MartaB 17.03.2005 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Monka jeszcze się ciebie spytam. W wypisie z rejestru gruntów pisze tak :Powierzchnia: 0,55Użytek lub klasa: Rodzaj IVa pow. 0,43 Rodzaj III pow. 0,12Nie wiem czy tato odpisze mi całe 0,55 czy tylko część , więc czy ja występuję o WZ na całą działkę czy muszę gdzieś zaznaczyć na ile? Albo jak było by lepiej? Poza tym czy przy tej klasie gruntu nie czepią się tego 4-tego punktu?P.S Ja nawet nie myśle że w tym roku zacznę, ale na przyszły bym chciała, bo dzieci rosną i marzy mi się komunia w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.03.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Nie wiem czy tato odpisze mi całe 0,55 czy tylko część , więc czy ja występuję o WZ na całą działkę czy muszę gdzieś zaznaczyć na ile? Albo jak było by lepiej? W tej kwestii za bardzo się nie orientuję ale na chłopski rozum to chyba nie można wydać warunków na częśc działki, jeżeli byś tak chciała to musiałby być podział geodezyjny. Co do klasy gruntu ja mam IIIa i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 21.03.2005 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Monka złożyłam wniosek w gminie, mojego urzędnika nie było, teraz wypada mi tylko czekać. I będę prosić KonAn aby mi przesłał swoje odwołanie na ściąge gdy przyślą mi odmowne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 16.06.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Marta no na co czekasz? Pochwal się wiadomością, o której wróble ćwierkają w podlaskim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaB 17.06.2005 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 No tak, to prawda po trzech miesiącach czekania przyszły mi do domu pozytywne warunki zabudowy, nie muszę się nigdzie odwoływać. Dzięki ludzią z tego Forum załatwiłam sprawę, która może mieć ogromny wpływ na dalsze moje życie. Jest to budowa domu, rozdział życia nie jednego z nas. Pierwsze kroki zostały poczynione, chociaż wcale nie myślałam że to tak szybko pójdzie bo po rozmowie z urzędnikiem który obiecywał mi co miesiąc że będzie coś wiedział i zbywał przez rok . Mało z tego dowiedziałam się że sąsiad parę lat temu chodził tam trzy lata, aż w końcu zapłacił 3500zł.i otrzymał pozwolenie. Zresztą u nas w podkarpackim , a szczególnie w mojej gminie to wogóle szopka. Ostatnio mój brat otrzymał z gminy do zapłaty 1600zł opłaty adjacenckiej czy coś w tym rodzaju, chodziło o podwyzszenie wartości działki w związku z podłączem kanalizacji. Odwołał się do SKO i okazało się że nie musi płacić. Mało z tego wójt nieprawnie pobierał za to pieniądze. Wszyscy sąsiedzi w koło już powysyłali pisma do SKO i czekają. Ale będzie zadyma jak wójt będzie musiał tylu ludziom odddać pieniądze, bo niektórzy już popłacili. A ja teraz muszę przepisać działkę na siebie. Pierwsze chyba muszę wziąć geodetę . Może ktoś już to przerabiał i wie jak bezpiecznie przeprowadzić darowiznę działki? Z góry dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 01.06.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 witam, ja złożyłam wniosek o warunki zabudowy na działce rolnej (1600 m2) i sprawa trwa już od 2 miesięcy: sąsiedzi nie złożyli odwołania ale się dowiedziałam że wydział urbanistyki czeka na decyzje ze starostwa na temat przeznaczenia gruntów dzisiaj dostałam pismo od burmistrza które jest odpowiedzią na prośbę urzędu o uzgodnienie projektu decyzji o warunkach zabudowy dla mojej inwestycji budowy budynku mieszkalnego w zakresie ochrony gruntów rolnych i tak ono brzmi: "wnioskowana działka nie posiada zgody na zmianę przeznaczenia gruntów rolnych na cele nierolnicze wydanej do miejscowego planu ogólnego zagospodarowania przestrzennego gminy, który na mocy art 87 ust. 3 ustawy o planowaniu i zagospdoarowaniu przestrzennym obowiązywał do 31.12.2003 r" i teraz nie wiem czy się martwić że jednak nie dostanę tych warunków zabudowy bo nie spełniam pkt. 4 cytowanych wcześniej warunków pozostałe pkt spełniam: na działce obok stoi dom mieszkalny, media mam przy działce (gaz i prąd, kanalizacji miejskiej nie ma wszyscy mają szamba) oraz dostęp do drogi publicznej przytaczaliście wcześniej ustawę o ochronie gruntów rolnych która mówi że obszary poniżej 0,5 ha nie potrzebują takiej zgody - ale jestem totalnym laikiem i nie rozumeim czy mnei to także dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts