lukikow 11.05.2024 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja Cześć, Szukam porady jak podejść do ocieplenia styku ścianki kolankowej z murłatą. Strych jest nieużytkowy, ścianka kolankowa ma 30cm, ocieplam tylko strop. Co sądzicie o przedstawionych pomysłach? Może podejść do tego jeszcze inaczej? Przy okazji, co zrobić z "nadmiarem" izolacji poziomej murłaty - uciąć/zawinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katenshw 13.05.2024 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja (edytowane) Zgadzam się... Izolacja wygląda na cienką. W większości strychów, na których byłem, po przedmuchaniu, nie widać podstaw kratownic. Można układać deski w poprzek, ale pamiętaj, że gdziekolwiek przesuniesz lub „zgniecisz” izolację (nawet w przypadku desek poprzecznych), zmniejszy się jej zdolność do zatrzymywania ciepła/zimna. Nie przechowuj niczego, co wymaga kontrolowania temperatury 10.0.0.0.1 192.168.1.254 Edytowane 14 Maja przez katenshw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukikow 13.05.2024 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Zgadzam się... Izolacja wygląda na cienką. W większości strychów, na których byłem, po przedmuchaniu, nie widać podstaw kratownic. Można układać deski w poprzek, ale pamiętaj, że gdziekolwiek przesuniesz lub „zgniecisz” izolację (nawet w przypadku desek poprzecznych), zmniejszy się jej zdolność do zatrzymywania ciepła/zimna. Nie przechowuj niczego, co wymaga kontrolowania temperatury Dzięki z odpowiedź. Nie bardzo wiem o czym piszesz. Odpowiedź brzmi jak do innego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patatay 13.05.2024 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Mam zrobione jak na twoim pierwszym obrazku. Pamiętaj aby na poddaszu był przewiew więc pomiędzy murłatą a deskami (folią) zostaw wolne.Obok murłaty lepiej zrobić wełną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 13.05.2024 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Dzięki z odpowiedź. Nie bardzo wiem o czym piszesz. Odpowiedź brzmi jak do innego posta. Bo to bot - namnożyło się ich tu ostatnio :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts