Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najlepsi doradcy na tym forum - kandydatury

Redakcja

Co sądzisz o doradcach na forum  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co sądzisz o doradcach na forum

• Są znakomici
      4
    • Nie miałam z nikimi kontaktu na forum
      3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to w końcu o co chodzi?

i apeluję o wypowiadanie się we własnym imieniu

Barbossa mówisz, masz

Wypowiadam się jako najstarsza forumowiczka w tym gronie (oczywiście stażem :wink: ) jak zwykle dorzucę swoje trzy grosze.

Dokładnie nie wiem czym kierowała się Redakcja pozbawiając Nitu tytułu, może po przeczytaniu skasowanego wątku z wrażenia nożyce się omsknęły :wink: ).

Wiem jedno.... tytuł , ranga, jest to wyróżnienie, ktore zobowiązuje do pewnych zachowań, służących forumowiczom i temu forum...Nitubaga swoim postem , wywołała lawinę .... owszem udowodniła , że jest skuteczna w walce o swoje prawa, ale zaszkodziła innym, tym ktorzy byłi na AP. Mogłabym usprawiedliwić takie jej zachowanie, gdyby po interwencji u moderatorów jej prawa nie zostały uszanowane. Ta sprawa jednak nie musiała sie tak skończyć, gdyby był sygnał do kogoś z nas o usunięcie zdjęć , których sobie nie życzy umieszczać na forum.

To takie moje skromne zdanie w tym temacie.

I to by było na tyle.....Dziękuję za uwagę...

I jeszcze jedno z tego co pamiętam, ranga tytuł nie były odbierane na zawsze, zawieszenie rangi traktowane jest jak pogrożenie palcem. Sądzę, że ranga zostanie zwrócona Nitubadze niebawem

Proszę Redakcję :

o wytłumaczenie nowicjuszowi jak nadawane i jak odbierane są tytuły.

Zauważyłam, że tytuły nadawane są oficjalnie a odbierane cichcem.

Jaka jest procedura? Aby nadać już wiem: trzeba nękać oficjalnie Redakcję w tym wątku o nadanie tytułu. Ale żeby odebrać? To nie wiem. Trzeba donos napisać? Cichcem? Cichaczem? I już?

Czekam na poważną odpowiedź

z poważaniem

Kruela

Oczekuję wyjaśnienia powodu zawieszenia/odebrania Nitubadze jej tytułu.

A propos tłumaczeń małżeńskich to pragnę jedynie powiedzieć: uderz w stół-nożyce się odezwą. Myśle, że ktoś miał juz wcześniej coś na sumieniu, skoro potem tak mocno ucierpiał w wyniku tłumaczenia się swojemu partnerowi/partnerce. Ludzie nie tracą zaufania do siebie tak po prostu

Inna sprawa jest taka, ze ludzie robią różne rzeczy od zarania dziejów, a zlot muratora nie jest jedyną nadarzającą się ku temu okazją, bo nie ma statusu szemranej orgii roku, tak więc Nitka nie wyjawiła żadnej skrywanej pokątnie tajemnicy, tym samym nie mogła nikogo wskazać, ani też zdemaskować, a tym samym obrazić.

Nitu dostała tytuł za WALKĘ Z DEVELOPERAMI. Jej doświadczenia pomagają innym forumowiczom.

Jak rozumiem, teraz już jej się tytuł nie należy ? Nie słyszałam, by developerzy wynieśli się na Marsa a Nitu przestała pomagać ludziom, ktorzy mają z developerami kłopoty.

To żenujące - po prostu. Nie wiem kto wpał na pomysł zabrania tytułu, ale na pewno nie powinien mieć dostępu do zarządzania jakimkolwiek forum, bo totalnie nie wie o co w tym chodzi.

Pozdrawiam tego Mądralińskiego osobiście i uniżenie.

Niektórzy za skromniejsze akcje dostają bana. Nie mają dostępu do PW i jeśli chcą to muszą zaczynać od nowa.

Może jest tak, że (za to samo) ktoś bardzo udzielający się na forum uniknie kary, ktoś trochę mniej zostanie pozbawiony np. tytułu, a ktoś będący od niedawna zostanie zbanowany :o

Ja wszystko rozumiem i raczej staram się w ludziach widzieć dobre strony.

Rozumiem także, że instynkt stadny, więzy koleżeńskie, itp. nakazują obronę „uciśnionej” i powodują powstanie bielma na oczach.

A moim zdaniem, stwierdzenia tej Pani, uczyniły wiele krzywdy naszej społeczności, tym bardziej, że jakoś nie zdecydowała się na zwykłe PRZEPRASZAM.

sS

sSiwy, ale odebranie tytułu, który ma się nijak do całej akcji z fotkami? Może na zasadzie forum policyjnego zrobić opis: "kandydat na trola, ostrzeżenie pierwsze, drugie..." I nie chodzi tu tylko o Nitubagę, ale i o innych, których czasami ponoszą nerwy. Założyć osobny wątek z osobami typowanymi. Osoba dostaje 3 publiczne ostrzeżenia, a potem dostaje bana. Opis Nitu pokazywał, że była dobra w jakimś temacie i mogła pomóc innym w walce z deweloperami, a to jest ważne również dla innych forumowiczów.

To może ankieta

1. ukarać banem i usunąć wszystkie jej wpisy

2. ukarać banem i nie usuwać wpisów

3. zabrać tytuł

4. przywrócić wszystkie prawa i odznaczenia

i druga ankieta

Czy taką samą karę jak osądzana powinni otrzymać: tu wymienić z nicka

1. tak

2. nie

nooo, poszłaś po bandzie

redakcję bądź moderatorów porównać do małp?

no chyba, że naczelnych, ale to też naciagane uzasadnienie :-?

nieładnie

(czy nie ładnie)

Łeee ja nie wiem gdzie Ty to przeczytałeś - nie redakcję i nie moderatorów, ale SPOSÓB DZIAŁANIA czyli BRAK JASNYCH ZASAD. A tu widzę różnice Barbarosso...

No i dobrze, bo tak jak wcześniej pisałem - co ma…?

Moim zdaniem czasowy banan byłby właściwszy.

Ale problem pozostaje, a w zasadzie dwa.

Pierwszy znakomicie ukazał Jezier, oraz agnieszkakusi. Reguły powinny być jasne.

Drugi, to jednak oczekiwał bym przeprosin, za to że swoim nieodpowiedzialnym stwierdzeniem, ta Pani popsuła mi radość ze spotkania z najfajniejszymi ludźmi – z Nią włącznie.

sS

Motywy są proste: Wszelkie działania, które godzą w klimat tego forum, spotykają się z mniejszą lub większą reakcją ze strony Redakcji. Dbamy o klimat wzajemnej życzliwości i porozumienia, a nie "brzytwy w akcji".

Przywracamy tytuł Nitubagi.

I bardzo ładnie :) Nobody's perfect, ale trzeba umieć podejmować decyzje. Dziękuję.

Ja wszystko rozumiem i raczej staram się w ludziach widzieć dobre strony.

Rozumiem także, że instynkt stadny, więzy koleżeńskie, itp. nakazują obronę „uciśnionej” i powodują powstanie bielma na oczach.

A moim zdaniem, stwierdzenia tej Pani, uczyniły wiele krzywdy naszej społeczności, tym bardziej, że jakoś nie zdecydowała się na zwykłe PRZEPRASZAM.

sS

sSiwy - demonozujesz.

Jeśli "naszą społecznością" jesteś Ty i tak się poczułeś - Twoje prawo.

Jesli "naszą społecznością" jestem ja - sorry - krzywdy nie odczułam.

Więc nie generalizujmy ok ? :):) :wink: