Piotr-permakultura 20.05.2024 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 Witam serdecznie . Jak w temacie poszukuję biura architektonicznego lub samodzielnego architekta najlepiej kujawsko-pomorskie (Toruń, Inowrocław ,Bydgoszcz) wyspecjalizowanego w projektach domów szkieletowych. Czy znacie takie biura w moim województwie ? Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.05.2024 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 Szkielet jaki by nie był to inna konstrukcja, na czym ma polegać specjalizacja w tego typu budynkach architekta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-permakultura 20.05.2024 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 Być może źle sprecyzowałem. Masz na myśli takie rozróżnienie czy konstrukcja drewniana czy dom szkieletowy ? Być może nie potrafię tego rozróżnić.Chcemy zbudować dom na zgłoszenie ,kierownik budowy to mój cieśla-dekarz, działka bez MPZP ale z WZ na dom 250m2 , działka rolno-leśna , nowoczesna stodoła. Jestem z Torunia, znasz biuro godne polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.05.2024 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 Jestem z podkarpracia. Zastanawiam się nad tą "specjalizacją" architekta w szkielecie na czym to polega. Kiedyś spotkalem się żtaka opinią że dobrze zaprojektowany dom szkieletowy nie wymaga docinania OSB. Ale wgmnie to bzdura. Dom szkieltowy to "patyki" wściania a drewnieny dom to chyba każdy odrózni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.05.2024 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 Potrzebny jest projektant konstrukcji z doświadczeniem w tego typu konstrukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-permakultura 20.05.2024 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 Myślałem że to oczywiste. Tak się bije rekord postów forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.05.2024 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 (edytowane) Architekt wyspecjalizowany w domach szkieletowych Źle myślałeś. Pytasz o architekta a potrzebujesz konstruktora. Twoja wina, że nie odróżniasz ale masz pretensje. Co masz na myśli pisząc: "Tak się bije rekord postów forum." ? Edytowane 20 Maja 2024 przez d7d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.05.2024 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2024 Jako konstruktor zaprojektowałem w życiu kilkadziesiąt domków w szkielecie, ale stalowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts