Iskander 12.05.2024 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja Witam, mam takie pytanie: czy mozna wylać płytę fundamentową nad już istniejąca piwnicą? Nad piwnicą stała przybudówka drewniana. W tej chwili chce zrobić dookoła fundamet 50cm, i zalac dodatkową plyte, nieco większą niż była nad piwnica. Ciany w piwnycy są wyłożone z kamienia i to mnie martwi że może nie wytrzymać. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 13.05.2024 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Witam, mam takie pytanie: czy mozna wylać płytę fundamentową nad już istniejąca piwnicą? Nad piwnicą stała przybudówka drewniana. W tej chwili chce zrobić dookoła fundamet 50cm, i zalac dodatkową plyte, nieco większą niż była nad piwnica. Ciany w piwnycy są wyłożone z kamienia i to mnie martwi że może nie wytrzymać. Jak sądzicie? Ja poproszę o szkic tej koncpecji bo w moim rozumieniu płyta NAD piwnicą to strop. Płyta fundamentowa przekazuje obciązenia bezpośrednio na grunt, więc nie da się wylac płyty fundamentowej nad piwnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts