Kuna 12.05.2024 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja (edytowane) Witam szanownych . Odziedziczyłem kawalerkę w bloku z 1975 roku . Mój problem remontowy to wystające rury stalowe / przyłączeniowe do grzejnika w świetle okna na wysokości oczu na przyległej ścianie w kuchni . Poradźcie jak uciąć i zaślepić przy samej ścianie rury przyłączeniowe do grzejnika . Zabudowa rur szafką wiszącą chyba będzie bardziej kosztowna i zmniejszy sporo światło okna . Rury wystają na około 20 cm od ściany i są na dodatek zagięte pod kątem prostym na kolejne 20 cm . Grzejnik już dawno został zdemontowany . Mieszkanie jest na parterze w bloku 4 piętrowym. Czy gadać z administracją ? Czy organizować od razu hydraulika . Edytowane 12 Maja przez Kuna błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.05.2024 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja Gadać ze spółdzielnią. Należy uzyskać zgodę. Przy okazji sprawdź czy nasz zgodę na usunięcie grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 12.05.2024 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja Grzejnik został usunięty za poprzedniego właściciela mieszkania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 12.05.2024 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja (edytowane) Można zamrozić i zamontować zawór można też kupić zawór montowany wybuchowo - trzeba poszukać w sieci https://receptynadom.pl/wymienic-stare-grzejniki-nowe-bez-spuszczania-wody-instalacji/ a tu poniżej dynamitem https://flamco.aalberts-hfc.com/pl/pageid/landingpage-tplus Edytowane 12 Maja przez Chris Zielonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.05.2024 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja Grzejnik został usunięty za poprzedniego właściciela mieszkania. Tak się domyślam. Ale czy zrobił to legalnie? Jak jest rozliczane ogrzewanie w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 13.05.2024 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Tak się domyślam. Ale czy zrobił to legalnie? Jak jest rozliczane ogrzewanie w kuchni? W mieszkaniu nie ma podzielników. Ogrzewanie jest rozliczane ryczałtem zależnym od wielkości mieszkania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 13.05.2024 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Dziękuję Chris Zielonka za ciekawe podpowiedzi rozwiązań problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chris Zielonka 13.05.2024 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Nie ma za co - jednak jak tak przejrzałem to wychodzi na to że jedynie mrożenie wchodzi w grę u Ciebie i wtedy złączka GEBO typ gz lub gw zaślepiona aby to zamknąć bez gwintowania.Złączka i tak swoje zajmie więc trzeba się liczyć że jednak coś ze ściany będzie wystawać ale na pewno już dużo mnie. Wygóglaj sobie GEBO i wypożyczalnia sprzętu do mrożenia . Ewentualnie poszukaj fachowca który ma taki sprzęt i Ci to ogarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 15.05.2024 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja Znam złączki GEBO i to rozwiązanie najbardziej mi pasuje. Administracja nie zezwala na spuszczenie wody z pionu . Dopuszcza jednak zamrożenie rur i zaślepienie. Jeszcze raz dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts