Alunek 23.01.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Rozumiem was dziewczyny.Ja też nie mogę doczekać się wiosny. Co by trochę pokopać, wsadzić ... przesadzić .... sama przyjemność. W pewną słoneczną niedzielę już tak bardzo mnie nosiło,że w końcu nie wytrzymałam i poszłam przycinać drzewka owocowe i dwie wierzby. Przycięte gałązki wierzby mandżurskiej ( tej powyginanej) wstawiłam do wazonu z wodą, a po ok. 10 dniach pokazały się korzonki i zielone listki. Taka namiastka wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilajar 23.01.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja tam nie tyle czekam wiosny, co sie jej boje, jak pomysle o tym pobojowisku, ktore mam dookola domu. Gdybym jeszcze wiedziala, ze bedzie jakas kasa na ogrodzenie, a teraz to normalnie w szczerym polu mieszkamy. Ale najwazniejsze, ze mieszkamy. A co do firanek, to mozesz na tej stronie cos podpatrzec http://www.heytens.be. Jest ta katalog i rozne pomysly na uszycie i podpiecie. U mnie zaslonki w salonie w planach nie sa, ale do wszystkich sypialni kupilam przez internet w Laura Ashley. Nie ma to jak angielskie wyprzedaze. Zaraz wrzuce u siebie co mi sie tam wybralo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.01.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja też czekam na wiosnę, ale do mojej to jeszcze 3 m-ce zostały może być 2,5 Mam nadzieję że uda mi się coś porobic w ogrodzie, bo niestety jesienią nic nie zrobiłam i nie mam co liczyć na kolorową wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.01.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witaj Edziu ,miło mi bardzo, że do mnie zajrzałaś. Też się martwię o róże i clematisy, ale będzie co będzie i nic na to nie poradzimy. Jeszcze tylko luty do przebrnięcia i już pomału będzie można zakasać rękawy , chociaż muszę przyznać, że teraz, ten miesiąc ciągnie mi się niemiłosiernie długo. Pozdrawiam Cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.01.2009 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Co by trochę pokopać, wsadzić ... przesadzić .... sama przyjemność. Uwielbiam !!! Dzisiaj wreszcie stopniał śnieg i zobaczyłam trawę - sama przyjemność . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.01.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Lilajar - dzięki za linka.A jak zamawiałaś zasłony z L. A., nie ma problemu z wysyłką?Nie wiedziałam, że wysyłają za granicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.01.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja też czekam na wiosnę, ale do mojej to jeszcze 3 m-ce zostały może być 2,5 Wiem, wiem i serdecznie gratuluję Aga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 23.01.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ps.sonisia wrzuc zdjęcia tych szmatek popatrzymy troszkę coś wybrała. Do biblioteki http://images30.fotosik.pl/316/c4f34109909a5c55med.jpg http://images32.fotosik.pl/442/e93d474d5543f5ccmed.jpg Salon będzie później, bo strasznie wolno wgrywają mi się zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 23.01.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 piękne bardzo mi się podobają, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilajar 23.01.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Piekne firanki. Z L A zamowilam przez znajomego. Niestety za granice nie sla. Ale tyle dobr tam maja, ze musialam ulec pokusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.01.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 O kurcze .No śliczne wybrałaś.Naprawdę piękne.I turkusik też się znalazł? PS.Wiedziałam że coś fajnego napewno znajdziesz A czy to zdjęcie to jest Twojej MAMY?-jeśli mogę oczywiście spytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 dziekuję i czekam na efekt końcowy bo jak widze bedzie jak zawsze super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.01.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Sonica piekny material. A ten fotel to CUDO!!!! Mi sie bardzo, bardzo marzy taki wlasnie fotel. Tyle, ze drogie sa strasznie. Ale kiedys jesli bedzie mnie stac to kupie cos podobnego. Jeden chcialam do sypialni, jeden do goscinnego.., ale jesli choc jednego kupie, tez bedzie good. No i ja tak samo jak Dankaf jak tylko zdjecie zobaczylam to zaraz pomyslalam, ze to musi byc Twoja Mama. Usciski przesylam od chorujacych nas obojga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 25.01.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Uwierz mi kobieto pierwsze co robie w dzień w dzień po włączeniu komputera to przeglądam Twoją galerie-to narkotyk czy co? Pewnie ciekawośc tych zasłon,stryszku co żeś obiecała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 25.01.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Co by trochę pokopać, wsadzić ... przesadzić .... sama przyjemność. Uwielbiam !!! Dzisiaj wreszcie stopniał śnieg i zobaczyłam trawę - sama przyjemność . hihih, to samo odczuwam ... aż nie wytrzymałam i przeszłam się po tej mojej trawce . Co za uczucie !!! Soniko, pokazuj kolejne śliczności. Te do biblioteki bardzo ładne, w Twoim klimacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.01.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witaj Edziu ,miło mi bardzo, że do mnie zajrzałaś. Też się martwię o róże i clematisy, ale będzie co będzie i nic na to nie poradzimy. Jeszcze tylko luty do przebrnięcia i już pomału będzie można zakasać rękawy , chociaż muszę przyznać, że teraz, ten miesiąc ciągnie mi się niemiłosiernie długo. Pozdrawiam Cię serdecznie Soniko ja często bywam ale tylko czytam i podziwiam Twój dom i ogród. Nie piszę, bo nie czuję się kompetentna doradzaniu. Ogrod to taki uniwersalny temat . Dziś robiłam przegląd w ogrodzie, co do róży trudno wyczuć, czy przeżyła. Bardzo zależy mi na niej, bo to prawie 100 letnia róża z ogrodu mojej babci i przecudnie pachnie i pasuje do mojego planowanego kącika aromatycznego. A przeżył karmnik ościsty posadzony między kamieniami na ścieżce. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.01.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Miko, Lilajar, Aga - też myślę, że będą dobrze wyglądać. Są spokojne, a zieleń dobrze wpływa na stan umysłu , więc akurat pasują do biblioteki . Zeljko, Danusiu, to nie moja Mama tylko Babcia. Zdjęcie zwykle nie leży na fotelu . I turkusik też się znalazł? To nie turkus,taka zieleń butelkowa. Turkusem jeszcze się nie interesowałam . Mi sie bardzo, bardzo marzy taki wlasnie fotel. Kiedyś był obity zielonym aksamitem Zeljko, ale był ogólnie w strasznym stanie i wtedy - lata temu, dostał nowe ubranko, ale u tapicera było tylko to, albo nic. Nie wiem czy w tym zielonym nie było mu bardziej do twarzy . Też byłam dzisiaj w ogrodzie Tomko , obeszłam naokoło te swoje 3x5 i od razu nastrój mi się poprawił. Wiosny jeszcze nie widziałam, ale ptaki świergoliły, że coś, to może ona już tuż, tuż ? Dziękuję Edziu za miłe słowa . Z domem mam takie zrywy - jednego dnia bym upiększała, drugiego myślę sobie czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Ot taka huśtawka nastrojów. Ale w ogrodzie kopać bym mogła non stop . bo to prawie 100 letnia róża z ogrodu mojej babci i przecudnie pachnie. Musi być piękna. Ja bym chodziła wkoło niej na palcach. A w jakim jest kolorze? co do róży trudno wyczuć, czy przeżyła jak przeżyła 100 lat to i te zimę na pewno. Nie martw się. Pewnie ciekawośc tych zasłon,stryszku co żeś obiecała Napstrykałam się, że hej , ale coś fotosik szwankuje i nie chcą się wgrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.01.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Widze , ze masz sie niezle to moge sie spokojnie oddalic. Material bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 25.01.2009 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Taki chwilowy wzlot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 25.01.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Soniczko i ja przylazłam . Odważna z Ciebie dziewczyna , szkaradnych misiów się nie przestraszyłaś. Mówisz chwilowy wzlot, może i prawda, ale są chwile które trwają bardzo długo, a niektóre wiecznie, tak lepiej do tego podchodzić . Dobra już nie filozuję, bo to nie jest moja najmocniejsza strona. Zobaczyłam materiał, bardzo mi sie podoba , a może i nawet jeszcze bardziej. Jak uszyjesz to pewnie padnę z wrażenia, jak znam życie. Soniczko ja też mam Babcię na zdjęciu, nawet Prababcię też mam, ale ze mnie jednak samochwała jest . Uwielbiam stare fotografie, wiem , że to już wsadzanie nosa w prywatne sprawy, ale te zdjęcia mają moc. Mam takiego jednego kawalera z Rodziny, co ma zdjęcie z lisem wypchanym, zawsze poprawia mi humor i zdjęcia Familji też mam i wiem , że jestem podobna do mojej Babci a i mam wielka miłość mojej ciotki Marysi. Nawet ładni panowie wtedy byli, że tak powiem. Pewnie zaraz mnie już wygonisz za to wtrącalstwo, ale u Ciebie Soniczko czuję się bardzo dobrze, bo i psa starego masz, fotel uszak masz, radio pioneer masz, lampy lubisz, Lwów jest Tobie bliski, stare zdjęcia zbierasz, no kochana wiele nas łączy . Dobra już nie straszę, ale bardzo ciekawią mnie teraz te zasłony, jak je uszyjesz, no i jak będą się układały, bo nie będą zszyte na dole, tyle to już wiem, ale jak będą wyglądały w całości to już nie wiem. W Kozłówce widziałam podobne, chciałam zobaczyć jak są uszyte , ale mnie pogonili, potem Stary przekroczył granicę dozwolone dla zwiedzających i wypadliśmy na bandę wandali . Jednak ja do kultury się nie nadaję. W Kozłówce też pogonili mnie z rosarium, bo chciałam powąchać angielki, ale za to im nagadałam , że ich róże mają parchy . Potem w muzeum socrealizmu było już mi lepiej, kobiety na traktorach ideowo chyba są mi bliższe, niż pachnące damy na szezlongach. Sama się temu dziwię, ale taka o mnie brutalna prawda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts