Sonika 11.06.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 na mrówki -olejek kamforowy tego jeszcze nie próbowałam, a trzeba go rozcieńczyć wodą czy jak to się robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Słoneczko, a mleko nie zaczyna kisnąć po pewnym czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Mikito, na robienie gnojowicy to ja zupełnie nie mam warunków, chyba by mnie sąsiedzi przegnali na cztery wiatry . Próbowałam wczoraj cynamon i proszek i też nic. Chyba mamy te same mrówki . A jak się robi ten czosnek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ja też slyszałam o wodzie z płynem do mycia naczyć i octem:) Ale jakoś nie mogę się zdobyć na ręczne zbieranie mszyc ... ...A o mleku słyszałam, że super na choroby grzybowe:) Chciałam nawet opryskać, ale w domu mam tylko w kartonach, a nie niem czy takie się nadaje:) Mszyc nie trzeba zbierać. Same spadają pod wpływem strumienia ze spryskiwacza. A mleko dodaję tylko po to, by przyczepność płynu była większa, a ocet jest w ogóle niepotrzebny (chyba że chcesz odkamienić pralkę, wtedy wlewasz 5 litrów i nastawiasz na gotowanie. Tak raz na pół roku ). Ja zbieram, bo nie mogę patrzeć jak mi się biedne kwiatki męczą, ale spróbuję z mlekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Co sie zaś tyczy mojego clematisa to nie kwitnie i nie zakwitnie Mąż go kosiarka przejechał bo myślał że to dzikie jakieś Już drugi raz tak zrobił. Ale widać silna roślinka bo odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Soniko podziwiam Twój dom od dawna ( z ukrycia ) - wszystko jest takie piękne. A teraz jeszcze ogród. Szczególnie trawa jest ostatnio obiektem moich westchnień. Pozdrawiam Witam jolarisko , sama nie wiem jak to się stało, że trawa tak mi rośnie, ale odpukać nie jest źle chociaż w ciapki . Dzięki za miłe słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Mayland, impregnat to Sileks, ale nie możesz impregnować teraz, musisz poczekać rok, aż się coś tam z niej wypłucze. Aha - strasznie cuchnie, aż głowa boli. Zgadza się, przez pierwszy rok na płytach i kostce betonowej mogą pojawiać się tzw. wykwity wapienne. to takie białe plamy z wapna. Potem to zaniknie samoistnie. Aleś Ty mądra maylandziu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.06.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 E tam Pojawiły sie u mnie zaraz po połozeniu i chciąłam reklamować w Jadarze to mi powiedzieli co to i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam ! Czytam i czytam i wszystko ładnie pieknie ALE chciałem zobaczyc kilka fotek i nie ma a w szczególnosci brame garazową bo podobno jest prze piekna Wielkie dzieki i pozdrawiam Tomek i Krysia Witaj polski :, zdjęc nie ma ,bo większość skasowałam, zostały tylko jakieś niedobitki na poprzedniej stronie. Brama nie wiem czy piękna, ale na pewno inna. A skąd o niej wiesz ? Zaraz poszukam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Co sie zaś tyczy mojego clematisa to nie kwitnie i nie zakwitnie Mąż go kosiarka przejechał bo myślał że to dzikie jakieś Już drugi raz tak zrobił. Ale widać silna roślinka bo odbija Ale za to jaki bujny będzie kiedyś, gdy tylko uda mu się to udowodnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 I żeby nie było, że nadal nic to donoszę, że w temacie drgnęło, niewiele, ale zawsze: http://images24.fotosik.pl/228/40fd666ee585e0b8med.jpg Ale on mnie bierze na przetrzymanie, ciekawe czy też będzie tak długo kwitł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 11.06.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Witam ! Czytam i czytam i wszystko ładnie pieknie ALE chciałem zobaczyc kilka fotek i nie ma a w szczególnosci brame garazową bo podobno jest prze piekna Wielkie dzieki i pozdrawiam Tomek i Krysia Witaj polski :, zdjęc nie ma ,bo większość skasowałam, zostały tylko jakieś niedobitki na poprzedniej stronie. Brama nie wiem czy piękna, ale na pewno inna. A skąd o niej wiesz ? Zaraz poszukam zdjęcia. Chetnie bym zobaczył kilka fotek A o bramie wiem z Wątku o bramach garazowych Bo ja jestem na kupnie i szukam czytam jaką kupic Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Oto brama na życzenie : http://images24.fotosik.pl/229/f5e52c9b28a7ae62med.jpg http://images33.fotosik.pl/283/fbe63bc6d2533e53med.jpg Bardzo wygodna w użytkowaniu, otwierasz tylko tyle ile chcesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 11.06.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Oto brama na życzenie : http://images24.fotosik.pl/229/f5e52c9b28a7ae62med.jpg http://images33.fotosik.pl/283/fbe63bc6d2533e53med.jpg Bardzo wygodna w użytkowaniu, otwierasz tylko tyle ile chcesz. Pozdrawiam Zajefajna ta Twoja brama A powiedz czy mozna do niej podłaczyc automata ?? i jakiej firmy i jak mozesz koszt Wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 11.06.2008 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Można, my nie mamy, ale z automatem nie ma problemu. Brama jest z Rundum Meir, o kosztach nie napiszę, bo to było z pięć lat temu . http://www.rundum-meir.pl/ Można sobie wybrać rodzaj materiału, nasza jest ze świerku kanadyjskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 11.06.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Sonika, to najbardziej elegancka brama garażowa jaką widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.06.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 jak już są pączusie, to prawie już ja we wtorek posiałam trawkę a wczoraj już patrzyłam, czy co nie wygląda spod piachu... znajomy ból... Właśnie chodzi o to "prawie" Aniu. Jak posiałaś to musisz teraz non stop podlewać niestety, a upały mają być i do 30 stopni. Daj znać jak zacznie wschodzić . no, więc donoszę.. jest trawka!!! ale mam radochę, wczoraj były pierwsze ździebka, dziś już ciut przybyło więcej wygląda jak Twoja po pierwszym tygodniu. Jakbym mogła, to aż bym piwko łykła w nagrodę za moją cierpliwość, grzebanie w tym piachu, sianie i ubijanie... (łopatą..... ) podlewam nawet dwa razy dziennie, a u nas upał upałem, ale od soboty to jest dużo chmurek zakrywajacych słonko i pada od czasu do czasu po troszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.06.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 No nie następna ogrodniczka wy mnie chceci dobić ja po nocach przez Was nie mogę spać ..tylko myślę..muszę znaleźć koparkę, muszę nawieźć ziemi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.06.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 No nie następna ogrodniczka wy mnie chceci dobić ja po nocach przez Was nie mogę spać ..tylko myślę..muszę znaleźć koparkę, muszę nawieźć ziemi.... to chyba nie było o mnie??? mi do tego jeszcze baaardzo daleko... a ponadto nie mam tak dużego ogródu, żeby za dużo zdziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 11.06.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 No nie następna ogrodniczka wy mnie chceci dobić ja po nocach przez Was nie mogę spać ..tylko myślę..muszę znaleźć koparkę, muszę nawieźć ziemi.... to chyba nie było o mnie??? mi do tego jeszcze baaardzo daleko... a ponadto nie mam tak dużego ogródu, żeby za dużo zdziałać o Tobie też komu trawka wschodzi Zazdraszczam Wam bardzo ja to na gruz jeszcze muszę patrzeć ale mam nadzieję , że jeszcze tylko chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts