Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za m2 ściany z BK JW na klej?

Gość

Recommended Posts

Prowadzę rozmowy z ekipami murarzy (z referencjami) i do tej pory osiągnęłam (za robociznę):

30 zł/m2 po targach

i

35 zł/m2 przed targami

Z tego co przeczytałam na forum wynika, że stawki oscylują pomiędzy 15 zł/m2 a 25 zł/m2 (to już podobno drogo).

Nigdzie jednak nie doczytałam, czy dotyczy to również murowania z BK na klej.

Czy ktoś mnie oświeci?

Pozdr.

:D

Witaj Matko:)

U mnie, w srodku Dolnego Slaska, ceny sa nizsze. Murarze z doswiadczeniem, potwierdzonym i zweryfikowanym - cokolwiek to nie znaczy, ale juz wielokrotnie kladli BK24 na klej

Stawki ksztaltuja sie nastepujaco (w przyblizeniu, gdyz mam wliczone w wycene kominy):

- ekpia pracowita, niepijaca, godna zaufania, jednak uzalezniona od srodka komunikacji ktory czasem nie zapala :( (fiat 125p) - dokladnie 8 pln m2,

- ekpia sasiedzka 500 m bez las, zawsze dojdzie, solidna, niepijaca - okolo 11 pln m2,

- ekipa sprawdzona (stawiala fundamenty, piwnice i strop), niestety pije, ale w granicach rozsadku - ceny nie znam, ale o ile znam ich sposob myslenia to przyjma sobie stawke z KNR, wartosc roboczogodziny po wszelkich narzutach przyjmuja 12 pln/rbh - zatem wyjdzie 12*1,09~ 13pln/m2. Cos pewnie "upaluje", albo dorzuce im jeszcze jakies inne prace i bedzie wilk syty i owca cala.

Podane ceny oczywiscie "netto", :)

Pozdrawiam

BODO'wy