Sonika 28.09.2007 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Sonieczko przydadzą się dla Ciebiehttp://www.wielkiblekit.22.pl/images/golf_kije.gif He, he jakie eleganckie , dziękuję Tosinku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Jest trochę łysych placków, ale myślę, że ona się rozkrzewi. Dobrze myślę ? ...bardzo dobrze A szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Soniko! Jak oceniasz białą kuchnię pod kątem utzrymania jej w czystości? Masz te fronty na wysoki połysk czy lekko matowe? Helllooo Wiewióra (ale fajny nick ), kuchnię sprząta się szybko, łatwo i przyjemnie . Fronty są na wysoki połysk - wystarczy przetrzeć szmatką z płynem do mycia szyb i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Sonika, czy sypałaś jakiś nawóz pod trawkę? Daj znać, bo moja zaczyna zmieniać kolor na żółty i myślę, że z braku nawozu... Gosiu - nawozu nie sypałam. Nawiozłam dwie ciężarówy dobrej ziemi i doszłam do wniosku, że to wystarczy. A powinnam była ? Nawóz mam zamiar dać na wiosnę, jak już będzie duża. Jak żółknie Twoja - od korzeni czy na końcach? Ja na odmianę nie wiem kiedy powinnam skosić swoją, czy jeszcze w tym roku, czy dopiero w przyszłym ? Wiesz może do kiedy można robić postrzyżyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam Ja myślę, że trzeba siać golfową Witaj Jea , chciałam posiać golfową, ale wystraszyła mnie perspektywa koszenia dwa razy na tydzień i posiałam sportową. Może też będzie ładna, co ? Jak do tej pory jestem zadowolona, ale to dopiero początki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 28.09.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Soniko! Jak oceniasz białą kuchnię pod kątem utzrymania jej w czystości? Masz te fronty na wysoki połysk czy lekko matowe? Helllooo Wiewióra (ale fajny nick ), kuchnię sprząta się szybko, łatwo i przyjemnie . Fronty są na wysoki połysk - wystarczy przetrzeć szmatką z płynem do mycia szyb i gotowe. Dzięki!! Już prawie się zdecydowałam na ta biel!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 28.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Sonika, czy sypałaś jakiś nawóz pod trawkę? Daj znać, bo moja zaczyna zmieniać kolor na żółty i myślę, że z braku nawozu... Gosiu - nawozu nie sypałam. Nawiozłam dwie ciężarówy dobrej ziemi i doszłam do wniosku, że to wystarczy. A powinnam była ? Nawóz mam zamiar dać na wiosnę, jak już będzie duża. Jak żółknie Twoja - od korzeni czy na końcach? Ja na odmianę nie wiem kiedy powinnam skosić swoją, czy jeszcze w tym roku, czy dopiero w przyszłym ? Wiesz może do kiedy można robić postrzyżyny? Ja jednak sypnę nawóz z minimalną zawartością azotu, bo zrobił mi się dwukolorowy dywan. Może to wynikać właśnie z różnej jakości gleby. W sumie, to nawet ciekawie wygląda , raz jaśniejsza, raz ciemniejsza. Pani w POSie mnie uspokoiła, że w następnym sezonie, kiedy trawa się mocniej ukorzeni i będzie silniejsza, znikną wszystkie przebarwienia. Na to liczę. Co do postrzyżyn, to chyba zależy od tego, czy będzie długo ciepło i jak duża urośnie trawa. Czytałam gdzieś, że pierwszy pokos można wykonać, gdy trawa ma min. 10 cm. Pierwszym koszeniem skracamy ją o połowę, a każde następne jest już krótsze. Jak zwykle należy dopytać Tolę - eksperta od spraw ogrodniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Soniko! Jak oceniasz białą kuchnię pod kątem utzrymania jej w czystości? Masz te fronty na wysoki połysk czy lekko matowe? Helllooo Wiewióra (ale fajny nick ), kuchnię sprząta się szybko, łatwo i przyjemnie . Fronty są na wysoki połysk - wystarczy przetrzeć szmatką z płynem do mycia szyb i gotowe. Dzięki!! Już prawie się zdecydowałam na ta biel!! Myślę, że będziesz zadowolona. Ja w każdym razie jestem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Ja jednak sypnę nawóz z minimalną zawartością azotu, bo zrobił mi się dwukolorowy dywan. Może to wynikać właśnie z różnej jakości gleby. W sumie, to nawet ciekawie wygląda , raz jaśniejsza, raz ciemniejsza. Pani w POSie mnie uspokoiła, że w następnym sezonie, kiedy trawa się mocniej ukorzeni i będzie silniejsza, znikną wszystkie przebarwienia. Na to liczę. Co do postrzyżyn, to chyba zależy od tego, czy będzie długo ciepło i jak duża urośnie trawa. Czytałam gdzieś, że pierwszy pokos można wykonać, gdy trawa ma min. 10 cm. Pierwszym koszeniem skracamy ją o połowę, a każde następne jest już krótsze. Jak zwykle należy dopytać Tolę - eksperta od spraw ogrodniczych Masz po prostu trawkę w kratkę , bardzo oryginalnie, nie powiem . Sypnij nawozu - na pewno się ucieszy. Mojej do 10 cm trochę brakuje, ale myślę, że jeszcze w tym roku skoszę, bo rośnie jak szalona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Zeby nie było, że dostałam fiksum dyrdum na temat trawki i nie przejmując się fcale Mikopiko pochwalę się nowymi nabytkami. A więc tak. Mamy wreszcie trzecią szybę w kuchni, bo tamta była za krótka i musieli zrobić na nowo - to ta nad zlewem: http://images29.fotosik.pl/90/055aa96c6c9d917amed.jpg http://images23.fotosik.pl/90/383ed49fab721451med.jpg http://images13.fotosik.pl/113/bfb8b2ac2c290c3cmed.jpg Mogę wreszcie chlapać do woli. Poza tym dokonałam EPOKOWEGO odkrycia, że to co rośnie w kuchni, w tych pomarańczowych doniczkach, to nic innego jak trawa . Im częściej ścinam/ koszę tym ładniej rośnie. Mamy też lustro w małej łazience: http://images27.fotosik.pl/90/29acb21816bf9e68med.jpg i półeczkę, której na powyższym zdjęciu nie widać, a tutaj postawiłam na niej kwiatka, żeby było wiadomo o czym piszę: http://images29.fotosik.pl/90/de18f45af60f51fdmed.jpg Tego kwiatka tam nie będzie, on tylko do zdjęcia pozuje. To na podłodze, pod umywalką to nie skarpetki jak kiedyś się Zeljce wydawało, tylko żaby. I tradycyjnie moja dwutygodniowa trawka : http://images13.fotosik.pl/113/d0e3a9eb6e882dd0med.jpg Ladna, nieprawdaż ? Pozdrawiam serdecznie P. S. Zamówiliśmy wreszcie poręcz. Ma być gotowa do końca października. Ciekawe jak wyjdzie i czy nie przeżyję szoku, bo już się przyzwyczaiłam do schodów "bez" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 28.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Ale fajnie, ze sie na nowosci zalapalam. Pieknie jak zawsze, a co do trawki zazdraszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 28.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Pięknie, jak zawsze Soniko u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.09.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Soniko Pięknie "dopieszczasz" tą łazienkę. Jeszcze tylko lampka,....i będzie. Czy mogłabyś przypomnieć wymiary tej łazieneczki ? Czy są tam półeczki w ścianach - płytach k-g? Pozdr A trawka zielenieje w oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 a co do trawki zazdraszczam. Też będziessz mieć Zeljko, wiem to na pewno!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Pięknie, jak zawsze Soniko u Ciebie. Dziękuję Luciu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Soniko Pięknie "dopieszczasz" tą łazienkę. Jeszcze tylko lampka,....i będzie. Czy mogłabyś przypomnieć wymiary tej łazieneczki ? Czy są tam półeczki w ścianach - płytach k-g? Pozdr A trawka zielenieje w oczach Zielenieje, zielenieje . Łazienka ma 4 m2 z haczykiem. Żadnych półeczek nie ma, wszystko na prosto z góry na dół. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.09.2007 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A tak a propos lampki to jaka by pasowała, bo jakoś nie mam koncepcji ? Czy ta nad lustrem powinna tworzyć komplet z sufitową? Jedyna jaka mi przychodzi na myśl to taka do podświetlania obrazów, ale może patrzę wąskotorowo . Będe wdzięczna za sugestie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 28.09.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 trawka zielenieje... my zieleniejemy z zazdrości... ale tej oczywiście pozytywnie jak najbardziej rozumianej )) ja to u siebie będę miała chyba trawę polną odmiana wioskowa... znaczy ścinana ale żadne tam dywany puchate czystej trawy... trochę mnie przeraża 54 arów chaszczy... więc chyba się pogodzę z brakiem pola golfowego przez dłuuugi czas a u Ciebie Soniczko pięknie oglądam na bieżąco i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.09.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 och soniczko dziekuje za wklejke skarpetek , juz sie za nimi stesknilam trawka jak talala i luczki wokol grzadek ladnie zrobilas i wogole jak zwykle wszystko mi sie u ciebie podoba pozdrawiam cie serdecznie i zelijke , ktorej juz dawno nie wiedzialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 28.09.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A tak a propos lampki to jaka by pasowała, bo jakoś nie mam koncepcji ? Czy ta nad lustrem powinna tworzyć komplet z sufitową? Jedyna jaka mi przychodzi na myśl to taka do podświetlania obrazów, ale może patrzę wąskotorowo . Będe wdzięczna za sugestie . a jaka masz na suficie? bo na zdjeciu nie bardzo widac moze taka ci sie spodoba ? http://www.neckermann.de/bilder/201x232/8/82/821427_00_1005_mw55vor.jpg albo takie http://www.hailaits.de/images/camus_delta.jpg http://www.dentalight.de/Bilder/104-55.jpg napisz co ci sie podoba , to bedziemy szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts