radek225 05.05.2024 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja Ma ktoś z was doświadczenie z pustakami z wełną mineralną? Jakie są wasze opinie na ten temat? Porównywał ktoś jak to się ma cenowo do ocieplania styropianem? Ja znalazłem jedno porównanie z 3zł na korzyść tradycyjnej metody z docieplaniem styropianem. Zastanawiam się czemu w sieci jest tak mało opinii na ten temat. Brak filmików na yt itd.[ATTACH=CONFIG]468848[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
l1umen 06.05.2024 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja (edytowane) Koc jest prawdopodobnie przystosowany do temperatury 2400 F, więc pod wpływem wyższych temperatur odpryskuje i ulega degradacji. Materiał ogniotrwały ma prawdopodobnie temperaturę 3000 F i zapobiegnie temu. Jeśli chodzi o wartość, koc jest naprawdę tani, podobnie jak torba z materiału ogniotrwałego. Wystarczy rura do formy https://xender.vip/ i bardzo łatwo jest zrobić własny piec. Edytowane 7 Maja przez l1umen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek225 06.05.2024 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja Koc jest prawdopodobnie przystosowany do temperatury 2400 F, więc pod wpływem wyższych temperatur odpryskuje i ulega degradacji. Materiał ogniotrwały ma prawdopodobnie temperaturę 3000 F i zapobiegnie temu. Jeśli chodzi o wartość, koc jest naprawdę tani, podobnie jak torba z materiału ogniotrwałego. Wystarczy rura do formy i bardzo łatwo jest zrobić własny piec. Chyba nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 06.05.2024 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja Ma ktoś z was doświadczenie z pustakami z wełną mineralną? Jakie są wasze opinie na ten temat? Porównywał ktoś jak to się ma cenowo do ocieplania styropianem? Ja znalazłem jedno porównanie z 3zł na korzyść tradycyjnej metody z docieplaniem styropianem. Zastanawiam się czemu w sieci jest tak mało opinii na ten temat. Brak filmików na yt itd. [ATTACH=CONFIG]468848[/ATTACH] Wystarczy spojrzeć na zdjęcie. Myślę, że różnica cenowa będzie finalnie dużo wyższa, bo ten pustak z wełną trzeba wyrównać na zewnątrz pod tynk a najszybciej zrobić to styropianem więc za położenie zapłacisz tyle samo jak przy tradycyjnym pustaku. Patrząc na jego budowę ciężko będzie coś powiesić bo komory wyglądają na bardzo duże. Nie kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts