ziginowak81 10.05.2024 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja Zwracam się z prośbą o poradę. Chcę ocieplić ścianę, która jest oddalona od granicy działki o 3,6m, na działce graniczącej nie ma żadnych zabudowań, co więcej pełni funkcję wewnętrznej drogi dojazdowej, której jestem udziałowcem. Pytanie czy muszę zastosować wełnę fasadową czy mogę położyć styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 28.05.2024 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja Nie wymaga decyzji o pozwoleniu na budowę oraz zgłoszenia o którym mowa w art. 30, wykonywanie ROBÓT BUDOWLANYCH polegających na: ... przebudowie: ... polegającej na dociepleniu budynków o wysokości nie przekraczającej 12 m tj. docieplenie budynku o wys. do 12m jest niewidoczne dla Urzędu i można je realizować bez PNB i bez ZGŁOSZENIA.To jaki materiał zastosujesz - nie ma regulacji, tym bardziej w przypadku odległości od granicy działki 3,6m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts