Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też slyszałam o wodzie z płynem do mycia naczyć i octem:) Ale jakoś nie mogę się zdobyć na ręczne zbieranie mszyc :-?...

...A o mleku słyszałam, że super na choroby grzybowe:) Chciałam nawet opryskać, ale w domu mam tylko w kartonach, a nie niem czy takie się nadaje:)

Mszyc nie trzeba zbierać. Same spadają pod wpływem strumienia ze spryskiwacza. A mleko dodaję tylko po to, by przyczepność płynu była większa, a ocet jest w ogóle niepotrzebny (chyba że chcesz odkamienić pralkę, wtedy wlewasz 5 litrów i nastawiasz na gotowanie. Tak raz na pół roku ;)).

:lol: :lol: :lol:

Ja zbieram, bo nie mogę patrzeć jak mi się biedne kwiatki męczą, ale spróbuję z mlekiem.

Soniko podziwiam Twój dom od dawna ( z ukrycia ) - wszystko jest takie piękne. A teraz jeszcze ogród. Szczególnie trawa jest ostatnio obiektem moich westchnień.

Pozdrawiam

Witam jolarisko :D , sama nie wiem jak to się stało, że trawa tak mi rośnie, ale odpukać nie jest źle chociaż w ciapki :wink:.

Dzięki za miłe słowa :D .

Mayland, impregnat to Sileks, ale nie możesz impregnować teraz, musisz poczekać rok, aż się coś tam z niej wypłucze.

Aha - strasznie cuchnie, aż głowa boli.

Zgadza się, przez pierwszy rok na płytach i kostce betonowej mogą pojawiać się tzw. wykwity wapienne. to takie białe plamy z wapna. Potem to zaniknie samoistnie. :wink: :lol:

Aleś Ty mądra maylandziu :roll: .

Witam ! Czytam i czytam i wszystko ładnie pieknie ALE chciałem zobaczyc kilka fotek i nie ma :( a w szczególnosci brame garazową bo podobno jest prze piekna :)

Wielkie dzieki i pozdrawiam

Tomek i Krysia

Witaj polski :D:, zdjęc nie ma ,bo większość skasowałam, zostały tylko jakieś niedobitki :wink: na poprzedniej stronie.

Brama nie wiem czy piękna, ale na pewno inna. A skąd o niej wiesz :o?

Zaraz poszukam zdjęcia.

Co sie zaś tyczy mojego clematisa to nie kwitnie i nie zakwitnie :evil: Mąż go kosiarka przejechał bo myślał że to dzikie jakieś :lol: :lol: Już drugi raz tak zrobił. Ale widać silna roślinka bo odbija :lol:

Ale za to jaki bujny będzie kiedyś, gdy tylko uda mu się to udowodnić :lol: .

Witam ! Czytam i czytam i wszystko ładnie pieknie ALE chciałem zobaczyc kilka fotek i nie ma :( a w szczególnosci brame garazową bo podobno jest prze piekna :)

Wielkie dzieki i pozdrawiam

Tomek i Krysia

Witaj polski :D:, zdjęc nie ma ,bo większość skasowałam, zostały tylko jakieś niedobitki :wink: na poprzedniej stronie.

Brama nie wiem czy piękna, ale na pewno inna. A skąd o niej wiesz :o?

Zaraz poszukam zdjęcia.

Chetnie bym zobaczył kilka fotek :) A o bramie wiem z Wątku o bramach garazowych Bo ja jestem na kupnie i szukam czytam jaką kupic

Pozdrowionka

Oto brama na życzenie :D :

http://images24.fotosik.pl/229/f5e52c9b28a7ae62med.jpg

http://images33.fotosik.pl/283/fbe63bc6d2533e53med.jpg

Bardzo wygodna w użytkowaniu, otwierasz tylko tyle ile chcesz.

Pozdrawiam :D

Zajefajna ta Twoja brama A powiedz czy mozna do niej podłaczyc automata ?? i jakiej firmy i jak mozesz koszt

Wielkie dzieki.

jak już są pączusie, to prawie już :wink:

ja we wtorek posiałam trawkę a wczoraj już patrzyłam, czy co nie wygląda spod piachu... :roll: :lol: :lol: :lol:

znajomy ból...

Właśnie chodzi o to "prawie" :wink: Aniu.

Jak posiałaś to musisz teraz non stop podlewać niestety, a upały mają być i do 30 stopni. Daj znać jak zacznie wschodzić :D .

no, więc donoszę..

jest trawka!!!

ale mam radochę, wczoraj były pierwsze ździebka, dziś już ciut przybyło więcej :p

wygląda jak Twoja po pierwszym tygodniu.

Jakbym mogła, to aż bym piwko łykła w nagrodę za moją cierpliwość, grzebanie w tym piachu, sianie i ubijanie... (łopatą..... :lol: )

podlewam nawet dwa razy dziennie, a u nas upał upałem, ale od soboty to jest dużo chmurek zakrywajacych słonko i pada od czasu do czasu po troszku :wink:

No nie :roll: następna ogrodniczka :roll: wy mnie chceci dobić :evil: ja po nocach przez Was nie mogę spać ..tylko myślę..muszę znaleźć koparkę, muszę nawieźć ziemi.... :-? 8)

to chyba nie było o mnie??? :o

mi do tego jeszcze baaardzo daleko...

a ponadto nie mam tak dużego ogródu, żeby za dużo zdziałać :roll: :cry:

No nie :roll: następna ogrodniczka :roll: wy mnie chceci dobić :evil: ja po nocach przez Was nie mogę spać ..tylko myślę..muszę znaleźć koparkę, muszę nawieźć ziemi.... :-? 8)

to chyba nie było o mnie??? :o

mi do tego jeszcze baaardzo daleko...

a ponadto nie mam tak dużego ogródu, żeby za dużo zdziałać :roll: :cry:

o Tobie też :evil: komu trawka wschodzi :roll: :evil: :evil: :evil: :wink:

Zazdraszczam Wam bardzo :oops: ja to na gruz jeszcze muszę patrzeć :roll: :cry: 8) ale mam nadzieję , że jeszcze tylko chwilkę :roll: :D