Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Soniczko,

jaki piękny ogród u Ciebie powstaje... :lol: Gratulki. Aż oko się cieszy, kiedy wokół domku zielono :lol: :lol: :lol:

Witaj Gohna - miło Cię widzieć :D .

Pewnie, że cieszy :D . Już nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będę mogła wyżywać się ogródkowo z tyłu domu.

A jak Twój ogródek, co nowego przybyło?

Pozdrawiam serdecznie :D

Witaj Soniko!

A gdzie kupilaś te "lizaki". Bardzo fajne

Ja szukam czegoś takiego, byłam nawet w kilku - byc może byle jakich szkółkach i nie ma nic.

I ile takie jedno drzewko kosztuje

Edyta

Witaj Edytko, lizaki :wink: kupiłam w jakimś centrum ogrodniczym, kosztowały 150,00 zł / szt. :oops: , ale nie mogłam się oprzeć.

Musiały być moje :wink: !

Dziękuję Amtlo :D , tak mnie ten ogródek cieszy jakby to było niewiadomo co, a to taka malizna :wink: .

Roślinki to bym chciała, żeby zostały małe, bo strasznie mi się podobają takie kuleczki

http://images30.fotosik.pl/79/0eb0e673ba1e1bccmed.jpg

http://images25.fotosik.pl/79/07ae89c6037e34e0med.jpg

ale prędzej czy później się rozrosną - nie ma wyjścia.

Tak prezentują się lizaki z dalszej perspektywy:

http://images13.fotosik.pl/83/ce93b769b04a1475med.jpg

w zielsku

no, no wiecej szacunku proszę Pani :wink: to jakby ktos do Ciebie powiedzial "baba" zamiast kobieta :wink:

A przy takim domku to i zewnatrz musi byc tak samo pieknie, wiec zadnych wyrzotw sumienia. Zobaczysz na wiosne jak bedzie Ci milo, ze juz cos masz zrobione. :p

Wstyd mi, bo zamiast kupić np. lampę to utopiłam tyle forsy w zielsku :wink: .

No patrzcie, żarówki się nie podobają i lamp się babie (ale jej powiedziałam , co Zeliko :wink: ) zachciewa :lol: :wink:

I nie utopiłaś, tylko zakopałaś w ziemi :wink:

Dziękuję Amtlo , tak mnie ten ogródek cieszy jakby to było niewiadomo co, a to taka malizna .

Roślinki to bym chciała, żeby zostały małe, bo strasznie mi się podobają takie kuleczki

Oj Sonisiu chyba Cię zmartwię :wink: chociaż jestem laikiem ogródkowym, bo ogrodniczka ze mnie jak z koziej d...y trąba :wink: , to z własnego jednorocznego doświadczenia już wiem, że roślinki rozrosną się szybciej niż myślisz. Wystarczy dać im "jeść i pić" i grozić, że jak nie urosną i nie zakwitną, to wyrwiesz i ususzysz :lol: :wink: Zobaczysz za rok 8)

ps.Kuferek cud-miód :D Hortensja prawa i lewa... :lol:

jodła koreańska mówisz - no to juz wiem teraz, dzięki

Też nie wiedziałam, że lizaki, to jodła :roll: ale ja to ledwie liściaste od iglastych odróżniam :wink: