Aga J.G 27.03.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Soniczka już dawno miałam pytac o suwaczek ale jakos potem mi wyleciało z głowy - oczywiście jesli można Mi tam się poduchy podobają U mnie na pewno na prace w ogrodzie jeszcze za wczesnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 27.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Mi tam się poduchy podobają Nie piszcie takich tekstów bo mi teraz głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 27.03.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Mi tam się poduchy podobają Nie piszcie takich tekstów bo mi teraz głupio nie zmartwiaj się, bo ja trzymam twoja strone przecież zle nie radzimy ,a gospodyni a i zadecydujetak sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 27.03.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 O co chodzi z tymi poduchami? Ja tam nie czaję takich dylematów, jak coś nie tak to weźmiesz jakiegoś kota czy psa , będzie miał na czym pospać. Nie chcesz sierściuchów to przełożysz gdzieś w inne miejsce. Kup sobie złote z brokatem i z koralikami, ile razy na spojrzysz to się do życia pobudzisz . Z cekinami też możesz brać, ale aby takie kolorowe były . Nie znam tematu, dylematu, ale doradziłam . Soniczko, jaki Ty masz te róże, z gołym korzeniem, w doniczkach, w kapersach? Podobno to jest istotne, w sumie to najbardziej chodzi o stan korzeni, czy nie przesuszone, czy nie zdechlaki itp. To róże z chłodni, które przespały sobie tam zimę i czekają na Twój ogród i na Twoją opieka. Namocz ładnie przed sadzeniem, jak sobie popiją to i lepiej im będzie po posadzeniu, w jakiej temperaturze je teraz trzymasz podaj ile stopni, tak mniej więcej. Jak ziemia dobrze rozmarznięta to możesz sadzić, ale pamiętaj o usypaniu kopczyka, to trzeba zawsze usypywać po posadzeniu tak na 20 -30 cm, potem rozwalisz tak na 2-3 tygodnie, to zapobiega wysuszaniu szyjki korzeniowej i chroni miejsce szczepienie. Miejsce szczepienia to wiesz, na takiej głębokości jak zawsze, jak tam sadziłaś, ma być pod ziemią, ile to zależy od Twoich warunków w ogrodzie. To wszystko wiem, z ogrodniczego, wykułam się już z sadzenia, teraz magluję cięcie. No i powiedziałam co wiedziałam, może ktoś logiczniejszy ode mnie jeszcze Tobie podpowie. Ostrzegam, jestem początkująca w różanym temacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 27.03.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 ja trzymam twoja strone przecież zle nie radzimy ,a gospodyni a i zadecydujetak sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 27.03.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Za to wschodzą tulipany, niechętnie co prawda, ale zawsze http://www3.picturepush.com/photo/a/1511791/480/Ogrod/IMG-0575.jpg nie wiem jak to się nazywa, ale ma ładne, czerwone owoce, więc trochę koloru w ogrodzie jest: http://www4.picturepush.com/photo/a/1511867/480/Ogrod/IMG-0577.jpg Normalnie uwierzyć nie mogę, że u Ciebie już takie wielkie tulipany? Aż z ciekawości jutro jadę swoje obejrzeć . Co do róż, wstrzymaj się do przyszłego tygodnia, zapowiadają ocieplenie . W sprawie poduszek też zabiorę głos i mam nadzieję, że nie namieszam. Otóż zostaw tylko te wzorzyste i będzie dobrze, ewentualnie dokup/uszyj jednolitą bordową . a gdzie ta fotka storczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 28.03.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 mokka-poczytałam i zapamiętałam to co napisałas a w razie czego zajrze ponownie ja dopiero przed sadzeniem czegokolwiek jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.03.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Mi tam się poduchy podobają Nie piszcie takich tekstów bo mi teraz głupio E tam w końcu każdy może mieć swoje zdanie na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.03.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dziewczyny, żeby uciąć spory wszelakie zabrałam poduszki..............................i położyłam je na fotelach obok . Anyway, posadziłam róże, bo nie mogłam już dłużej czekać, strasznie było mi ich żal w tych workach. Trochę się namachaliśmy, bo wsadziliśmy 11 szt., ale i tak jeszcze 5 zostało - ogród chyba z guuuuuuuuuuuuuuuuuuumy . Wsadziłam jeszcze irysy i planowałam hosty, ale czasu nie starczyło. Aaaaaaaa, i jeszcze wsadziłam trzmielinę szt. 5. mokka - dzięki za rady wszelakie, mam nadzieję, że te róże się przyjmą, bo jak nie......................., to kupię następne . Namoczyłam, doły wykopałam, kopczyki zrobiłam, to chyba przetrwają , co? TomKo, ja wiem czy te tulipany duże? Chyba normalne . Wychodzą także te, które wsadziłam trzy tygodnie temu. Pewnie nie zakwitną, ale chociaż przetrwają. Soniczka już dawno miałam pytac o suwaczek ale jakos potem mi wyleciało z głowy - oczywiście jesli można Aga, złożyłam wypowiedzenie z pracy i już za niedługo będę wolna jak ptak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.03.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 TomKo, oto on : http://www4.picturepush.com/photo/a/1533457/480/Ogrod/IMG-0580.jpg Kupiłam mgiełkę do storczyków i najwyraźniej im to służy, bo za chwilę będą kwiaty na następnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 29.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 TomKo, oto on : http://www4.picturepush.com/photo/a/1533457/480/Ogrod/IMG-0580.jpg Kupiłam mgiełkę do storczyków i najwyraźniej im to służy, bo za chwilę będą kwiaty na następnym. Piękne (zwłaszcza te spineczki).Też planuję kupic ale jak już będę na swoim - teraz za ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 29.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dziewczyny, żeby uciąć spory Jeśli chodzi o mnie to ja się wygłupiałam Rzuc je z powrotem na łożo bedzie cieplej pod pleckami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.03.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 piękne storczyki...ja dopiero raczkuję z nimi miłej niedzieli życze!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.03.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 złożyłam wypowiedzenie z pracy i już za niedługo będę wolna jak ptak . To jesteś kolejna odważna na forum GRATULACJE, bo pewnie nie było łatwo? pozdr P.S. Czy te storzyki są białe? Bo jak tak, to mamy identyczne i właśnie wypuściły kolejne odnóżki od już kwitnących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.03.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 no Soniczko skoro tak zrobiłas, tzn, że nie zasługiwali na ciebie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.03.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Soniko wzbogaciłam i ja swoje kanapy w nowe poduchy. Czerwone w delitakny tloczony wzór z listkami Satynowe. Sama szyłam Nie są złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.03.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 http://lh3.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/Sc_ApY6G50I/AAAAAAAAA5g/r19DMZj6SQM/s640/Zdj%C4%99cie004a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 nonono Mayland-poduchy prześliczne (jak mówi mój 4 latek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 29.03.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Dziękuję Mam też takie zasłony zamiast firan wiec chyba będzie dobrze Świąteczny image mojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.03.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 oj jak jeszcze są zasłonki to na 100% pięknie się beda poduchy komponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts