Piskoor 03.07.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Do inoxu..... Preparat chromol. ( do kupienia albo w internecie albo w serwisach ) Bajka..... dwie trzy krople i okap jak nowy. Sorry za wtrącenie, ale to tylko tak mimochodem. Kuchnia po prostu ładna... choć nie lubię granitowych nagrobków... upsss znaczy się blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.07.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Do inoxu..... Preparat chromol. ( do kupienia albo w internecie albo w serwisach ) Bajka..... dwie trzy krople i okap jak nowy. Sorry za wtrącenie, ale to tylko tak mimochodem. Kuchnia po prostu ładna... choć nie lubię granitowych nagrobków... upsss znaczy się blatów E? Kuchnia rewelka, tylko ten czajnik jakby z innej bajki, Sonika plz wytlumacz mi dlaczego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.07.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witaj Soniko Fajne masz te kwiatki u górnych okien ! A najlepiej mi się podoba roleta w kuchni !! Skąd masz takie cudeńko? To jest właśnie to co chciałam u siebie, ale juz kupiliśmy karnisze, więc będa zwykłe "firanki" tylko w nieco innej wersji Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 hej! Soniko co to za cokolik masz? czy to jest cos co ma imitowac inox? masz moze jakies zdjecie, zblizenie cokolika ? to ja chetnie popatrze a propo okapu, mnie sie ubzdurało ze na szybce widac po kazdym gotowaniu slady po tlustych oparach a na metalowych nie tak od razu to jak to jest? ubzdurałam sobie dobrze czy źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 03.07.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 eee tam - ja mam okazp z szybą i wcale po każdym gotowaniu nie widac Wydaje mi się też , ze zależy czy kuchnia jest gazowa czy leketryczna - przy elektrycznej naprawdę jest minimum tłystych śladów. A okap bardziej czyszczę ze zwykłego kurzu niż z osadów po gotowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 03.07.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 eee tam - ja mam okazp z szybą i wcale po każdym gotowaniu nie widac Wydaje mi się też , ze zależy czy kuchnia jest gazowa czy leketryczna - przy elektrycznej naprawdę jest minimum tłystych śladów. A okap bardziej czyszczę ze zwykłego kurzu niż z osadów po gotowaniu. Potwierdzam, przy kuchni elektrycznej faktycznie cale czyszczenie szyby polega na wycieraniu kurzu. Troszkę tłustawe są tylko te metalowe filtry, ale można je myć w zmywarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 03.07.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 eee tam - ja mam okazp z szybą i wcale po każdym gotowaniu nie widac Wydaje mi się też , ze zależy czy kuchnia jest gazowa czy leketryczna - przy elektrycznej naprawdę jest minimum tłystych śladów. A okap bardziej czyszczę ze zwykłego kurzu niż z osadów po gotowaniu. Potwierdzam, przy kuchni elektrycznej faktycznie cale czyszczenie szyby polega na wycieraniu kurzu. Troszkę tłustawe są tylko te metalowe filtry, ale można je myć w zmywarce. zgadzam się. Przy elektrycznej jest w zasadzie czysto. Natomiast do okapów nad kuchniami elektrycznymi i gazowymi, polecam ściereczki raypath. Są rewelacyjne, czyści się je tylko szarym mydłem, zbierają kurz, tłuszcz i rewelacyjnie czyszczą baterie niklowane. Cześć Soniczko , daaaaaaaawno mnie tu nie było . U Ciebie jak zwykle pięęęknie. Plecki jeszcze bolą od kopania ogródka ?(ja ciągle chodzę przygarbiona ) pozdrawiam ogródkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.07.2007 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Oki, a więc po kolei... Tesia - jak wyglądają koronkowe hortensje, chyba takich jeszcze nie widziałam. Masz może jakieś zdjęcia? Mohag - to aż tak źle z moim okapem ? On jest szeroki i wystaje poza kuchenkę. Może może zostać, co ? Durnostojek już nie ma - słowo harcerza . Edytko, napiszę jak tylko zacznę normalnie gotować, co może i nastąpi całkiem niebawem. Poza tym wszystko trzeba czyścić. Najlepszy byłby okap wbudowany w szafkę. Piskoor - chromol znam i rzeczywiście polecam. A z blatu jestem bardzo zadowolona. Przez to, że nie jest ciemny wygląda lekko, nie rysuje się i w ogóle same zalety. Mufka - normalnie mnie załamujecie . Najpierw Mohag kazała mi wynieść na strych wszystkie moje mosiężne naczyńka - wyniosłam , potem durnostojki z okapu - zdjęłam , a teraz Ty o czajniku . Czajnik też "weg"? , a on taki ładny. Mogę się dać ostatecznie namówić, ale okapu na pewno nie zabiorę. Arcobaleno - roletkę dałam uszyć tam gdzie i firanki i sprawdza się na 100%, bo tak to musiałabym odsuwać firankę do zlewu i wciąż byłaby brudna, a tak to tylko myk i cały blat wolny. Malmuc - cokoliki są z granitu tak jak i blat. Mój okap się nie brudzi, bo od nowego malowania kuchni nie gotuję , a to z powodu braku szyby na ścianie. Lucia - nie wiem jak to będzie z moim okapem, bo mam gaz. Ale co ja tam będę się przejmować takimi drobiazgami, co będzie, to będzie. A teraz wiadomość z ostatniej chwili - był szklarz, wymierzył ściany i podobno pod koniec przyszłego tygodnia ma być szyba . Ciekawe ile to będzie kosztować , ale i tak muszę zamówić, bo chcę to wreszcie mieć z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.07.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Heloł Gohna - jak miło Cię widzieć , gdzieś Ty się podziewała jak Cię nie było? Ale domyślam się, że pracowałaś w pocie czoła w ogródku i że mam nadzieję, że pochwalisz się nowościami . I zapytam jeszcze po cichutku - masz już ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 03.07.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 wszystko opowiedziałam już u siebie we wątku, ale rozumiem, że jeszcze (!) tam nie byłaś ( na razie w sumie nie ma po co - zdjęcie będą wieczorem). Głośno odpowiem na Twoje pytanie: TAK, MAM OGRODZENIE , jeszcze bez sztachet i bramy, ale stoi ( i to nic, że zapłaciłam dwa razy więcej niż ustalona cena w zeszłym roku ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 03.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Soniko ja mam na myśłi te cokoliki przy podłodze , pzrepraszam ze nie wyraziłam sie jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Oki, a więc po kolei... Mufka - normalnie mnie załamujecie . Najpierw Mohag kazała mi wynieść na strych wszystkie moje mosiężne naczyńka - wyniosłam , potem durnostojki z okapu - zdjęłam , a teraz Ty o czajniku . Czajnik też "weg"? , a on taki ładny. Mogę się dać ostatecznie namówić, ale okapu na pewno nie zabiorę. [ Uf uf, juz myslalam, ze jakis prezent od tesciowej czy cos , moze jakis "prostszy" " inoxowy" lub bialawo-kremowy - emaliowany? Bo kuchnia jest idealna (wylaczajac czajnik ) nie jest ladny, nie jest ladny jest ladny inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.07.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Soniko ja mam na myśłi te cokoliki przy podłodze , pzrepraszam ze nie wyraziłam sie jasno Malmuc - cokoliki przy podłodze są w kolorze popielatym, a nie aluminiowe. Po prostu zwykłe. http://images30.fotosik.pl/15/a9a2bc573e8a48ffmed.jpg Mufka - jak wiem czy taka idealna , bo teraz wygląda tak : http://images28.fotosik.pl/15/0ab3169fdb5766b2med.jpg a tak bez czajnika - lepiej? Dobrze, że mam jeszcze piwnicę, bo strych zaczyna pękać w szwach : http://images23.fotosik.pl/15/6c69981718ee6cecmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 03.07.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Soniczka teraz musisz sobie sparwić srebrny czajnik Myslę że dziewczyna się spodoba Trzymam kciuki za szybę i czekam z niecierpliwością na efekt końcowy Co do okapu szyba nie brudzi się tak bardzo, raczej jak dla mnie normalnie, filtr rzeczywiście brudzi się bardziej ale można go kąpać w zmywarce więc nie ma problemu mój nawet sam się tego domaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 03.07.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Sonika "pieprz i sol" to najnowszy trend w modzie scienno-blatowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.07.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Sonis, no cos Ty okap jest bardzo, bardzo ... tylko mi sie tak jakos ubzduralo a co do Twoich dodatkow to przy takiej ladnej kuchni czlek chcialby zeby bylo wszystko perfekcyjne.. i nawet to ze to nie jest moja kuchnia nie powstrzymuje mnie od "komentarza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.07.2007 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 a co do Twoich dodatkow to przy takiej ladnej kuchni czlek chcialby zeby bylo wszystko perfekcyjne.. To znaczy mam rozumieć, że nie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.07.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Jak postawisz taka durnostrojke na okapie, to nie jest Lepiej wiecej zdjec nie wklejaj, bo moze sie zdarzyc ze polozysz rozowa scierke do wycierania i bedzie raban zebys sie z nia zabierala hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.07.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Masz rację z tą ścierką Mohag, dlatego ostatnio przestałam nawet gotować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 04.07.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 a co do Twoich dodatkow to przy takiej ladnej kuchni czlek chcialby zeby bylo wszystko perfekcyjne.. To znaczy mam rozumieć, że nie jest ? Sonika ty sie nie gniewasz za czajnik nie? Bo jak Ci sie podoba to ja juz zadnych uwag nie mam, ale Mohag dobrze napisala, chcialoby sie, zeby bylo idealnie jak w pudeleczku, najlepiej to nie wchodz do kuchni, nie uzywaj, nie brudz jej , zeby byla taka ladna zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts