Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

Alunko, Amtluś dzięki :wink: :D .

Zakrzewianko, na początku sezonu w ogole mi się u mnie nie podobało, a teraz jak wszystko kwitnie to całkiem, całkiem :wink: , ale i tak będę przerabiać, przesadzać znaczy się :wink: .

Grazio, wreszcie się zmobilizowałam i zrobiłam zdjęcia frontu.

Mobilizacja była podwójna - raz zdjecia, a po drugie wyszarpałam wreszcie agrowłókninę spod roślinek. Razem z nimi czułam ulgę :wink: .

Rosły jak w kołnierzach ortopedycznych, ja bym tak na pewno nie chciała :wink: :roll: .

Dziwna sprawa z tą włókniną - najpierw posadziłam rośliny, potem doszłam do wniosku, że sobie życie ułatwię i dam agrowłókninę.

W pocie czoła wycinałam dziury, coby ją założyć na rosnące już rośliny, a teraz znowu cięłam coby ją wyciągnąć :-? .

też wytargałem tę szmatę 8)

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

po drugie wyszarpałam wreszcie agrowłókninę spod roślinek. Razem z nimi czułam ulgę :wink: .

Rosły jak w kołnierzach ortopedycznych, ja bym tak na pewno nie chciała :wink: :roll: .

.

i to jest powód dla którego ja jej niemam 8)

witanko!!!

Soniś-nie muszę pisać, ze pięknie masz? :wink:

po drugie wyszarpałam wreszcie agrowłókninę spod roślinek. Razem z nimi czułam ulgę :wink: .

.

i to jest powód dla którego ja jej niemam 8)

witanko!!!

Soniś-nie muszę pisać, ze pięknie masz? :wink:

O kurcze , a ja właśnie zaczęłam kłaść agrowłókninę wszędzie gdzie tylko jest to możliwe, bo w przeciwnym wypadku to chwasty będą górą :cry:

tu sie jeszcze podpytam, bo już sama nie wiem:

Kolezanki - ogrodniczki (i nie tylko), czy macie może u siebie grujecznika? Wyczytałam, że jego liście pachną, gdy więdną i nie wiem, czy to jest fajnie, czy nie?

Pewnie rzecz gustu, ale co wy na to? Wyglada pięknie i rośnie tak, jak powinien (ksztalt, wielkość mi odpowiada), ale co z tym zapachem?

tu sie jeszcze podpytam, bo już sama nie wiem:

Kolezanki - ogrodniczki (i nie tylko), czy macie może u siebie grujecznika? Wyczytałam, że jego liście pachną, gdy więdną i nie wiem, czy to jest fajnie, czy nie?

Pewnie rzecz gustu, ale co wy na to? Wyglada pięknie i rośnie tak, jak powinien (ksztalt, wielkość mi odpowiada), ale co z tym zapachem?

kolega ma 8)

co prawda pendula, teraz ma około 2m, liście pachnąć pachną, ale wg mnie nie jest to

jakiś intensywny zapach jak jaśminu np.

O,dzięki. To super, bo bałam się, że będzie z tym jakiś kłopot. podobnmo zresztą pachną tylko na drzewie, a jak spadną, przestają (zabawne), więc krótko..

pendula tao taki "placzący"?

tak

zapach jest słodki, piszą, że karmelowy, mnie to jakby waniliowy, ale ja to tylko piwa nie pomylę :oops: :lol:

zapach możesz teraz sprawdzić urywając liście i rozetrzeć je w dłoniach

Tu jest sporo informacji o grujeczniku: http://www.oczarjk.pl/index.php?act=95 , ale o zapachu nic, więc może nie jest aż tak intensywny?

ten z ich strony wygląda jeszcze ładniej, bo chyba niepłaczący... ...i te czerwone liście wiosną są fajną ozdobą...

zapach jest słodki, piszą, że karmelowy, mnie to jakby waniliowy, ale ja to tylko piwa nie pomylę :oops: :lol:

zapach możesz teraz sprawdzić urywając liście i rozetrzeć je w dłoniach

ale ogólnie raczej przyjemnie? ;)