Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak uciąć rurę do grzejnika CO w bloku z płyty ?

Kuna

Recommended Posts

Witam szanownych . Odziedziczyłem kawalerkę w bloku z 1975 roku . Mój problem remontowy to wystające rury stalowe / przyłączeniowe do grzejnika w świetle okna na wysokości oczu na przyległej ścianie w kuchni . Poradźcie jak uciąć i zaślepić przy samej ścianie rury przyłączeniowe do grzejnika . Zabudowa rur szafką wiszącą chyba będzie bardziej kosztowna i zmniejszy sporo światło okna . Rury wystają na około 20 cm od ściany i są na dodatek zagięte pod kątem prostym na kolejne 20 cm . Grzejnik już dawno został zdemontowany . Mieszkanie jest na parterze w bloku 4 piętrowym. Czy gadać z administracją ? Czy organizować od razu hydraulika . Edytowane przez Kuna
błędy

Można zamrozić i zamontować zawór można też kupić zawór montowany wybuchowo - trzeba poszukać w sieci

https://receptynadom.pl/wymienic-stare-grzejniki-nowe-bez-spuszczania-wody-instalacji/

a tu poniżej dynamitem :)

https://flamco.aalberts-hfc.com/pl/pageid/landingpage-tplus

Edytowane przez Chris Zielonka

Nie ma za co - jednak jak tak przejrzałem to wychodzi na to że jedynie mrożenie wchodzi w grę u Ciebie i wtedy złączka GEBO typ gz lub gw zaślepiona aby to zamknąć bez gwintowania.Złączka i tak swoje zajmie więc trzeba się liczyć że jednak coś ze ściany będzie wystawać ale na pewno już dużo mnie. Wygóglaj sobie GEBO i wypożyczalnia sprzętu do mrożenia . Ewentualnie poszukaj fachowca który ma taki sprzęt i Ci to ogarnie.