Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sonisiu co tam u Ciebie słychac??????????

Mam znów pytanie :wink: Widzę że masz bardzo ładne okna-napiszesz mi jakie ?Jeśli uważasz że zadaję za dużo pytań to mnie przegnaj.............. :wink:

A wiesz że nie otwierają się wszystkie zdjęcia -szkoda bo bym sobie pooglądała (chodzi mi o te na początku)

Czekam na relację ze stryszku a raczej rewelacyjnego przyszłego salonu :D

Witam miłego gościa :D .

Przegonić? W życiu!

Okna mam kombinowane :wink: , z zewnątrz dębowe, a od środka z wiśni - ładne ma usłojenie. Zamawiane w firmie Ferno, ale ich już chyba nie ma na rynku.

Zdjęcia się nie otwierają, bo większość usunęłam.

A co chciałabyś zobaczyć?

Stryszek musi poczekać, teraz chciałabym zasłony na dół i na górę, ale jakoś słabo mi to idze :roll: .

Przyniosłam nawet próbki, ale nic mnie nie zachwyciło, może dlatego, że sama nie wiem czego chcę :wink: .

A bo widzisz ja dotarłam do Ciebie gdzieś pewnie w połowie i już nie miałam szans pooglądac sobie Twoje wnętrza w całości :wink:

Okna fajny mają kolor taki ciepły.A zasłonki - może jakieś inspirację powklejamy :D .Skoro nie zachwyciły Ciebie żadne próbki to znaczy że to nie to.

PS.Też wyczekuje wiosny i p.murarza niech już mury pną się do góryyyyyyy

i oczywiście grzebania w ogródku.Ty napewno również bo tyś z tych grzebaczek ogrodowych co i ja :wink:

Poszukam czegoś, ale cudów nie będzie :wink: .

Inspiracje jak najbardziej tak :D . Widziałam gdzieś zdjęcie, jakie wkleiłaś z turkusem i bardzo mi się podobało, ale mam szarą kanapę i nie wiem czy będzie pasować.

Czekam na wiosnę bardzo i pocieszam się, że to już nie długo, ale w sumie to oszukiwanie samej siebie. Dopiero styczeń :-? .

Najlepiej jak wkleisz zdjecia wtedy popatrzymy jakie zasłonki by fajnie wygladały.Myślę że jak masz meble klasyczne to dobrze wyglądałyby lekkie zasłonki ala firanki.A o jakim kolorze myślałaś?Niestety Twojej kanapy nie widziałam i nie wiem jaki ma kolor.

O a może takie coś

http://foto3.m.onet.pl/_m/64cfcb47216a9bbb22aae8b933349f6b,10,19,0.jpg

Tylko bardziej zwiewne

Strasznie wolno chodzi dzisiaj fotosik.

Dankaf, to może trochę strychu, jak już na nim jesteśmy :roll: .

Teraz odwracamy się w drugą stronę i mamy szyby w podłodze:

http://images24.fotosik.pl/313/dfa443a2d15f8dd1med.jpg

http://images32.fotosik.pl/434/c358dfe7c3c1225amed.jpg

Można popatrzeć w dół:

http://images39.fotosik.pl/48/7719afdabad90558med.jpg

i w górę :wink: , tak było w zeszłym roku ( w tym nic nie było :( )

http://images31.fotosik.pl/435/b4e3e2cf5798eca0med.jpg

Fajnie doświetlają klatkę schodową, na tyle fajnie, że ten zamiokulkas na zdjęciu będzie kwitł :D :

http://images24.fotosik.pl/313/a398996849a51b01med.jpg

Kwiat nie będzie jakiś super kolorowy, ale sam fakt bardzo mnie, że tak powiem, podnieca :wink: .

O to to, bardzo mi się podoba z tym turkusem.

Firanki już mam, z woalu. Myślałam, żeby zasłony były w zdecydowanym kolorze, ale z moją wyobraźnią słabo.

Nawet nie wiem jakiego gatunku materiału powinnam szukać.

Coś jednak wiem :wink: , chciałabym żeby nie były flakowate, ale jednak ładnie się układały.

Ja również uwielbiam turkusy no i troszkę rzuciło mi się na fiolet ciemny ale nie śliwkowy.Możliwe że będę kombinowac cos z tymi kolorami we wnętrzu.

Ale fajny efekt z tymi bombkami i co najważniejsze nikt tak miec nie będzie więc jest orginalnie.

PS.Nie flakowate czyli musiałby byc z grubszego materiału.Jak coś znajdę to wkleję.

:o :o :o :o :o Ale efekt.Naprawdę warto było zamontowac te szyby.A jaki masz domek tzn.jaki projekt?

Projekt jest indywidualny, ale nie przez nas wydumany, tylko w jakimś sensie narzucony przez architekta - skomplikowane to trochę :wink: .

Szyby wymyślił mąż i z początku trochę się bałam na nich stanąć - wizja zlecenia z hukiem w dół mnie przerażała.

Teraz już mi to łatwiej przychodzi :wink: .

Nie flakowate czyli musiałby byc z grubszego materiału.Jak coś znajdę to wkleję.

Będę czekać :) .

P. S. Masz już umówionego kogoś konkretnego do dalszych prac, kiedy zaczynasz?

Coś jednak wiem :wink: , chciałabym żeby nie były flakowate, ale jednak ładnie się układały.

Soniko- tafty ładnie sie układaja i bedą pasowały do Twojego stylu :D

w sklepach sa różne tafty (oczywiscie nie jedwbne ) po 9,90 za m wiec cena jest swietna i można upiąć zasłony na oknie za pomocą szpilek i agrafek ale to juz wersja hard ( ja tak kiedyś zrobiłam -upinanie trwało kilka godzin :wink: )

O to to, bardzo mi się podoba z tym turkusem.

Firanki już mam, z woalu. Myślałam, żeby zasłony były w zdecydowanym kolorze, ale z moją wyobraźnią słabo.

Nawet nie wiem jakiego gatunku materiału powinnam szukać.

Masz rację.Skoro firanki są z woalu to zasłonki nie mogą już byc flakowate.

Fajnie jak kolor zasłon dopasowałby się np.do koloru poduszek.Takie mam przynajmniej wyobrażenie.

Ciężko cokolwiek znaleźdź fajnego w turkusie szukałam ale nie ma co tamto znajdę coś napewno :wink:

PS.Tak mam umówionego murarza.Ten sam co jesienią złamał nogę i niestety nie mógł nam już dokończyc fundamentów.Bo mój murarz to harlejowiec i jak jechał do nas na budowe to miał wypadek.Czekamy na niego jak na zbawcę :D bo nie mogę się już doczekac swojego kawałka podłogi.................................

A przeglądałaś forum z dekoracją okna?

http://forum.muratordom.pl/dekoracja-okna,t26639-300.htm

Wiesz co ja bym zrobiła?Poszłabym do jakiegoś fajnego sklepu.Powiedziała czego oczekuję i niech się kobitki produkują.Widziałam parę fajnie ułożonych zasłon - jak sama czegoś szukałam.

W przyszłości tak właśnie zrobie.Niech mi uszyją ,podszyją taśmą,zakładki porobią bo ja wręcz nienawidzę mycia okien i układanie firan :wink: .Wszystko później spada na mojego mężusia bo mnie tak łapy bolę że hej(oczywiście oprócz mycia i prania firan).Miałabyś z głowy.