Korleon 07.05.2024 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja Nie znam się i nie wiem totalnie co wybrać. Na razie rozważam wydajny podobno dobry Panasonic L 5kw albo o wiele tańszy ale ponoć też dobry Hisense. Tylko te mają podobno 8kw. Tylko niby to nie ma znaczenia do taktowania, bo moc minima taka sama. Co się lepiej sprawdzi i dlaczego? Wszystko się liczy koszty napraw, zużycie prądu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 08.05.2024 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja Ciekawa argumentacja, jedna i druga monoblok, tyle że panasonic będzie miał jednostkę wewnętrzną z całym potrzebnym osprzętem a w Hisense trzeba to wszystko poskładać.Lepiej zastanowić się nad splitem z Panasonic będzie tańszy i lepszy, pompy Panasonic na R290 są droższe i do tego tylko monoblok więc dobry instalator itak zaproponuje splita, np. Panasonic SDC 7kW generacji K a podobne parametry do Panasonic L 5kW. w CNC Pompy Ciepła najpierw jednak polecamy splity bo to pewniejsze rozwiązanie tyle że z trudniejszym montażem. Zapraszam po ofertę obstawiam, że nasza oferta będzie bardzo konkurencyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korleon 09.05.2024 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja (edytowane) Panas to miał być AllinOne albo Split z zasobnikiem, a Hisense to tylko tak mi zaproponowano bez wyjaśnień, że tańszy. Podobno L są wydajniejsze od K, ale też droższe ze 3-4 tys. W praktyce to nie mam pojęcia co wybrać. Edytowane 9 Maja przez Korleon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts