mich83 05/06/24 05:48 PM Zgłoś naruszenie Share Posted May 6 Cześć. Czy wiercenie w ościeżnicy i skrzydle okna pod akcesoria okienne może mieć jakieś negatywne skutki dla okna. Chodzi mi o montaż zatrzasku balkonowego, hamulca ciernego i plis okiennych.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
finlandia 05/06/24 08:15 PM Zgłoś naruszenie Share Posted May 6 Może. Ostatnio mój klient przykręcając pochwycik za pomocą dołączonych do niego wkrętów trafił w szybę.. (koszt wymiany 1200zł był tak niski) Wszystko trzeba robić z głową, czyli odpowiednie mocowanie. I oczywiście producent ma prawo odmówić gwarancji, bo zwykle ma taki zapis w warunkach - kolejny przykład - 20 lat temu byłem na zgłoszeniu - szron na ramie. Okazało się, że ktoś przykręcił parapet dziurawiąc połowę okna (aż do komory wzmocnienia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marvinetal 05/07/24 12:21 AM Zgłoś naruszenie Share Posted May 7 Mnie sie wydaje ze przez te wiercenia okna traca na akustyce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts