kasia48 13.05.2024 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja Dzień dobry, Czytałam sporo na forum odnośnie rekuperacji i mam wątpliwości co do projektu rekuperacji. Domek to 100m2 użytkowej, parterowy. 1. Czy zamiast anemostatu 125, można dać 160? 2. Czy dwa nawiewy w salonie to nie za dużo? Czytałam, że w salonie lepiej dać jeden nawiew, chyba, że jest Wigilia, to wtedy przydadzą się dwa 3. Usytuowanie 1m od okna i ścian będzie dobrym rozwiązaniem? Z góry dziękuję za pomoc. PS załączam zdjęcia projektu rekuperacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 14.05.2024 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja mnie nawalili dziur projektanci i bede musial zalepiac bo w stropie juz wlozylem rurki pod te nawiewy, przyszlo do rekuperacji to doczytalem ze nawiewy glownie sypialnia (30m3 dzieciece pokoje i podwojna sypialnia 60m3) wiec jak bym dal tyle dziur w salon to ile bym mial nawiewu na sypialni? musialby reku chodzic na wysokiej predkosci. mam 2+2 , 120m3/h na caly dom. Dalem jeden nawiew na salon, reszta przyfrunie z sypialni, ale kazdy projekt jest inny, ja mam otwarta klatke schodowa i malzenska sypilanie jakby w sasiedztwie klatki. Generalnie najpierw rozpisujesz na osoby, potem kladziesz kanały. Ile osob ma mieszkac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia48 14.05.2024 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja Rodzinka 2+2, piesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts