Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Murator 2/2005

rosa

Recommended Posts

Jeszcze jedno - czy ujawnią się opisani forumowicze? :wink:

Marcin ze str. 41 to Markus_Gdynia a Kinga to... Kinga

Na str. 42 i 43 są koszty budowy w/w i ...coś mi się nie zgadza.Suma rubryki materiały i robocizna nie jest wynikiem razem. Dlaczego? Co w tych obliczeniach nie jest nie tak?

Kinga to ja :lol:

Wakmen - z tymi kosztami to pan redaktor niestety trochę zamieszał :-? wprawdzie wysłałam mu poprawki, ale ich nie uwzględnił :o ale dokładnie tej tabelki nie analizowałam, muszę się jeszcze przyjrzeć... nie wiem jak Markus...

troche dziwnie sie oglada taki murator, nie mowie ze gorzej.. poprostu inaczej... pewnie za kilka numerow sie przyzwyczaje :D

Maksiu miałam podobne odczucie.

Murator w nowej szacie... taki ładny, bardziej czytelny, przejrzysty .... tylko taki "niemuratorowy" :o :wink: .

Czytając go nie czułam, że to nasz poczciwy Murator, ale to tylko kwestia czasu i przyzwyczajenia :)

pozdrawiam

Edzia

Taraz rozumiem dlaczego choć kupiłam 250 szukałam w kiosku "starego" zwykłego lutowego Muratora. To ta nowa szata graficzna zupełnie mnie skołowała :wink:

Jak na mój gust trochę za dużo powtórek (formalność budowlane, piwniczny taras, kamień w ogrodzie) - no ale nowi czytelnicy pewnie tego potrzebują. Przegląd kózek OK. ale to mogłaby być np. dodatkowa (!) osobna książeczka.

No ale póki co trzymam kciuki na następne 250. Myślę, że numer jubileuszowy powinni tworzyć forumowicze od samego a do z.

Zaklepuję dla siebie temat: "10 sposobów na lenistwo w ogrodzie" lub "marzenia a rzeczywistość budowlana"

.Suma rubryki materiały i robocizna nie jest wynikiem razem. Dlaczego? Co w tych obliczeniach nie jest nie tak?

Materiały i Robocizna nie zgadzają się, ponieważ wiele prac zostało wykazanych tylko w trzeciej rubryce: Razem.

Pozdrawiam

Andrzej T. Papliński

Nowa szata graficzna? Mój Boże , jest to przykre ale nie podoba mi się. Przekartkowałem nowy numer od deski do deski i ogromny zawód i jedno właściwe określenie : CHAOS.Redakcja robi duży błąd sądząc że upodabniając się graficznie do szmatławych tabloidów dotrze do szerszego grona odbiorców. Lekceważenie gustów i upodobań całej rzeszy dotychczasowych czytelników jest zastanawiające. Mój apel: jeśli zmiany to merytoryczne , forma była dobra i taka powinna pozostać. Pozdrowienia dla redakcji i czytelników

Z mojego subiektywnego punktu widzenia ostatni numer Muratora jest w 80 %dla mnie nieciekawy. Formalności niezbędne do rozpoczecia budowy mam za sobą, kozy mnie nie interesują, poddasza nie mam, dom ze słomy - nie planuję i tak dalej... Podobał mi się artykuł o karmniku ościstym , o ogrodzeniu z kamienia, o oświetleniu wnętrz.Mam prośbę do Redakcji - dobrze byłoby zaznaczać ile razy dane zdjęcie zostało wykorzystane w druku bo wiele z nich znam na pamięć.

Natomiast z prawdziwą przyjemnością czytam zawsze wstęp do Ładnego Domu autorstwa p. W.Rudolfa.

Dzięki za kozy, wreszcie!

Lutowy numer zdecydowanie lepszy niz styczniowy, prawde mowiac kupilam go dopiero po przeczytaniu Waszych w sumie pozytywnych opini. No i nie przedłużyłam prenumeraty.

Trochę jednak dziwia mnie 'zawody' Muratora z Ładnym Domem - w tym samym miesiącu temat o glinianych chałupkach (a propos tych chałupek, były w 'Werandzie' jakis rok temu chyba, wiec zero rewelacji odnośnie tematu)

Wygląda na to, że się rozkręci, czekam na marcowy numer

Pozdrawiam,

Trochę jednak dziwia mnie 'zawody' Muratora z Ładnym Domem

Zbieżność (czy też dziwną zbieżność) tematów obserwuję od dawna. Równiez z "Budujemy dom". Gromadziłem wszystkie te 3 tytuły. Wielokrotnie rzucałem sie na artykuł, sugerując sie tytułem i wielokrotnie rozczarowywałem się: to już było w innym tytule.

Od tego roku zdecydowałem sie tylko na Muratora. Myślę, ze wystarczy. Jest przecież Forum :wink:

maciejon wg mnie masz rację. Też jestem wychowany na tych trzech pismach. Osoba p.W.Rudolfa spowodowała, że zacząłem prenumerować też Ładny Dom. Jesteśmy mądrzejsi albo budowy nasze nas b.dużo nauczyły bo zostaje z dnia na dzień coraz mniej tematów, które by nas zainteresowały w tych czasopismach, nie mówiąc już o zaskoczeniu!

Ogólnie pozytyw

Szczególnie artykuł o kotłach.

Nie czułem sie skołowany zmianami to dobrze

Dobrze jest powtarzać tematy w końcu przybywają nowi czytelnicy którzy zaczynają od zera. a i starym wyjadaczom przyda sie powtórka z wiedzy.

Zgadzam sie jednak z tym że powtarzają sie tematy w innych czasopismach i to mnie zawsze zastanawia - dlaczego?