Michau. 30.04.2024 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia Witam Piszę w sprawie podłączenia kotła dwufunkcyjnego Vitodens 050-W. Kocioł będzie służył do CWU i CO (Podłogówka). Mam parę pytań związanych z podłączeniem, a mianowicie przyłącze wody do domu przychodzi rurą PE 32, po zamontowaniu konsoli wodomierzowej chcę ją zredukować na PEX 25mm i podciągnąć do rozdzielacza CWU na belkę zimnej wody i z ostatniego wyjścia zrobić podłączenie do pieca z uwagi na to że piec ma wejście na zimną wodę 1/2", również wyjście ciepłej wody użytkowej jest 1/2" skąd będzie podłączony do rozdzielacza CWU, który ma przyłącze 1" Jak to zrobić wystarczy pex 16mm podłączony do rozdzielacza CWU?. Drugie pytanie dotyczy wyjścia z pieca na CO oba są 3/4", a belki rozdzielacza CO są 1" ( tu problem wydaje mi się mniejszy ponieważ różnice nie są duże)Czy tak to będzie dobrze pasowało ? Załączam zdj jeśli jakoś pomoże [ATTACH=CONFIG]468819[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts