ADe3K 06.05.2024 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja Witam, Mam problem z krzywizną ściany po długości, niestety została źle naklejona płyta GK na placki na poprzednią strasznie krzywą ścianę. Przez co mam garba na łączeniu z drugą płytą.Zamierzam przykleić panel drewniany dekoracyjny, ale muszę to teraz jakoś wyrównać ponieważ na długości ok. 90cm robi się szpara sięgającą 1,5cm głębokości, z drugiej strony jest to 0,4mm więc już mniejszy problem tym bardziej że jest na długość ok. 8cm. Długość Panelu Drewnianego 135cm wys. 62cm Myślałem nad 2 wariantami które nie wiem czy się sprawdzą: 1. Wyrównanie szpary klejem do płytek na jej długość i przyklejeniu od razu do tego kleju tej płyty drewnianej dekoracyjnej. Pytanie czy Płyta zwiąże z tym klejem i jaki klej byłby najlepszy do tego połączenia? 2. Wyrównanie szpary również klejem do płytek ale pozostawienie do momentu wyschnięcia (miałbym wtedy większy spokój i więcej czasu na poprawki oraz dokładnie wyrównana szczelinę) a następnie przyklejenie Panelu drewnianego na klej np. Mamuta, czy Mamut zwiąże z zaschnięty już klejem do płytek? Prosiłbym o odniesienie się do mojego pomysłu i ewentualnie rady jak inaczej można to ugryźć? Dziękuję za wszelką pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts