Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sonica jestesmy! Trzymaj sie kochana. Zebym tylko mogla przeslac Ci troche sily i wiary.... :roll: Ale w myslach przesylam. :p Calujemy Cie mocno,

Stefcio i ja. :p

Dzięki Kochana i dziękuję za sms-a.

Buziaki dla Ciebie i Stefka.

Nie ma za co. :wink:

A marzlam bo tem. w domu mialam 19 stopni. Okazalo sie, ze maz tak ustawil piec. :evil: Poniewaz Jego ochrzaniac (zle napisalam na pewno :roll: )nie mozna (czytaj nie wolno :lol: ), to jakos namarudzialam, ze poprawil na 20 stopni. Teraz walczy z podlogowka bo nie moze ustawic temperatury aby ta cholerna podloga grzala, a nie ziebila. :roll:

No na razie uzbrajam sie w cierpliwosc, chodze cieplo ubrana i planuje kiedy znowu pomarudzic aby bylo cieplej... Dam mu czas niech powalczy z piecem, moze cos sie polepszy. :roll: Ale na razie, nie lubie tego domu... :lol: W bloku mialam 22 stopnie, a w laziece chyba z 24. To dla mnie raj. :D

Co prawda chorowalismy, bo maz twierdzil, ze za cieplo bylo, a potem kazde wyjscie - choroba..., wiec zobaczymy jak teraz bedzie.., moze wyjdzie nam na zdrowie ta oszczednosc... :lol: :lol: :lol:

Hej Soniczko, już nie gadam głupot, spoważniałam :lol: . Starocia są dla wszystkich tak poważnie powiem. Ja je kocham, a jeszcze do emerytury będę musiała długo tyrać, jak przedłużą wiek emerytalny dla kobiet to się chyba nie doczekam tego błogostanu :lol: . Zawsze mi rozum odbiera jak czuję tan specyficzny zapach, ostatnio wygrzebałam lustro na pchlim targu, taka ładna w nim jestem, że całymi dniami mogę się teraz przeglądać.

no, coś tam wiem, bo mam różne roślinki w ogródku :wink:

więc staram się im zapewnić godziwe warunki i dokształacam się w tym zakresie :wink:

a jak masz jukę ogrodową to trzeba jej przed zimą podwiązać liście, niektórzy radzą, żeby to zrobić za pomocą pończochy, bo nie kaleczy ona liści tak jak zwykły sznurek :wink:

ostatnio wygrzebałam lustro na pchlim targu, taka ładna w nim jestem, że całymi dniami mogę się teraz przeglądać.

o rany, Mokka, a nie masz może jeszcze jednego takiego?

bo ja w swoich to już od dawna się nie przeglądam, no chyba że bez okularów, bo wtedy nie widzę zbyt wyraźnie :roll: :wink:

Sonika, meble do biblioteki piękne, klasa sama w sobie.

A co do juki ogrodowej, to robiłam przez kilka lat tak, jak radzi Ania, bo też słyszałam że trzeba obwiązywać na zimę.

I nie wychodziło to jukom na dobre. One związane parzyły się w środku, nie miały dostatecznego przepływu powietrza i gniły.

Tej ostatniej zimy nie związywałam i są piękne jak nigdy dotąd.

Ale może gdyby je tak tą rajstopą i nie za mocno, to byłoby dobrze?

A co do juki ogrodowej, to robiłam przez kilka lat tak, jak radzi Ania, bo też słyszałam że trzeba obwiązywać na zimę.

I nie wychodziło to jukom na dobre. One związane parzyły się w środku, nie miały dostatecznego przepływu powietrza i gniły.

no właśnie..

u mnie to będzie jej pierwsza zima, może trzeba ją tylko troszkę, delikatnie podwiązać, nie za mocno??

mam teraz mieszane uczucia.. :roll:

Hej Soniczko, już nie gadam głupot, spoważniałam :lol: . Starocia są dla wszystkich tak poważnie powiem. Ja je kocham, a jeszcze do emerytury będę musiała długo tyrać, jak przedłużą wiek emerytalny dla kobiet to się chyba nie doczekam tego błogostanu :lol: . Zawsze mi rozum odbiera jak czuję tan specyficzny zapach, ostatnio wygrzebałam lustro na pchlim targu, taka ładna w nim jestem, że całymi dniami mogę się teraz przeglądać.

No ja to nie wiem mokka jak to z Tobą jest, czytałam o Twoim świętowaniu :wink: :lol: .

Cieszę się, że też lubisz starocie, bo czułam się osamotniona :wink: , ale zapachem jakoś się nie zachwycam, na szczęście u mnie nic nie pachnie.

taka ładna w nim jestem, że całymi dniami mogę się teraz przeglądać

:lol: :lol: :lol: niewątpię, a jakie to lustro?

Mam jedną już drugi rok, ale jeszcze nie zakwitła.

Nie wiedziałam, że ją trzeba rajstopami potraktować :roll: .

TO POKAZUJ KOBIETO :D :D :D :D :o

Idzie :wink:

http://images50.fotosik.pl/12/ad020dd8a1e3d23dmed.jpg

http://images24.fotosik.pl/277/5bc75db3b4dd6b2cmed.jpg

i jeszcze komódka dla dankif, z kawałkiem krotona, który wędruje po całym domu i chyba zaczyna mieć dość :-?

http://images40.fotosik.pl/12/6aa1b560aa353299med.jpg