Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jgosiku, znalazłam takie zdjęcie - co prawda jest to łazienka, ale zestawienie kolorów jest podobne do tego jakie Ty chcesz mieć - potencjalnego właściciela z góry przepraszam i mam nadzieję, że mi wybaczy:

http://images24.fotosik.pl/47/f905ee8744d86a96.jpg

Wygląda bardzo ładnie, ale bez pomarańczowego koloru na rolecie i na dekorach byłoby chyba mdło :-? .

Soniczko po twoich fotach to i ja zakochałam się w rodzinnym mieście mojej babci :D że ja tam jeszcze nie byłam :-? :cry:

piękne kamienice, balustrady,wszystko-idzie się zapatrzyć!

Aka, Lwów jest przepiękny :D , powinnaś koniecznie pojechać.

To też jest miasto rodzinne mojej Babci i Mamy.

Jgosik - jaki tam ze mnie architekt wnętrz :o - dobre :lol: , ja mam wykształcenie medyczne, a wszystko rodzi się w bólach i pewnie dlatego tak długo to wykańczanie u mnie trwa :wink: .

Tak czułam ( normalnie 6-ty zmysł jak whirpool :wink: ) że z :D :D branży medycznej jesteś :D

A Lwów jest przepiękny :D

Moja siostra byla w tym roku , przywiozła mnóstwo zdjęć .

Ja tez się wybierałam będąc w Bieszczadach ale nie wystarczyło czasu :( Ale za rok musze tam pojechać choćby nie wiem co 8)

Sonisiu pokaż co tam namieszałaś w ogródku :lol:

Soniczko po twoich fotach to i ja zakochałam się w rodzinnym mieście mojej babci :D że ja tam jeszcze nie byłam :-? :cry:

piękne kamienice, balustrady,wszystko-idzie się zapatrzyć!

Aka, Lwów jest przepiękny :D , powinnaś koniecznie pojechać.

To też jest miasto rodzinne mojej Babci i Mamy.

no to mamy obydwie lwowskie korzenie :D

Tak czułam ( normalnie 6-ty zmysł jak whirpool :wink: ) że z :D :D branży medycznej jesteś :D

A Lwów jest przepiękny :D

Moja siostra byla w tym roku , przywiozła mnóstwo zdjęć .

Ja tez się wybierałam będąc w Bieszczadach ale nie wystarczyło czasu :( Ale za rok musze tam pojechać choćby nie wiem co 8)

Sonisiu pokaż co tam namieszałaś w ogródku :lol:

Maxi, a po czym poznałaś :o ?

Pojedź koniecznie, choćby na jeden dzień tak jak my.

Ogródkiem nie mam się jeszcze co chwalić, bo roślinki są tylko trzy, ale za to za tydzień jak pogoda dopisze to kto wie :wink: .

Ogródkiem nie mam się jeszcze co chwalić, bo roślinki są tylko trzy, ale za to za tydzień jak pogoda dopisze to kto wie :wink: .

To napisz przynajmniej co posadzilas :)

Ja o ogrodku jeszcze nie mysle ale juz posadzilam (zaszczepilam) milin amerykanski... jak sie przyjmie to przesadze na wlasciwe miejsce :)

Lwow piekny jak zawsze... ja mam w miare blisko i czasem jezdzimy do opery. Niestety zdarzylo sie ze jechalismy na "jezioro labedzie" a ogladalimy "cyrulika sewilskiego" ale i tak warto bylo :)

tylko te zebrzace dzieci...

piekne zdjecia z wakacji. :p

Soniczko jak sie ma gorod? Czy juz cos uroslo? Jest co pokazac? wiem ile to czasu i pracy wymaga, my dopiero pozbywamy sie chwastow..., strasznie dlugo to trwa....

Ale na dniach malowanie, to chyba latwiej bedzie. pocieszam sie. :roll:

[

Maxi, a po czym poznałaś :o ?

.

Wydedukowałam 8) :lol:

Mało jest profesji , zwlaszcza dla kobiet , gdzie w niedziele i święta się dyżuruje :roll:

Załozyłam że strażaczką nie jesteś , na policjantkę mi też nie wyglądałaś więc została służba medyczna :D

Jestem pod wrażeniem Maxi :wink: :D .

Czy to jest docelowy kolor, czy będziesz bejcować?

Będziemy, wszystkie sztachetki naraz, jak już da się je schować do domu :)

Na ciemny brąz i prawdopodobnie impregnatem 3V3, który daje jedwabisty, matowy połysk.

Słoneczko - ten nasz, nie nasz :wink: płot też jest ciemnobrązowy, może zaimpregnowany tym samym co Ty planujesz :-? .

Liso, Zeljko - oto moje roślinki - a co tam, pokażę :wink:

hosta lewa

http://images27.fotosik.pl/52/73715abea1dfba31med.jpg

hosta prawa

http://images27.fotosik.pl/52/3f8be709a73610a2med.jpg

i coś, czego nazwy nie pamiętam :( , ale pamiętam, że ma być bardzo ładne i że ma zarosnąć płot (Tola na pewno by wiedziała :wink: )

http://images30.fotosik.pl/52/250400f2724f81f5med.jpg

Na razie wygląda to wszystko bardzo mizernie i skromniutko, ale na jutro plany są bardzo ambitne, a nadzieje ogromne, więc kto wie :wink: .

Z tyłem jest gorzej, dużo gorzej, bo wygląda teraz na odmianę jak krajobraz księżycowy:

http://images29.fotosik.pl/52/9ca081c69bfa7b7fmed.jpg

Po moim kopaniu bez końca, odchwaszczaniu i wybraniu góóóóóryyyyyy kamoli, doszłam do wniosku, że tylko przesiewanie da jakieś rezultaty, więc "się" :wink: przesiewa.

Na to ma przyjść dobra ziemia, trzeba będzie to wszystko rozplantować, wyrównać. Chciałam, żeby osiadło....

Tylko czy ja zdążę we wrześniu posiać trawę :roll: ????

Liso, Zeljko - oto moje roślinki - a co tam, pokażę :wink:

Ładniutkie funkie. Z cieniolubnych podobaja mi sie jeszcze rodgersje i to zarówno te kasztanolistne jak i tabularis.

A ta trzecia roślinka to pewnikiem jakiś powojnik:) ale po listkach nie rozpoznam...

No to teraz masz juz co doglądać w ogródku i pielęgnować. :) A to cieszy :)