Sonika 01.09.2005 03:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Hej, hej proszę się ze mnie nie nabijać. Ani się nie pakuję, ani kolorków jeszcze nie ma. Wczoraj po prostu padłam, ale za to dzisiaj - 5:12, a ja na nogach . Kolorków nie ma, tzn. są ale w nadal w puszkach. Teraz malarz przygotowuje ściany. Bo trzeba położyć gładż, cobym miała gładziutko i śliczniasto . Jak zajechałam do naszego domeczku, to myślałam, że orła wywinę - wszystkie okna zabezpieczone folią , wszystkie cokoliki obklejone taśmą , kominek też się nie uchował - normalnie SZOK . Nie tak jak ten nasz dotychczasowy papruła. Jak ten nowy malarz tak maluje, jak przygotowuje wszystko, to dziewczyny- ściany będą jak lustro. Chyba dam mu jeszcze górę do poprawki. A wogóle to on nas przekonuje, żeby malować dopiero po parkiecie. Zapewnia, że nic się nie stanie, wszystko będzie dobrze zabezpieczone - zero problemów. A tak, to po cyklinowaniu kurz pójdzie na ściany i chyba mnie przekonał, no tak na 90%. A Wy jak myślicie? Macie w tym względzie jakieś doświadczenia? Z lodówką muszę się jednak przeprowadzić. W sumie to to jest ładna lodówka - inox i jest pojemna. Do spiżarki jej nie wstawię, bo ja nie mam spiżarki . Ciku, mam kogoś takiego , kto mi robi te wizualizacje. Ja niestety nie umiem. Joola, ten półsłupek jakoś mi przeszkadza wizualnie, a poza tym ja chcę mieć barek, tam gdzie jest stolik w wersji numer III. Zmywara będzie zabudowana i będzie miała schowany panel(chyba). Bo ja jeszcze ani jej nie wybrałam ani nie wiem kiedy to nastąpi. W związku z tym co powyżej powstaje wersja nr IV. Aha, ja to już mam bardzo słabą kondycję od tego budowania i wykańczania i o 21ej, to mi się normalnie oczyska zamykają. Baru, z tą szafą na lodówkkę, to może i dobry pomysł, ale mężowski nie chce, bo mu się zagraci kuchnia. A on chce PRZESTRONNIE. A wczoraj na GG, to byłam ja. Bardzo chciałam wiedzieć dlaczego byłaś taka ucharowana, a tu zero wiadomości. Arcobaleno, a zgapiaj sobie ile wlezie i dzięki za dobre słowo. Moniś, Twój pomysł z tymi szerszymi blatami jest świetny. Chyba odgapię. U mnie też maja prawie wszędzie być szuflady. Joola, a zdjątka nowe są? Uffff, ale się napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Sonika to ciesze sie, ze pomysl Ci sie spodobal!!!!!! Jak bede miala jeszcze jakies pomysly, to Ci je podrzuce!!! A co z dziurami w stropie????? Moje zaraz beda "sie robic" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 01.09.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Sonika, zdjęcia porobię dzisiaj, bo właśnie montują mi kuchnię Nie wiem tylko co mam zrobić z tym moim nieszczęsnym barem, bo bez niego nie będą się wizualnie zgadzały szafki Więc albo bar (blee) albo coś innego..tylko co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.09.2005 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Sonika to ciesze sie, ze pomysl Ci sie spodobal!!!!!! Jak bede miala jeszcze jakies pomysly, to Ci je podrzuce!!! A co z dziurami w stropie????? Moje zaraz beda "sie robic" Dziury w stropie będą się robić "kiedyśtam", ale wklej zdjęcia swoich proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.09.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Farby tak jak było umówione zaostały przywiezione i jutro wielki dzień - ZACZYNAMY MALOWANIE . Ciekawa jestem bardzo tego koloru, który w męczarniach wybraliśmy wraz z miłym panem. Myślę, że będzie ładny, bo malutka kropeczka na puszce wygląda całkiem, całkiem.... . W między czasie powstała trzecia wersja kuchni, ale to jeszcze nie to o co nam chodzi: http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/951_348.ts1125224696781.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/952_348.ts1125230309093.jpg Jeszcze nie to Wybredna jesteś jeśli chodzi o wystrój wnętrz i dlatego efekt końcowy zawsze zapiera dech Jak tam kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.09.2005 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Andrzejko,kolorków jeszcze nie ma, bo robimy teraz gładzie, a malować będziemy chyba jednak po cyklinowaniu parkietu. W międzyczasie powstała kuchnia numer IV-y i ciekawa jestem co o niej myślicie? http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/971_348.ts1125735951015.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.09.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Całkiem ciekawa wersja! Tylko kuchnia będzie już całkiem otwarta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 03.09.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Andrzejko, kolorków jeszcze nie ma, bo robimy teraz gładzie, a malować będziemy chyba jednak po cyklinowaniu parkietu. W międzyczasie powstała kuchnia numer IV-y i ciekawa jestem co o niej myślicie? http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/971_348.ts1125735951015.jpg Na pewno 4 wersja jest najciekawsza i najbardziej przyciaga uwage. Pytanie tylko czy bedzie Wam odpowiadala kuchnia calkowicie otwarta. Jesli tak - to zdecydowalabym sie na nia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.09.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Sonika, wersja nr IV jest ciekawa, szczególnie podobają mi się górne szafki, tylko czy nie będzie Ci za mało blatu roboczego? Ja mam blat roboczy dł. 2m i chociaż kuchnię mam dopiero od wczoraj, to już się cieszę, że jest taki duży. Teraz(w bloku) mam blat 110cm i jest mi na nim stanowczo za mało miejsca.Ale, to chyba kwestia oragnizacji miejsca pracy Wybrałabym między wersją 2-3 i z 4-tej zabrała górne szafki i zabudowę przy lodówce (Czy będzie wersja V? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.09.2005 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Na pewno 4 wersja jest najciekawsza i najbardziej przyciaga uwage. Pytanie tylko czy bedzie Wam odpowiadala kuchnia calkowicie otwarta. Jesli tak - to zdecydowalabym sie na nia. Kuchnia nie będzie otwarta. To tylko taki poglądowy rendering. Ściany zostają tam gdzie poprzednio . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.09.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Na pewno 4 wersja jest najciekawsza i najbardziej przyciaga uwage. Pytanie tylko czy bedzie Wam odpowiadala kuchnia calkowicie otwarta. Jesli tak - to zdecydowalabym sie na nia. Kuchnia nie będzie otwarta. To tylko taki poglądowy rendering. Ściany zostają tam gdzie poprzednio . Całkiem fajnie wygląda, ale faktycznie, jak pisze Joola, chyba będzie trochę mało blatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.09.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Sonika, wersja nr IV jest ciekawa, szczególnie podobają mi się górne szafki, tylko czy nie będzie Ci za mało blatu roboczego? Ja mam blat roboczy dł. 2m i chociaż kuchnię mam dopiero od wczoraj, to już się cieszę, że jest taki duży. Teraz(w bloku) mam blat 110cm i jest mi na nim stanowczo za mało miejsca.Ale, to chyba kwestia oragnizacji miejsca pracy Wybrałabym między wersją 2-3 i z 4-tej zabrała górne szafki i zabudowę przy lodówce (Czy będzie wersja V? ) Niestety coś za coś. Nie widzę możliwości zrobienia dłuższego blatu, chyba żeby zrezygnować z tej szafy w lewym rogu, ale podoba mi się, więc chyba zostanie. Czy będzie wersja V chyba tak, a skąd wiesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.09.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Mi najbardziej podoba się ta szafa w rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.09.2005 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Mi najbardziej podoba się ta szafa w rogu Joasiu - mnie też , tylko nie wiem jeszcze co na to mój małż, bo różnie z tym może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaj197 03.09.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Zdecydowanie wersja 4.A ta szafa przy lodówce rewelacja! Jak wszystko u Ciebie zresztą!Też myślałam o czymś podobnym ,zdjęcie wysłałam Ci na priva bo na forum niestety jeszcze nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 03.09.2005 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Sonika, wersja nr IV jest ciekawa, szczególnie podobają mi się górne szafki, tylko czy nie będzie Ci za mało blatu roboczego? Ja mam blat roboczy dł. 2m i chociaż kuchnię mam dopiero od wczoraj, to już się cieszę, że jest taki duży. Teraz(w bloku) mam blat 110cm i jest mi na nim stanowczo za mało miejsca.Ale, to chyba kwestia oragnizacji miejsca pracy Wybrałabym między wersją 2-3 i z 4-tej zabrała górne szafki i zabudowę przy lodówce (Czy będzie wersja V? ) Niestety coś za coś. Nie widzę możliwości zrobienia dłuższego blatu, chyba żeby zrezygnować z tej szafy w lewym rogu, ale podoba mi się, więc chyba zostanie. Czy będzie wersja V chyba tak, a skąd wiesz??? Sonika, no i z tego wszystkiego pomerdało mi się...chodziło mi oczywiście o wersję 1 i 4 a nie 2 i 3. Może spróbuj połączyć: Z wersji pierwszej prawą sronę kuchni (czyli od zlewu do stoliczka) a z wersji 4 od szafy do zlewu. Wtedy będzie i szafa i stoliczek i większy blat roboczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 06.09.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witaj Soniko! Jestem u Ciebie częstym, choć milczącym gościem. Pięknie u Ciebie, ale podziwiam za cierpliwość. Kuchnia- tak, jak pisze Joola, prawa strona z wersji 1, lewa z ostatniej (uff, chyba mi się nie pomyliły), ale jaka będzie odległość między stołem a lodówką? Wersja 4 zakłada całą ścianę pustą, tak? Faktycznie mało blatu i jeszcze siedzący przy stoliku troszkę blokują dostęp do niego. Nie pamiętam ,czy masz spiżarnię ( to wszystko przez te łazienki)? Jeśli nie, to i szafek byłoby za mało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.09.2005 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Agaj, Joola, Joskul,zrobię tak jak mówicie - trochę z Iej, a trochę z IVej.Też się boję, że za mało blatów w kuchni może być problematyczne w użytkowaniu. Joola,pytałaś o rzut parteru, oto on: http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/972_348.ts1126011466828.jpg na lewo od wejścia jest gabinet, na prawo kuchnia. Za kuchnią jest jeszcze kawałek holu i salon.Na końcu wężyków będzie szafa, a na plecach szafy jest kominek w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Sonika to ciesze sie, ze pomysl Ci sie spodobal!!!!!! Jak bede miala jeszcze jakies pomysly, to Ci je podrzuce!!! A co z dziurami w stropie????? Moje zaraz beda "sie robic" Dziury w stropie będą się robić "kiedyśtam", ale wklej zdjęcia swoich proszę. Sonika na to jeszcze doslownie chwile trzeba bedzie poczekac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Sonika a czy taka otwarta kuchnia przy wejsciu nie bedzie Ci przeszkadzac???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts