Gość 14.01.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Prowadzę rozmowy z ekipami murarzy (z referencjami) i do tej pory osiągnęłam (za robociznę): 30 zł/m2 po targach i 35 zł/m2 przed targami Z tego co przeczytałam na forum wynika, że stawki oscylują pomiędzy 15 zł/m2 a 25 zł/m2 (to już podobno drogo). Nigdzie jednak nie doczytałam, czy dotyczy to również murowania z BK na klej. Czy ktoś mnie oświeci? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Czyżbym zadawała tak trudne pytania? Zero odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.01.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Witaj Matko:) U mnie, w srodku Dolnego Slaska, ceny sa nizsze. Murarze z doswiadczeniem, potwierdzonym i zweryfikowanym - cokolwiek to nie znaczy, ale juz wielokrotnie kladli BK24 na klej Stawki ksztaltuja sie nastepujaco (w przyblizeniu, gdyz mam wliczone w wycene kominy): - ekpia pracowita, niepijaca, godna zaufania, jednak uzalezniona od srodka komunikacji ktory czasem nie zapala (fiat 125p) - dokladnie 8 pln m2, - ekpia sasiedzka 500 m bez las, zawsze dojdzie, solidna, niepijaca - okolo 11 pln m2, - ekipa sprawdzona (stawiala fundamenty, piwnice i strop), niestety pije, ale w granicach rozsadku - ceny nie znam, ale o ile znam ich sposob myslenia to przyjma sobie stawke z KNR, wartosc roboczogodziny po wszelkich narzutach przyjmuja 12 pln/rbh - zatem wyjdzie 12*1,09~ 13pln/m2. Cos pewnie "upaluje", albo dorzuce im jeszcze jakies inne prace i bedzie wilk syty i owca cala. Podane ceny oczywiscie "netto", Pozdrawiam BODO'wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts