Kingaa 19.01.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Jeszcze jedno - czy ujawnią się opisani forumowicze? Marcin ze str. 41 to Markus_Gdynia a Kinga to... Kinga Na str. 42 i 43 są koszty budowy w/w i ...coś mi się nie zgadza.Suma rubryki materiały i robocizna nie jest wynikiem razem. Dlaczego? Co w tych obliczeniach nie jest nie tak? Kinga to ja Wakmen - z tymi kosztami to pan redaktor niestety trochę zamieszał wprawdzie wysłałam mu poprawki, ale ich nie uwzględnił ale dokładnie tej tabelki nie analizowałam, muszę się jeszcze przyjrzeć... nie wiem jak Markus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.01.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 troche dziwnie sie oglada taki murator, nie mowie ze gorzej.. poprostu inaczej... pewnie za kilka numerow sie przyzwyczaje Maksiu miałam podobne odczucie. Murator w nowej szacie... taki ładny, bardziej czytelny, przejrzysty .... tylko taki "niemuratorowy" . Czytając go nie czułam, że to nasz poczciwy Murator, ale to tylko kwestia czasu i przyzwyczajenia pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 19.01.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Taraz rozumiem dlaczego choć kupiłam 250 szukałam w kiosku "starego" zwykłego lutowego Muratora. To ta nowa szata graficzna zupełnie mnie skołowała Jak na mój gust trochę za dużo powtórek (formalność budowlane, piwniczny taras, kamień w ogrodzie) - no ale nowi czytelnicy pewnie tego potrzebują. Przegląd kózek OK. ale to mogłaby być np. dodatkowa (!) osobna książeczka. No ale póki co trzymam kciuki na następne 250. Myślę, że numer jubileuszowy powinni tworzyć forumowicze od samego a do z. Zaklepuję dla siebie temat: "10 sposobów na lenistwo w ogrodzie" lub "marzenia a rzeczywistość budowlana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 19.01.2005 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 .Suma rubryki materiały i robocizna nie jest wynikiem razem. Dlaczego? Co w tych obliczeniach nie jest nie tak? Materiały i Robocizna nie zgadzają się, ponieważ wiele prac zostało wykazanych tylko w trzeciej rubryce: Razem. PozdrawiamAndrzej T. Papliński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.01.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 ... Materiały i Robocizna nie zgadzają się, ponieważ wiele prac zostało wykazanych tylko w trzeciej rubryce: Razem. Pozdrawiam Andrzej T. Papliński Ale jakie i za ile? W takim przypadku lepiej dopisać "i inne prace nie wymienione wyżej - koszt xxx zł". Tak bynajmniej mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 19.01.2005 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Redakcja zobacz jacy są czujni Czytelnicy Muratora!!! Szczególnie jeżeli chodzi o cyferki. No cóż, budowy niejednego nas nauczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.01.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Powertuję, pewnie coś znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanlay 20.01.2005 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Nowa szata graficzna? Mój Boże , jest to przykre ale nie podoba mi się. Przekartkowałem nowy numer od deski do deski i ogromny zawód i jedno właściwe określenie : CHAOS.Redakcja robi duży błąd sądząc że upodabniając się graficznie do szmatławych tabloidów dotrze do szerszego grona odbiorców. Lekceważenie gustów i upodobań całej rzeszy dotychczasowych czytelników jest zastanawiające. Mój apel: jeśli zmiany to merytoryczne , forma była dobra i taka powinna pozostać. Pozdrowienia dla redakcji i czytelników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 21.01.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 A mi sie podoba. Jest bardziej przejrzysty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 22.01.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Test farb emulsyjnych - brawo! Wykonany na zlecenie UOKiK przez niezależną niemiecką fundację - to daje duże nadzieje na naprawdę obiektywne testy. W Niemczech jest nawet organizacja która za państwowe pieniądze robi obiektywne testy różnych artykułów. Kiedy u nas to będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 23.01.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Z mojego subiektywnego punktu widzenia ostatni numer Muratora jest w 80 %dla mnie nieciekawy. Formalności niezbędne do rozpoczecia budowy mam za sobą, kozy mnie nie interesują, poddasza nie mam, dom ze słomy - nie planuję i tak dalej... Podobał mi się artykuł o karmniku ościstym , o ogrodzeniu z kamienia, o oświetleniu wnętrz.Mam prośbę do Redakcji - dobrze byłoby zaznaczać ile razy dane zdjęcie zostało wykorzystane w druku bo wiele z nich znam na pamięć. Natomiast z prawdziwą przyjemnością czytam zawsze wstęp do Ładnego Domu autorstwa p. W.Rudolfa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.01.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 NOTO, a po co u Nas miałoby coś takiego być. Łatwiej oddać sianko ueberallesom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 24.01.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 No to chyba będę musiał kupić ten numer Ostatnio przerzuciłem się na bardziej "wnętrzarskie" gazetki. Pozdrawiam Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 24.01.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Spodobal mi sie test, mysle, ze w natloku informacji, firm i produktow taki test jest podstawa podjecia decyzji - w tym wypadku jakiej uzyc farby emulsyjnej. Natomiast te zagle i jachty to byla tylko reklama innego produkty rynkowego wydawnictwa Murator. (na dole strony jest adres muratora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśka 25.01.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Dzięki za kozy, wreszcie!Lutowy numer zdecydowanie lepszy niz styczniowy, prawde mowiac kupilam go dopiero po przeczytaniu Waszych w sumie pozytywnych opini. No i nie przedłużyłam prenumeraty. Trochę jednak dziwia mnie 'zawody' Muratora z Ładnym Domem - w tym samym miesiącu temat o glinianych chałupkach (a propos tych chałupek, były w 'Werandzie' jakis rok temu chyba, wiec zero rewelacji odnośnie tematu) Wygląda na to, że się rozkręci, czekam na marcowy numer Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 25.01.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Trochę jednak dziwia mnie 'zawody' Muratora z Ładnym Domem Zbieżność (czy też dziwną zbieżność) tematów obserwuję od dawna. Równiez z "Budujemy dom". Gromadziłem wszystkie te 3 tytuły. Wielokrotnie rzucałem sie na artykuł, sugerując sie tytułem i wielokrotnie rozczarowywałem się: to już było w innym tytule. Od tego roku zdecydowałem sie tylko na Muratora. Myślę, ze wystarczy. Jest przecież Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 25.01.2005 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 maciejon wg mnie masz rację. Też jestem wychowany na tych trzech pismach. Osoba p.W.Rudolfa spowodowała, że zacząłem prenumerować też Ładny Dom. Jesteśmy mądrzejsi albo budowy nasze nas b.dużo nauczyły bo zostaje z dnia na dzień coraz mniej tematów, które by nas zainteresowały w tych czasopismach, nie mówiąc już o zaskoczeniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 26.01.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Ogólnie pozytywSzczególnie artykuł o kotłach.Nie czułem sie skołowany zmianami to dobrzeDobrze jest powtarzać tematy w końcu przybywają nowi czytelnicy którzy zaczynają od zera. a i starym wyjadaczom przyda sie powtórka z wiedzy.Zgadzam sie jednak z tym że powtarzają sie tematy w innych czasopismach i to mnie zawsze zastanawia - dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 28.01.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 A mnie szalenie cieszy, że wreszcie pojawiły się realistyczne opisy kosztów, a nie gadanie o domu za 150 kzł. Zapewne w następnym numerze będzie przeciwwaga, ale będzie (mam nadzieję) okazja porównać kosztorysy i zobaczyc gdzie te 100 baniek znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 04.02.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Bardzo fajny pomysł z opisem i porównaniem kosztów budowy dwu domów. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts