tola 06.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Soniś, wielkie brawa, idziesz jak burza, ogród pięknieje, super. I już widzę, jak ciągnie do ogrodniczego i jak kusi, by kupić i to i to i tamto jeszcze Ja jak jadę na targi ogrodnicze, to gotowa jestem duszę dać w zastaw, ciągle mało. Nałóg, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2008 04:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witaj Danusiu, nawet nie wiesz jak się cieszę, że znowu jesteś , że Cię odblokowali i że problemy budowlane wyszły na prostą. To znaczy, że już domek rośnie ? Twoja róża nadal kwitnie i ma sporo pąków - normalnie mnie zadziwiła. Koniecznie wpuśc rybki i to z 6 par.Starczy im miejsca. Nie wiem jak będzie z rybkami, bo oczko chyba jednak jest za płytkie . PS-KOBIETOOO Ty chyba lubisz symetrię?????? Skąd wiesz ? co to jest za roślinka ta na 3 i 4 zdjęciu przypominająca trawę? To jest właśnie jakaś trawa, ma w nazwie chyba "indian coś tam" . Zaczęła się rozrastać i muszę ją ograniczyć. Nie wiem czy pisac o tym - bo nie wiadomo czy to wogóle wypali ale napisała do mnie Pani Ania architekt z muratora i chciałaby opublikowac moje zdjęcie oczka Wcale się nie dziwię, że chcą opublikować zdjęcie, oczko masz piękne i jest się naprawdę czym chwalić . I co, odezwali się znowu? Daj koniecznie znać kiedy opublikują. Napisz proszę jak sadzić roślinki pomiędzy kamieniami? Najpierw się układa kamienie, nasypuje ziemi i sadzi, czy odwrotnie? Kupiłam parę polecanych przez Ciebie kaktusików i nie wiem co dalej . A jaka ziemia? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2008 04:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Soniko - oczko wygląda fantastycznie. Niestety zarówno Ty, jak i ja musimy uzbroić się w cierpliwość.Kiedyś to wszystko tak rozrośnie się ,że zapomnimy jakie były początki Rybki możesz śmiało puścić. Myślę,że będzie im wygodnie w twoim oczku, ma przecież pompę. pozdrawiam Alunko, nie przesadzaj proszę, oczko wygląda tek sobie , fantastyczne dopiero ma być . Pompa jest, tylko z głębokością mogą być problemy - muszę dzisiaj zmierzyć. A te Twoje karasie to duże są - docelowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2008 04:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Soniś, wielkie brawa, idziesz jak burza, ogród pięknieje, super. I już widzę, jak ciągnie do ogrodniczego i jak kusi, by kupić i to i to i tamto jeszcze Ja jak jadę na targi ogrodnicze, to gotowa jestem duszę dać w zastaw, ciągle mało. Nałóg, co nie? Dzięki Toluś , idę jak burza, ale efekty takie sobie . Zrobił mi się lekki misz-masz i muszę nad tym popracować . Do ogrodniczego ciągnie, a jakże tylko ogród nie chce się rozciągnąć . Z tego nałogu zaczęłam sadzić za siatką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2008 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Działalności ogródkowych ciąg dalszy : http://images29.fotosik.pl/261/f68e89fca45bc162med.jpg http://images34.fotosik.pl/337/703e3f4e1535267bmed.jpg Już się nie mogę doczekać aż zaczną kwitnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 07.08.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Sonika! Nooo pięknie!! Dosyć mnie długo u Ciebie nie było i jak widzę zmiany są okrutne. Zieloniutko, oczko se strzeliłaś... karasie w planach... piknie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 07.08.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 To znaczy, że już domek rośnie ? Od przyszłego tyg.zaczynamy z fundamentami Nie wiem jak będzie z rybkami, bo oczko chyba jednak jest za płytkie . Upssss chodziło mi o 6 sztuk rybek a napisałam 6 par-przepraszam A napisz mi ile ma głębokości Twoje oczko?Bo moje ma 80cm i 50cm. PS-KOBIETOOO Ty chyba lubisz symetrię?????? Skąd wiesz ? Oj kochana! Takie rzeczy wyczuwam na odległośc.Bo mnie też ta symetria prześladuje(tu miał byc uśmieszek ale uśmieszki nie działają) Napisz proszę jak sadzić roślinki pomiędzy kamieniami? Najpierw się układa kamienie, nasypuje ziemi i sadzi, czy odwrotnie? Kupiłam parę polecanych przez Ciebie kaktusików i nie wiem co dalej . A jaka ziemia? Więc tak.Ja najpierw układałam kamienie i w te szczeliny nawtykałam ziemi-zwykłej.A później te moje liliputki kaktusiki.One są bardzo wdzięczne bo zawsze się przyjmują.Powtykaj je w te szczeliny i obsyp ziemią korzenie.To wystarczy.A napisz mi jakie kupiłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jol_ka 08.08.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Soniczko przyznaję, bardzo bardzo długo mnie nie było na muratorowym forum i pierwsze co zajrzałam do Ciebie a tu... normalnie mi szczęka do parteru opadła... (dobrze, że niżej piwnicy nie ma bo na bank by przebiła podłogę ) kochana, ale Ty szalejesz, brawo!! bardzo mi się podoba przepiękna trafka, normalnie kulać się po niej chce!! clematisy boskie, i róże i tawułki, w ogóle cała koncepcja bardzo mi się podoba zapinkalasz kobieto z tym ogrodem na maxa!! ja też zachorowałam na tę chorobę, co uskuteczniam tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12951 zapraszam, jeśli znajdziesz kiedyś czas i ochotę ja zapewne teraz będę częstszym gościem na Twoich arach PS. ostatnio zachorowałam na hibiskusa.. a u Ciebie taaaaki okaz kwitnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.08.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Soniś, wielkie brawa, idziesz jak burza, ogród pięknieje, super. I już widzę, jak ciągnie do ogrodniczego i jak kusi, by kupić i to i to i tamto jeszcze Ja jak jadę na targi ogrodnicze, to gotowa jestem duszę dać w zastaw, ciągle mało. Nałóg, co nie? Dzięki Toluś , idę jak burza, ale efekty takie sobie . Zrobił mi się lekki misz-masz i muszę nad tym popracować . Do ogrodniczego ciągnie, a jakże tylko ogród nie chce się rozciągnąć . Z tego nałogu zaczęłam sadzić za siatką . skąd ja to znam u mnie za ogrodzeniem się nie da, bo droga i uliczka ... ale biorę się powoli za drugą stronę domu, z tym, że tam jest ciężko, bo psy gonią i wszędzie sikają i ja też niestety już z sił opadam Soniczko, pięknie róże ... kocham te kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 11.08.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Matko! Jaki ty masz powalający ten ogród - szczególnie, że samodzielnie zrobiony. Taki dopieszczony i wymuskany- z planem. Podziwiam, bo ja sadzę bezładu i składu i teraz mi się już nie podoba... A u ciebie jakie róże, hibiskus [jak ty to zrobiłaś? u mnie zmarniał przez zimę] i TEN TRAWNIK Piękne wszystko! Gratuluję Trawnik to czarna magia - u mnie wyszedł jakich spalony słomiany podjazd,bo w przeciwieństwie do was pełne upały i słońce go dobiły. Podziwiam też zapał do odchwaszczania Napisz koniecznie skąd go bierzesz A motyle na budlei to dla mnie bajka Ciągle się rozkoszuję tym widokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.08.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Działalności ogródkowych ciąg dalszy : http://images29.fotosik.pl/261/f68e89fca45bc162med.jpg http://images34.fotosik.pl/337/703e3f4e1535267bmed.jpg Już się nie mogę doczekać aż zaczną kwitnąć. Soniś, tego "kawałka z wrzośćcami" baaaardzo Ci zazdroszczę Jak zakwitną, .... jak się wrzosy rozrosną ... tylko westchnąć mogę i pomarzyć ... może kiedyś i u mnie tak pięknie będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.08.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Sonico Oj, pięknie, pięknie....panie dzieju..... Już sama nie wiem co wychwalać pierwsze....więc lepiej zamilczę, westchnę... A u mnie sama komosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 04:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Sonika! Nooo pięknie!! Dosyć mnie długo u Ciebie nie było i jak widzę zmiany są okrutne. Zieloniutko, oczko se strzeliłaś... karasie w planach... piknie i już Hej Baru! Ciebie to bardzo długo u mnie nie było - i wirtualnie i realnie . Kiedy przyjedziesz na wizję lokalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 04:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 To znaczy, że już domek rośnie ? Od przyszłego tyg.zaczynamy z fundamentami Witaj Danusiu , jak idzie budowa? Biorąc pod uwagę mój poślizg fundamenty pewnikiem już są . A napisz mi ile ma głębokości Twoje oczko?Bo moje ma 80cm i 50cm. Nie wiem, ale z 80cm chyba ma . Kaktusików nadal nie posadziłam, wciąż brak czasu, a ostatnio to i chęci. Spoczęłam na laurach , tylko wyrywanie chwastów idzie mi jako tako . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 04:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Soniczko przyznaję, bardzo bardzo długo mnie nie było na muratorowym forum i pierwsze co zajrzałam do Ciebie a tu... normalnie mi szczęka do parteru opadła... (dobrze, że niżej piwnicy nie ma bo na bank by przebiła podłogę ) kochana, ale Ty szalejesz, brawo!! bardzo mi się podoba przepiękna trafka, normalnie kulać się po niej chce!! clematisy boskie, i róże i tawułki, w ogóle cała koncepcja bardzo mi się podoba zapinkalasz kobieto z tym ogrodem na maxa!! ja też zachorowałam na tę chorobę, co uskuteczniam tu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12951 zapraszam, jeśli znajdziesz kiedyś czas i ochotę ja zapewne teraz będę częstszym gościem na Twoich arach PS. ostatnio zachorowałam na hibiskusa.. a u Ciebie taaaaki okaz kwitnie Hejka , byłam, widziałam i podziwiałam . Bardzo się cieszę, że się odnalazłaś "ZGUBO" . Koncepcji to u mnie raczej nie ma i chyba będę przesadzać . Pozdrawiam serdecznie i zapraszam znowu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 skąd ja to znam u mnie za ogrodzeniem się nie da, bo droga i uliczka ... ale biorę się powoli za drugą stronę domu, z tym, że tam jest ciężko, bo psy gonią i wszędzie sikają i ja też niestety już z sił opadam Soniczko, pięknie róże ... kocham te kwiaty Z tym sadzeniem za płotem trochę przesadziłam Aniu , wsadziłam tylko bluszcz coby obrósł mi siatkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 04:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Matko! Jaki ty masz powalający ten ogród - szczególnie, że samodzielnie zrobiony. Taki dopieszczony i wymuskany- z planem. Podziwiam, bo ja sadzę bezładu i składu i teraz mi się już nie podoba... A u ciebie jakie róże, hibiskus [jak ty to zrobiłaś? u mnie zmarniał przez zimę] i TEN TRAWNIK Piękne wszystko! Gratuluję Trawnik to czarna magia - u mnie wyszedł jakich spalony słomiany podjazd,bo w przeciwieństwie do was pełne upały i słońce go dobiły. Podziwiam też zapał do odchwaszczania Napisz koniecznie skąd go bierzesz A motyle na budlei to dla mnie bajka Ciągle się rozkoszuję tym widokiem Witaj Iga - wieki całe... . Hibiskusa kupiłam już takiego dużego tak, że wszystko przede mną - zima znaczy się . Trawnik rzeczywiście mi się udał , ale nie mam pojęcia dlaczego . Odchwaszczanie to moja pasja - uwielbiam . Dzięki serdeczne za dobre słowo . Idę patrzeć co nowego u Ciebie, bo mam nadzieję, że jakieś nowe zdjęcia są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 04:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Soniś, tego "kawałka z wrzośćcami" baaaardzo Ci zazdroszczę Jak zakwitną, .... jak się wrzosy rozrosną ... tylko westchnąć mogę i pomarzyć ... może kiedyś i u mnie tak pięknie będzie ... Będzie, będzie TomKo na pewno. Z Twoim zapałem do kopanie i grzebania w ziemi nie może być inaczej Jak na mój gust i potrzeby to za wolno to wszystko u mnie rośnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 A u mnie sama komosa Nic się nie przejmuj Amtlo, u mnie też były chwasty po pachy, jak sobie przeglądam czasem zdjęcia to aż nie mogę uwierzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 16.08.2008 05:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 A w ogródku...... zakwitła róża prawa, tylna : http://images49.fotosik.pl/1/97f96d573811d6a8med.jpg http://images25.fotosik.pl/265/e2a82b1c9c3896c7med.jpg Nie wiem dlaczego one tak mają, że kwitną na zmianę, chyba mnie to jednak trochę denerwuje . Ale z drugiej strony ładne są : http://www.empikfoto.pl/albumy31/7849/627551/previews/19521686_p8140378.jpg więc mają jednak wybaczone . Nad oczkiem zrobiło się biało/niebiesko: http://images34.fotosik.pl/345/7931581b659c1a50med.jpg tawułki się przyjęły i kwitną jak szalone: http://www.empikfoto.pl/albumy31/7849/627551/previews/19504008_p8140411.jpg I tak sobie myślę, żeby zrobić jednokolorowe rabatki - różową i niebieską już prawie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts