MartaB 17.02.2005 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Słuchajcie, wielkie dzięki za słowa otuchy Pewnie złożę wniosek o warunki zabudowy, chyba nie mam nic do stracenia. Jeszcze mam pytanie co to znaczy SKO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.02.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2005 Samorządowe Kolegium Odwoławcze, w decyzji bedziesz miała pouczenie w ciągu ilu dni się odwołać (mam nadzieje że nie będziesz musiała korzystać) No to składaj ten wniosek i koniecznie daj znać jak coś się wyjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 18.02.2005 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Dziękuję Monka. Nie wiesz przypadkiem jak skontaktować się z ROMI_25, może on coś by mi jeszcze doradził. Napisałam do niego post ale nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 18.02.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2005 Możesz wysłać prywatną wiadomość no i niestety czekać cierpliwie. Albo zadaj pytanie na jego wątku jak nie on to może ktoś inny coś podpowie.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia 07 19.02.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 witamprzed zakupem pola rolnego wystąpiłam do gminy o WZ i niestety po 2 miesiącach dostałam odpowiedź negatywną uzasadnienie że nie spełniam łącznie art. 61 ustawy , ale i tak kupiłam ten grunt 2ha i zamierzam dzierżawić jeszcze 7 aby dostać WZ w gminie się dowiedziałam że sąsiedztwo jest różnie interpretowane przez urbanistów, a ja nie mam żadnych sąsiadów Moje pole łyse pole z dostępem do drogi głównej . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 21.02.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 W przypadku braku zabudowanego sąsiedztwa w grę wchodzi tylko zabudowa siedliskowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 14.03.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Byłam dzisiaj w gminie i przedstawiłam panu urzędnikowi, którego często już odwiedzałam , moje informacje tj że spełniam pkt4 ustawy, a on chciał mnie wysłać do innego pokoju , pokoju projektanntów, żeby mi wytłumaczyli, w końcu włączyła się pani urzędniczka i powiedziała żeby mi nie bronił wystąpić o warunki zabudowy bo najwyżej dostanę odmowne. I tak się stało, dał mi druk WZ i wysłał do starostwa po mapkę i wypis. Teraz czeka mnie wizyta w Starostwie. I teraz mam pytanie, wiem że mogę wystąpić o wz gdy nie jestem właścicielem działki , gdyż jeszcze nie jest przepisana. Zastanawialiśmy się nad dokupieniem działki obok tylko właściciele trochę duzo chcą . Ja wystąpię tylko o wz na działke mojego ojca, ale gdybyśmy dokupili, to czy muszę znowu na tamtą część występować o WZ? I jeszcze jedno pytanie urzędnik mówił coś o sąsiadach, nie bardzo zrozumiałam. Czy ja mam do wz dołączyć jakieś zgody czy coś w tym rodzaju, od sąsiadów? Pozdrawiam KonAn i Monke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 14.03.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No dziewczyno to mi się podoba,w końcu zaczęłaś działać.Bądż spokojna o ten nieszczęsny 4 punkt ustawy.Tak jak Ci napisałem wcześniej bardziej mnie niepokoi twoje sąsiedztwo(te, o którym wspominali urzędnicy).Chodzi o to,że nie jest to bezpośrednie sasiedztwo,tylko po drugiej stronie drogi(o ile pamiętam).Ale to też raczej powinno przejść podobnie jak u mnie.Prawdopodobnie skończy się to wszystko u Ciebie odwołaniem do SKO.Jeśli tak będzie to mogę Ci przesłać swoje odwołanie i decyzję swojego SKO.Całe wersety z tej decyzji można użyć jako argumenty w ewentualnym odwołaniu u Ciebie.Jeśli chodzi o dokupienie działki to oczywiście trzeba składać oddzielny wniosek o WZ.Chyba,że kupicie dwie działki i je scalicie, to wtedy wystarczy jedna decyzja,ale ze względów prawnych i życiowych odradzam Wam tą drugą opcję.Lepiej jak każdy sobie rzepkę ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 14.03.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 No Marta cieszę się że wreszcie działasz, bedę trzymała kciuki Jeśli chodzi o sąsiądów to powinnaś wymienić wszystkich właścicieli działek graniczących bezpośrednio z Tobą (powinien być taki punkt na druku o WZ)takie dane uzyskasz w ewidencji gruntów jeżeli nie wiesz kto z Tobą graniczy. Jest to potrzebne m. in. do zawiadomienia sąsiadów o przeprowadzanym postępowaniu o ustalenie WZ. Pozwodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 14.03.2005 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Dzięki Monka , dzięki KonAn dobrze mieć takich doradców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 14.03.2005 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2005 Sory za ten pytajnik miał być wykrzyknik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 15.03.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2005 Dzięki Monka , dzięki KonAn dobrze mieć takich doradców ? Dla Ciebie byłoby lepiej gdybyś mogła napisać"dobrze mieć takich urzędników ". Jeśli chodzi o mnie to mam na tym forum pewien moralny dług do spłacenia.Sam kiedyś też byłem zielony i dzięki waszej pomocy udało mi się wyedukować, a następnie wyegzekwować w urzędzie swoje prawa.Mam nadzieję,że wspólnymi siłami również u Ciebie przyniesie to pozytywny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 16.03.2005 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Wszystko się zgadza Monka otrzymałam w Starostwie Wypis z rejestru gruntów i wypis uproszczony w którym są sasiedzi kosztowało mnie to 26,4 + 5zł. Natomiast z mapką miałam taki przebój, gdyż mąż w grudniu 2003r był w Starostwie i wybrał taką mapkę dla własnej orientacji, pokazałam im tą mapkę , miła urzędniczka powiedziała że dostanę taką samą tylko z dzisiejszą datą i zapłacę 45zł. więc żeby niepotrzenie nie wydawać ,doradziła aby zadzwonić do gminy i zapytać czy przyjmią tą starą. Tak zrobiłam i zostało mi w kieszeni 45zł. Także teraz siedzę nad wypełnieniem wniosku i zastanawiam się czy jestem w stanie to wypełnić z głowy. A jak było z tobą nie kwestinowali wypełnienia w gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 16.03.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Cieszę sie że jakiś ci idzie do przodu. Z wnioskiem raczej nie miałam problemów. A z czym sobie nie radzisz przy wypełnianiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 16.03.2005 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Na przykład Zaopatrzenie na /wpisać nr działek po których prowadzone bedą przyłącza)a) wodę ( skąd pobór)......................................................b) energię.........................................................................c) odprowadzanie lub oczyszczanie ścieków............................d) sposób unieszkodliwiania odpadów......................................e) inne.................................................................................Nie wiem skąd te numery wziąć , wydaje mi się że z tej mapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 16.03.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Ja wniosek wypełniałem sam, ale nie pamiętam dokładnie co tam wpisywałem.Wiem tylko,że nie wiedziałem paru rzeczy więc poszedłem do znajomego,któremu wypełniał to projektant i skorzystałem z jego wniosku jak ze ściągi.Ty Marta masz chyba projekt typowy, który będzie Ci musiał zaadaptować projektant.Być może masz już kogoś na oku więc ewentualnie ten któś mógłby Ci pomóc, albo też poprowadziłby całą procedurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 16.03.2005 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2005 Na przykład Zaopatrzenie na /wpisać nr działek po których prowadzone bedą przyłącza) a) wodę ( skąd pobór)...................................................... b) energię......................................................................... c) odprowadzanie lub oczyszczanie ścieków............................ d) sposób unieszkodliwiania odpadów...................................... e) inne................................................................................. Nie wiem skąd te numery wziąć , wydaje mi się że z tej mapy? Te punkty opisałam na podstawie warunków określonych przez zakłady dostarczające poszczególne media (no tak wymagała urzedniczka zajmująca sie wydawaniem warunków). Jeżeli tak jest napisane na wniosku to pewnie powinnaś mieć warunki z zakładów gdzie będzie określony moment włączenia się i przebiegu przyłacza, sama tego nie określisz. Występując o warunki do dostawców mediów nie musisz być właścielem działki tylko że trochę pewnie potrwa zanim dostaniesz wszystkie odpowiedzi. A najlepiej to zadzwoń do gminy i zapytaj się czy aż tak szczegółowo musisz to opisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 17.03.2005 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 A co napisałaś tu:" Planowany sposób zagospodarowania terenu oraz charakter zabudowy i zagospodarowania terenu, w tym przeznaczenie i gabaryty projektowanych obiektów budowlanych. Lokalizacja obiektu, trasy przyłączy i wjazdy pokazać w formie graficznej na mapie zasadniczej stanowiącej załącznik do niniejszego wniosku..................................................................................................................................................................................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 17.03.2005 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Monka właśnie zadzwoniłam do gminy jak mi radziałaś i ten nie miły urzędnik podyktował mi wszystko przez telefon. Nie muszę występować do dostawców mediów . Także wypełnie, zrbię ksero , zanisę i będę odmawiać zdrowaśki Pozdrawiam . Ps A ty kiedy ruszasz z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.03.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 No to ekstra nie wiem jeszcze kiedy zacznę bo na razie złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę i odmawiam zdrowaśki żeby było szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts