Amtla 24.04.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dobra Ale się ogrodniczka zrobiłaś . Ja już dawno tego bakcyla połknęłam A nocki dalej zimne będą? Bo w dzień ma być cudownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.04.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Moniu, kupiłam w LM, ale nie mam wyrzutów sumienia, bo właściwie dostałam je w prezencie od małżowskiego . A co to jest Amanogawa? Brzmi bardzo egzotycznie. Wiśnia piłkowana Drzewo o pokroju kolumnowym. Dorasta do 4-7 m. wysokości i ok 1 m. szerokości . Kwiaty jasnoróżowe, pełne, delikatnie pachnące,zakwita na przełomie kwietnia i maja - kwiaty wielkosci 5cm. Kwiaty są w pąku różowe, a później po rozwinięciu bladorózowe i białe. http://www.tracz.pl/pl/wi_nia_kolumnowa___amanogawa.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dobra Ale się ogrodniczka zrobiłaś . Ja już dawno tego bakcyla połknęłam A nocki dalej zimne będą? Bo w dzień ma być cudownie... U mnie na szczęście mrozu nie zapowiadają, bo chyba bym wzięła tę lilię pod pierzynę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.04.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Teraz przeżywam lilię i boję się, że może przez noc zmarznie czy cóś . To weź ją do pomieszczenia ale chłodniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Moniu, na pewno jest piękna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Danuś, wsadziłam ją do oczka, mam iść wyciągać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 A masz kupiony cały osprzet do jej posadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Jaki osprzęt?Kobieta powiedziała, żeby wsadzić z doniczką do wody, no to wsadziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.04.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Moniu, na pewno jest piękna . Niedługo zakwitnie, bo pąki są już duże, ale ona jest jeszcze młodziutka, więc pewnie za rok dopiero obsypie się mocniej kwiatami, kiedy się mocniej ukorzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.04.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Danuś, wsadziłam ją do oczka, mam iść wyciągać ? Czyli już wsadziłaś?A gdzie stała w pomieszczeniu?czy na dworze?-za nim kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 O tak wygląda: http://www5.picturepush.com/photo/a/1633408/640/Ogrod-2009/IMG-0020.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.04.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 William Morris http://www3.picturepush.com/photo/a/1630536/480/Roze/william-morris.jpg Soniś, ta róża to moje marzenie. Niestety nie udało mi się jej zdobyć. Cieszę się, że u Ciebie zakwitnie. Wkleisz zdjęcia, prawda? U mojej sąsiadki w pierwszym sezonie po posadzeniu kwitła przepięknie. Niestety tej zimy wymarzła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Niedługo zakwitnie, bo pąki są już duże, ale ona jest jeszcze młodziutka, więc pewnie za rok dopiero obsypie się mocniej kwiatami, kiedy się mocniej ukorzeni. Będę czekać na zdjęcia, bo ja Cię podglądam , tylko nie mam czasu by cos napisać, ale sie poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Tolu, wkleję na pewno, tylko czy mi zakwitnie już w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.04.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Zakwitnie, nie ma wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Bo William Shakespeare chyba tak, już ma jeden pączek : http://www4.picturepush.com/photo/a/1633497/640/Ogrod-2009/IMG-0014.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.04.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Zakwitnie, nie ma wyjścia A nie trzeba im obrywać pąków, żeby się wzmocniły? Gdzieś tak czytałam, ale u mnie chyba by to nie przeszło . Dość emocji na dzisiaj, idę lulu. Pa, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.04.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Widac że okaz zdrowia kupiłaś.Mogą to byc pąki ubiegłoroczne.Nie wiem jaką odmianę kupiłaś.Z tego co wiem attraction może zakwitnąc w tym roku. A i jeszcze jedno........ Ja bym ją dała głębiej tak aby liście swobodnie pływały ale znów uważaj aby nie było za głęboko Jeśli wsadziłaś do doniczki to powinna byc podziurawiona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 24.04.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 zakwitną w tym roku i nic im nie należy obrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 24.04.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Sonisiu sorki że tak dzisiaj z doskoku piszę Parę wiadomości o ktorych sama czytałam kiedyś tam......... Sadzimy późną wiosną-gdy miną przymrozki.W pełnym słońcu,w koszach,workach jutowych.W pierwszym roku sadzimy na gł.-(różnie podaja źródła).Jedni że 30-40cm inni że 10-20cm.Myślę że sama zauważysz na ile jest jej swobodnie Głębiej przesadzisz poźniej-jesienią aby nie zamarzła w oczku. Pamiętaj.Aby lilie miały dostęp powietrza tzn kosz,pojemnik miał dziurki. I napisz jaką Ty odmianę kupiłaś?Nic sie nie martw -będzie dobrze Szkoda że nie napisałaś mi gdzie ona była czy na powietrzu czy w pomieszczeniu.Ja bym ją może jeszcze w chłodnym,ale jasnym pomieszczeniu przetrzymała-nie wiem czy u Ciebie są przymrozki nocne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts