MagdaLenarczyk 14.01.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 CHodzi o wykonawce kominka, umowa była ze do dnia 12 zostanie zakonczony kominek, niestety termin ten sie spóźnił i do dnia wczorajszego była większość prac wykonana. Dodam ze wpłaciliśmy juz 80% wartosci umowy. Dziś rano ekipa przyjechała pod pretekstem czyszczenia marmuru na kominku ,weszli do naszego domu zdemontowali nam czesc kominka, zabrali ze sobą i zostawili pismo, ze do dnia 18 mamy zapłacic pozostała czesc umowy bo inaczej sprawę oddadzą windykatorowi. Oczywiście dnia dzisiejszego szefowie danej firmy sie wogóle do nas SIĘ nie odzywają. Nie wiem co mam zrobić? , czy mam zgłosić kradzież na policje, czy mam zgłosić sprawę do sądu ?? JUtro miał być odbiór kominka i wpłata pozostałej części pieniędzy. Poradźcie bo nie wiem co mam zrobić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 14.01.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 A czy mialas umowe sporzadzona na pismie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaLenarczyk 14.01.2005 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Umowa jest, i w umowie jest ze tyle ile materiałow jest , za tyle płacimy, więc było 80% materiałów i za tyle zapłacilismy, a oni zdemontowali nawet częsci, które są nasża własnością , bo przecież za nie zapłaciliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 14.01.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Powiem ci tak,ciezko jest mi cokolwiek powiedziec bo nie znam tresci tej umowy!Musialabym ja przeczytac ! A ten Pan twierdzi,ze niby z czego co bylo w tej umowie zawarte sie nie wywiazalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 14.01.2005 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Generalnie z oplatami jest tak,ze w braku odmiennej umowy przyjmujacemu zamowienie nalezy sie wynagrodzenie w chwili oddania dziela.Natomiast jezeli dzielo ma byc oddawane czesciami a wynagrodzenie zostalo obliczone za kazda czesc z osobna,wynagrodzenie nalezy sie z chwila spelnienia kazdego ze swiadczen czesciowych.Ja nie wiem co ty tam masz z nimi w tej umowie,ale ich zachowanie jest conajmniej dziwne i bezprawne.Ja zadzwonilabym do tego dziada i powiedziala,ze zglosze te sprawe odpowiednim organom a zaplace jak on skonczy robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.01.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Zgłoś na Policji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.01.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Oczywiście zgłoś na Policji! Policja przesłucha gościa w sprawie, co już nie będzie dla niego miłe. Później po ustaleniu faktów jeśli wykonawca nie będzie skłonny do ugody, pozostaje droga sądowa.Napisz koniecznie co to za firma i nazwisko właściciela. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaLenarczyk 30.01.2005 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Firma nazywa sie "Kur piece kaflowe" http://www.kur.com.pl zajmuja sie montazem i sprzedaza kominków, i wszystkim co jest zwiazane z kominkami. Wlasciciel nazywa sie Kurkowski. Przestrzegam, nie polecam. Do tej pory nie mogę sie doprosić o gwarancje na wkłąd kominkowy co zgłosiłam juz do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 12.03.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2005 Jejku a miałem o tej firmie takie dobre zdanie . Że sa drodzy bo maja dobre niemieckie kafle było wiadomo , że wykonawstwo za dobra kase bo maja dobrych klientów tez . Generalnie sa dobrze [ powszechnie] znani w srodowisku kominkarzy , organizuja szkolenia i maja siec dystrybutorów w całym kraju. Ich partnerami sa bogate firmy niemieckie jak np Kaufmam , Wodke [ piece na pelets] , dawniej Olsberg [ kapitalne wkłady kominkowe ]. Taka wiadomość to dla mnie prawdziwy szok. Darek B http://www.kominki.xip.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts