nie poprę :-?

nie , Jezier ..... napisałam tak dlatego, że jesli w coś się angażuję to robie to na 100% i muszę wierzyć w to co robię .... taka już jestem ...

a skoro mam taki pogląd a nie inny to znaczy , że nie wierzę w słuszność idei ... a skoro nie wierzę to robić tego nie będę ....

ale to jest moja sprawa .... nie robię tym nikomu krzywdy - więc nie ma potrzeby roztrząsać ....

Mnie zgłoszeni kandydaci nic złego nie zrobili, dlatego wyrażając wątpliwości ich dotyczące, zgłaszałem fakty, które mi niezbyt odpowiadają. I o tym można było dyskutować. Ale do tych faktów nie odniósł się nikt, poza tym, że je totalnie zlekceważono. Zarzucono mi tylko, delikatnie mówiąc, ze się wymądrzam i jestem ignorantem.

A może tak bez przymiotników, tylko z analizą wątpliwości?

PS. A wniosek dot. stuka popieram! Jego podstawy są mocne.

Niesmaczna i żenująca zrobiła się dyskusja na temat kandydatury AsiaMariusz :-?

Nie wiem tak naprawdę czy mam prawo wyrażać tu swoją opinię, bo w sumie po lekturze tylko tej ostatniej strony wątku wiem już, że: 1. każdy ma prawo mieć własną opinię i może ją na forum wyrazić (o! dzięki Wam Wielce Zasłużeni Forumowicze z ODPOWIEDNIM Stażem!), 2. jak ma się nieodpowiednio małą liczbę postów tudzież brak wystarczającego stażu to nietaktem jest zajmowanie stanowiska :(

Może trzeba było instukcję napisać: prawo oglądania wątku ma forumowicz z co najmniej 50 postami, prawo zgłaszania kandydatury ten co ma min. 5000 postów, prawo opinii i głosowania min. 3 lata stażu i 3000 postów itd itp.

Do tego kandydat ma być specem co najmniej w 3 dziedzinach, najlepiej niezbyt pokrewnych np. dekoracja okien, systemy ocieplania i nowinki techniczne w dziedzinie lodówek i zamrażarek.

Nie wiem jak udowodnić, że głosując na daną osobę "zadałam sobie trochę trudu i przeanalizowałam profil kandydata"... Powiedziałabym raczej, że to komentujący nie zadał sobie trudu przeanalizowania wątku skoro mówi o wydawaniu sądów "na podstawie jednej udzielonej porady" :-?

Przyznaję! Mea culpa! Zapewne w mojej wypowiedzi było za dużo OCHÓW i ACHÓW - oddaję się do dyspozycji Komisji do Spraw Przekroczeń w Ilości Ochów-i-Achów Na Jednego Posta.

Normalnie aż mi głupio, że w ogóle się tu odezwałam w sprawie głosowania na Asię. Nie miałam pojęcia, że rozpęta sie taka akcja. Myślę, że Asia niczym sobie nie zasłużyła na takie potraktowanie jej kandydatury. Jeśli to mój post przyczynił się do tego wszystkiego to ja bardzo przepraszam Asię, abolutnie nie miałam takiego celu.

Nota bene wszystko co zostało w tej sprawie tutaj napisane w żadnym stopniu nie zmienia mojego szacunku, sympatii, wdzięczności i wyrazów uznania dla Asi.

Amen.