Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

Soniko, piękne mebelki do kuchni, ale ja zwróciłam uwagę na ścianę i jej wykończenie, na tym zdjęciu, gdzie je prezentujesz: czy pamiętasz jak to wyglądało? Widać tam jakby duże płytki położone poziomo, jeden rządek, nad nimi jakaś listwa (coś się błyszczy) a powyżej płytki mniejsze podłużne, nawiązujące do dzielenia na frontach mebli albo może to są też duże płytki ze wzorkiem?

Marzanno,

nie wiem za bardzo o czym mówisz. Widziałaś coś takiego u mnie, na ścianie w kuchni? :o :o

Ja nie mam jeszcze wybranych płytek.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie będzie u ciebie Soniko. Bardzo ładny ten ciepły żółty – czy to beż – razem z ta bielą wygląda tak przytulnie i czysto – jasno... Ja już się nie mogę doczekać zdjęć z już zamieszkałego domku, to dopiero będzie...

Zeljko,

kochana z Ciebie dziewczyna, zawsze tak miło piszesz :D :D :D .

Na ścianach nie ma jeszcze koloru, to światło tak się odbija :wink: :D .

Pati13,

tak mi przykro, że parkieciarze nie potrafili dobrze zaolejować Ci parkietu, ale może jak pociągniesz jeszcze raz za jakiś czas, to będzie to wyglądało lepiej.

Tylko dlaczego się podjeli, jak nie mieli pojęcia co robią :evil: :evil: :evil: .

Tak to jest - tylko żeby wziąść pieniądze!!!

Ja jeszcze nie zdecydowałam na 100% co będę robić, ale chyba jednak polakieruję.

Napisz mi proszę na priv. kto u Ciebie olejował? Mam nadzieję, że to nikt z mojego polecenia :o .

Super, że juz mieszkasz!!!! :D :D :D

Witaj,

wlaśnie wczoraj zarejstrowalam się na forum muratora, ponieważ także planujemy budowę domku. Całkiem przypadkowo trafiłam na Twoje łazieneczki i kuchnię. Tak mi sie spodobały, że z zapartym tchem oglądałam do 3-ciej nad ranem, (rozładowała się bateria w komputerze, gdyby nie to to oglądałabym jeszcze dłużej). Uważam, że Twoje pomysły są rewelacyjne.

Podziwiam i czekam na efekt końcowy.

Soniko, ja się dziś cały dzień śmiałam z siebie i tego jak odebrałam Twoje nowe zdjęcia. :lol: Ale ja tam na prawdę widziałam kolor. Teraz jak już wiem co to jest – faktycznie – masz rację. To tylko światelko.... :lol: :lol: :lol:

Soniko, ja się dziś cały dzień śmiałam z siebie i tego jak odebrałam Twoje nowe zdjęcia. :lol: Ale ja tam na prawdę widziałam kolor. Teraz jak już wiem co to jest – faktycznie – masz rację. To tylko światelko.... :lol: :lol: :lol:

Zeljko,

ja też się ubawiłam :D :D :D . Wygląda na to, że wystarczy gra światła i od razu pomieszczenia inaczej wyglądają.

Kolor na ścianach ma być beżowo/morelkowo/brzoskwinkowy, ale dopiero się okaże jak to wyjdzie.

Witaj,

wlaśnie wczoraj zarejstrowalam się na forum muratora, ponieważ także planujemy budowę domku. Całkiem przypadkowo trafiłam na Twoje łazieneczki i kuchnię. Tak mi sie spodobały, że z zapartym tchem oglądałam do 3-ciej nad ranem, (rozładowała się bateria w komputerze, gdyby nie to to oglądałabym jeszcze dłużej). Uważam, że Twoje pomysły są rewelacyjne.

Podziwiam i czekam na efekt końcowy.

Witaj AnjaBB,

witam Cię bardzo serdecznie na Forum i jest mi bardzo miło, że swój pierwszy wpis umieściłaś właśnie w moim wątku :D :D :D .

Dzięki za miłe słowa o moim domku, ale żeby aż do trzeciej nad ranem :o :o :o :wink: :wink: :wink: ???

Ja też już się nie mogę doczekać jak to wszystko będzie ze sobą grało i jak będzie wyglądało gdy wreszcie skończę prace wykończeniowe i pozdejmuję tektury i folie.

Ale na to trzeba niestety jeszcze poczekać, bo idzie jak ..... :wink:

AnjaBB,

jeszcze raz dziękuję za miłe słowa :D i też pozdrawiam serdecznie.

I znowu to samo. Parkieciarz miał zacząć w poniedziałek i dał znać, że nie może :evil: :evil: :evil:, zapewnia że zacznie w przyszłym tygodniu, ale ja już sama nie wiem czy mam wierzyć czy nie.

Zła jestem okrutnie, bo takie przestoje mnie psychicznie wykańczają.

Zaczynam pomału wątpić czy przeprowadzka przed Bożym Narodzeniem jest w takiej sytuacji realna. Chyba pomału zacznę się nastawiać na Wielkanoc.

A tak niewiele brakuje..... :( :( :(

Czesc

moze juz to bylo ale orientujesz sie w jakim programie byla robiona wizualizacja Twojego domku moze podasz przynajmniej fragment nazwy reszte juz znajde. Jezeli robil Ci to jakis architekt to moze podpatrzylas nazwe w gornej belce programu. Chetnie bym go zakupil poniewaz ulatwia to zycie i oszczedza pieniadze i czas. Pozatym świetna aranżacja.

Pozdrawiam

CMyK

Soniko, piękne mebelki do kuchni, ale ja zwróciłam uwagę na ścianę i jej wykończenie, na tym zdjęciu, gdzie je prezentujesz: czy pamiętasz jak to wyglądało? Widać tam jakby duże płytki położone poziomo, jeden rządek, nad nimi jakaś listwa (coś się błyszczy) a powyżej płytki mniejsze podłużne, nawiązujące do dzielenia na frontach mebli albo może to są też duże płytki ze wzorkiem?

Marzanno,

nie wiem za bardzo o czym mówisz. Widziałaś coś takiego u mnie, na ścianie w kuchni? :o :o

Ja nie mam jeszcze wybranych płytek.

Marzannie chodziło o zdjęcia kuchni, ale nie twojej, a tej ze sklepu.

Marzanno, te mniejsze płytki, nawiązujące do szafek to po prostu dużakafelka udająca podzieloną. Są na niej takie jakby fugi.

Fajnie to wygląda.

Soniko, masz super powysły.

Życzę jak naszybszej przeprowadzki i mało problemów z "fachowcami".

Sonika no i znalazłas te fronty do kuchni??

Mój stolarz powiedział, ze pierwszy raz widzi takie cudo i on ich nie ma..

Buu..

Mijko,

znalazłam stolarza, który powiedział, że zrobi mi takie fronty :D :D i mam dwie wersje do wyboru:

- płyta mdf obklejona folią lub

- obklejona fornirem.

Nie mam pojęcia jak on to robi, ale myślę że chyba ma jakąś maszynę.

Mam już także wstęoną wycenę i jest dobrze, a nawet baaardzo dobrze :D :D :D