Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

Sonika, skoro już mieszkasz to może podzielisz się swoimi doświadczeniami w kwesti tego gresu polerowanego w kuchni. Chodzi mi o to czy widać na nim każdą plamkę, smuge itp. Jest piękny, już nie raz się zachwycałam :) ale właśnie zastanawia mnie jak to jest z utrzymaniem tego w czystości, nie zamierzam latać w kóło ze szmatą po to żeby na nim żadnych smug nie było. To jak to wygląda "w praniu"?

A w kwesti fug epoksydowych, to rozumiem że one nie brudzą się tak jak normalne jane fugi, tak? po to były epoksydowe?

Kolia - tak do końca to niestety jeszcze nie mogę powiedzieć, bo podłogi mamy wciąż nierozpakowane :wink: :oops: , ale jestem dobrej myśli - Ew-ka ma i nie narzeka :) .

Jeśli chodzi o fugi epoksydowe, to brudzą się tak samo jak normalne :wink: , ale bardzo łatwo się czyszczą - to akurat sprawdziłam.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Soniko!

Nie wiem, czy dotarła moja kartka z gratulacjami, dlatego jeszcze raz wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze w tym Twoim pięknym domeczku. Pozdrawiamm bardzo gorąco.

Wieniu - dziękuję bardzo za pamięć :D i za gratulacje :D .

Będę trzymać mocno kciuki za Twoją budowę, żebyś jak najszybciej przeprowadziła się do swojego wymarzonego domku!!!

Pozdrawiam serdecznie :D

spóźniłam się na parapetówkę, bo byłam w pracy...ale bardzo się cieszę, że już mieszkacie i te pierwsze chwile przynoszą Wam tyle radości. Gratulacje!!! (chyba powtarzam się :oops: :wink: )

Joasiu - jakie tam spóźnienie.

Ja świętować przeprowadzkę mogę wciąż i wciąż :wink: :D .

Mam nadzieję, że jak następnym razem zawitacie w nasze strony, uczcimy to jak się należy :wink: :D i oczywiście Wam też życzymy jak najszybszego zamieszkania w domku :D .

Pozdrawiamy serdecznie :D

będę pamiętać o tym zaproszeniu... :lol: :wink:

Trzymam za słowo :D Joasiu!!!

Przepiękne muszle Soniko. Niby to taki banał w łazience, jak twierdzą niektórzy, ale jakże piękny, prawda?

... i o mnie może ciepło pomyślisz kąpiąc się w wannie :wink: 8) :D

Soniko, teraz jak juz mieszkasz, dopiero dom zrobi sie pieknisty...Bo takie "drobiazgi" jak te muszle w lazience, dopiero nadadza temu pieknu ktore juz jest dusze..., Twoja. :p :wink:

Czekam niecierpliwie na te zamowione szafki. :p

Roszponko - tych muszli, które są na zdjęciach akurat sama nie zbierałam - kupiłam je w Chorwacji, ale mam bardzo dużo takich "com je tymi rencami" :wink: :D , nie mówiąc o przeróżnych kamieniach i paru kilogramach piasku :wink: co go z baaardzo daleka wiozłam w butelkach po Coli :wink: .

Coś mi się zaczyna wydawać, że mam za małą łazienkę na ekspozycję tych wszystkich moich zbieractw :-? .

I co ja teraz zrobię :roll: :-? :wink: ?

A przysznic jest Hansgrohe, tylko dysze podtynkowe są z jakiejś innej firmy.

Przepiękne muszle Soniko. Niby to taki banał w łazience, jak twierdzą niektórzy, ale jakże piękny, prawda?

... i o mnie może ciepło pomyślisz kąpiąc się w wannie :wink: 8) :D

Ja już o Tobie ciepło myślę Toluś i dlatego powyciągałam te muszle.

Za oknem mróz i zawieja, a u nas słoneczna plaża, morze - prawda?

Ale się rozmarzyłam.... :D

Soniko, teraz jak juz mieszkasz, dopiero dom zrobi sie pieknisty...Bo takie "drobiazgi" jak te muszle w lazience, dopiero nadadza temu pieknu ktore juz jest dusze..., Twoja. :p :wink:

Czekam niecierpliwie na te zamowione szafki. :p

Zeljko - staram się pomalutku upiękniać domek.

Najbardziej to się cieszę, że mogę mieć kwiatki, bo mieszkanie było ciemne i jakoś nie chciały tam rosnąć bidulki.

Apaczkami się nei mart u mnie jeszcze są nei rozpakowane kartony :-? :o :roll:

Aguś :o O 11:13 http://members.cox.net/scavenger7/Smilies/drunk.gif ??? http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/haha_tarza_sie.gif ;);)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja myślę, że to stres - chociaż.... :wink: .

Aga - przyznaj się :wink: :D .

Czasami tak mam szczególnie jak piszę szybko bo mnie czas goni :o :roll: A że ostatnio goni mnie cały czas to jest jak jest :wink: :)

Cieszę się że domke nabiera duszy :)

Pozazdościłam Tolusi Jej ślicznej plaży i też zaczynam coś tworzyć:

http://images3.fotosik.pl/228/4a0f7a0be180bc0cmed.jpg

http://images2.fotosik.pl/228/4620ed1d8fff3b7emed.jpg

Cudnie 8) 8) 8)

Kiedy ja takie cuda będę mieć :roll: :roll:

Albo przynajmniej płytki na scianie :roll: :roll: :roll: :wink:

Nie nie wcale nie narzekam :wink: 8) 8)

Super Tola miała pomysł z tym,i plażami w łazence ale teraz każda z tym łazienkowych forumowych plaż ma swój urok i jest inna 8)