OnufryZagłoba 19.05.2024 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja Cześć! Mam pytanie do wszystkich z Was, którzy budowali lub budują systemem szkieletowym, z góry bardzo dziękuję za podzielenie się Waszą wiedzą Swój dom zaprojektowałem tak, by był możliwie prosty, ma więc kształt prostokąta, żadnych udziwnień, jedyna ekstrawagancja to duże przeszklenie i wysoki sufit w salonie. Płyta pod domem ma wymiary 13m x 8,5m, Jest to płyta "szwedzka", izolowana od każdej strony i z ogrzewaniem podłogowym wewnątrz. Na piętrze ma być coś w rodzaju kawalerki, ale nie planuję tego piętra wykańczać zanim reszta nie będzie gotowa. A teraz pytanie: jeśli płyta jest już gotowa, to jaki kolejny etap jest w tym momencie konieczny do wykonania, tak by domek przetrwał zimę? Mam około 100 tys. złotych, zastanawiam się czy to wystarczy na budowę szkieletu, dachu i elewacji? Na stolarkę pewnie nie wystarczy? Co byście zrobili za te pieniądze na moim miejscu? Dodam, że wszystkie instalacje będę miał "za darmo" czyli w cenie materiałów, pompa ciepła też już stoi i czeka. Budowa w okolicy Trójmiasta. Wielkie dzięki za pomoc, orientacyjnie zamieszczam rzut parteru. [ATTACH=CONFIG]468996[/ATTACH] Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duff4 30.06.2024 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca Również nie wszystkie części Ameryki są podatne na tornada. Drewno w wielu miejscach doskonale radzi sobie z żywiołami https://vlc.onl/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts