Sonika 31.01.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Sonika, co Ty wypisujesz Czy kiedyś będzie pięknie tak jak u Kuleczki??? - to już pytanie z zupełnie innej beczki Spiorę Cię za to Obejrzałam fotki, a jakże Wnioski: 1. kuchnia zdecydowanie bez dzbanuszków (chociaż dzbanki piękne!!!) 2. schody są piękne, nawet bez barierki (ciekawam jaką planujesz) 3. hol i meble w nim - perełki ...skąd Ty to wszystko bierzesz . widok przez tą szybę w podłodze/suficie jest rewelacyjny, te schody w połączeniu z gresem Gratulacje!!!!! Kuleczko - już ja tam dobrze wiem o czym piszę - masz piękny dom, piękne wnętrza . Wszystko skończone, dopieszczone... A u mnie nadal straszą żarówki, brak firanek, zasłon. Nie mam powieszonych obrazków - wszędzie gołe ściany i jak tak patrzę naokoło to straszny chaos u mnie panuje. ad. 1 - wiem - ale gdzie je dać ? ad. 2 - nie wiem , najbardziej to by mi pasowała kolorystycznie jakaś mosiężna z drewnianym pochwytem, ale mosiądz czernieje niestety. Czekam na sugestie ad. 3 - spadek i trochę własnych zdobyczy. ad. 4 - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.01.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Soniko-nabieraj sił ...przyjdzie wiosna ,słoneczko przygrzeje to dopiero sie zacznie znów zacznie Ci się chcieć pozdrawiam Ewa Oby Twoje proroctwo się sprawdziło Ewuniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.01.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 schody naprawde piekne! jaka będzie barierka? Nie mam pomysła . Proszę o sugestie Agiis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.01.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Misiek faktycznie rozbrajajacy Ale wiedze Sonika, ze nie zrobilas w koncu w kuchni nad blatem szkla, nie widze tez jakiegos zasteonika. Jak to ci sie sprawuje w uzytkowaniu- bo podejrzewam, ze masz farbe zmywalna? Bo jak tak osotnio mysle coby zostawic w kuchni po prostu tylko pomalowane taka zmywalna farba sciany. Przeciez w koncu jak sie cos rozprysnie z mikserze to mozna zetrzec. Sos z garnka chyba tez Powiedz cos z doswiadczen uzytkownika Iga - szyba będzie, bo być musi. Goła ściana u mnie się nie sprawdziła i mam ślady po tłuszczu, których nie da się domyć. Farba niby jest zmywalna, ale plamy pozostały. Nie mam wyjścia i muszę znowu zawołać malarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 31.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Dzieki No to bede kombinowac dalej. Jesli juz to z szyba, ktora pokaze kolor sciany Ty tez tak chyba chcialas? ALbo zawina na sciane ten sam material, co na blat A co barierki- moze daloby sie jakas metalowa spatynowac specjalnym srodkiem (sa takie do bizuterii lub do witrazy stosowane) na stare zloto ew. miedz? Skoro sie sprawdza na takich elemantach to sprawdzi sie tez na barierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.01.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 loj pieknie tu u Ciebie i tak przyjemnie ... to ja sobie zasiade w tym fotelu kolo misia i odpoczne co do barierki to nie za bardzo pomoge, bo ja mam ostatnio hopla na stal szlachetna i u mnie bardzo duzo tego bedzie barierka bedzie wygladala tak ze slupki drewniane beda lakierowane na bialo jak schody, porecz bedzie ze stali szlachetnej i albo dam linki ze stali miedzy slupkami, albo metalowe prety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.02.2007 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Dzieki No to bede kombinowac dalej. Jesli juz to z szyba, ktora pokaze kolor sciany Ty tez tak chyba chcialas? ALbo zawina na sciane ten sam material, co na blat A co barierki- moze daloby sie jakas metalowa spatynowac specjalnym srodkiem (sa takie do bizuterii lub do witrazy stosowane) na stare zloto ew. miedz? Skoro sie sprawdza na takich elemantach to sprawdzi sie tez na barierce Iga - ja też będę mieć przeźroczystą, ale najpierw muszę zawiesić okap co to go wczoraj zakupiłam. Ale żeby powiesić okap trzeba najpierw pomalować ścianę... i tak w koło macieju . Nie wiem czy takie barierki da się patynować - nie rozpracowywałam jeszcze tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.02.2007 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Rozsiądź się Mohag wygodnie i pomyśl o tej mojej balustradzie, co ??? Ja tak ładnie proszę . W ogóle to proszę wszystkich o jakieś sugestie na temat balustrady pasującej do moich schodów. Czy z nierdzewki, z drewnianym pochwytem będzie pasować ? Napiszcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.02.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witaj Soniczko Ja to bym te schody bez barierki zostawiła a jesli już barierka to jakiś metal, stal bardzo proste. Czekam na to szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 01.02.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Drewno jest takie ciepłe, miłe dla oka i w dotyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 01.02.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 schody + dziecko= schody z barierką Bez barieirki i czegoś na dole co będzie te schody czynić niedostępnymi, będziesz mieć zawał ilekroć się dpwrócisz, bo dziecię będzie w sekundzie na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 01.02.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 schody + dziecko= schody z barierką Bez barieirki i czegoś na dole co będzie te schody czynić niedostępnymi, będziesz mieć zawał ilekroć się dpwrócisz, bo dziecię będzie w sekundzie na górze Ja powiem z innej beczki...robimy sie coraz starsi..,przyda sie porecze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 01.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Soniko cały domek masz ślicznie wykończony, kuchnie mamy troche podobne i tak jak Ty na ścianie nie mamy jeszcze szkła i wszystko sie brudzi. Bez przerwy latam ze szmatką i wycieram tłuste plamy:(zastanawiamy sie jeszcze czy nie lepiej dać na sciane stal czy lepiej szkło....uff znów dylemat.A misio na fotelu jest faktycznie słodki:)Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 01.02.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Soniko, mam jeszcze pytanie.... czym myjesz gres ze tak pieknie lśni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Landrynka 01.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Nie będę sie silić na oryginalność- piękny dom. Po prostu. Ja z kolei mam pytanie o schody, co to za drewno- orzech? piękny kolor, takiego właśnie szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.02.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam w Nowym Roku schody ładniutkie, mebelki też....a mis uroczy na tym kwiatowym fotelu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.02.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Odnosnie balustrady- ja jestem zwolenniczka prostych stalowych form- jesli porecz dobierzesz do niej w kolorze drewna ze schodow, to bedzie sie wg mnie dobrze komponowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.02.2007 05:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Meteo - dziękuję . Przymierzałam kiedyś stalowy panel i jakoś mi nie pasował, więc u mnie będzie na 100% przeźroczysta szyba. Wyglądało to tak: http://images14.fotosik.pl/95/806ebe0ad8f65d9emed.jpg A co do gresu to on z natury się błyszczy, bo to jest gres polerowany . Myję go zwykłą wodą. Pozdrawiam serdecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.02.2007 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Nie będę sie silić na oryginalność- piękny dom. Po prostu. Ja z kolei mam pytanie o schody, co to za drewno- orzech? piękny kolor, takiego właśnie szukam. Landrynko - dziękuję, a schody są dębowe, zabejcowane pod kolor podłogi na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.02.2007 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Dziewczyny - czy my aby na pewno mówimy o tych samych schodach . Mnie chodzi o balustradę do tych http://images12.fotosik.pl/32/61c8def98d81b59fmed.jpg http://images12.fotosik.pl/32/081027eefad83f58med.jpg a nie do drewnianych . Czy z nierdzewki będzie pasować biorąc pod uwagę całą kolorystykę naokoło ??? Pochwyt chciałabym drewniany w kolorze drzwi, ale nie wiem jakie słupki - mosiężne czy srebrne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts