Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba trochę przesadziłyście :wink: :D :D .

Ja....?, w tym wieku... :o :o :o ?

Sonika w jakim wieku :o :roll:

Cos nam tutaj mydlisz oczka :)

Słup jest trzeba go wykorzystać :)

:lol: :lol: :lol:

Po co ma się marnować :wink: 8)

Dokładnie tak szczególnie że stoi w sypialni :wink: :)

AGA,

od Ciebie się to zaczęło :wink: , a w sumie to skąd wiesz do czego służą takie słupy :o :wink: ?

Dziewczyny no cóż :oops: :oops: :oops:

Bradzo lubię takie słupy :wink: :)

A tak poważnie to jest u nas taki pub gdzie na srodku sali są metalowe wzmocnienia coś w stylu stempli Żaby i kiedyś z moją przyjaciólką wywijałysmy tam 8) bardzo często na cotygodniowych imprezkach :)

Soniko ,okna zamowione, Rehau jasny dąb ( znajomy ma fabryke mamy dużyyyy upust he,he) czs oczekiwania to jakies 4 tygodnie. Kupiliśmy też juz okna dachowe ( podobno nowość) firmy Fakro. Myślimy jeszcze jakie drzwi wejściowe i jaka brama garażowa. Twoja gorna część domku też jest super. A schody będziesz miała z kamienia ? Jaki będzie kolor bo na zdjęciach masz je chyba przykryte? Albo zle widze? :o

Muszę się nauczyć wklejać dzjęcia. :cry:

POZDRAWIAM

Beata żona Darolla

http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1000_348.ts1127456488687.jpg

Soniko, wybacz,ale czy moge się przyczepić :oops:

te dwa stoły - niski i wysoki barek, to takie dublowanie funkcji, a przy obu mało miejsca - dla jednej , dwóch osób..nie podoba mi się to :oops:

do tego nie powinno się zwężać wejścia/wyjscia, a ten barek to robi właśnie:

http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1001_348.ts1127465484625.jpg

to trochę się robi taki tramwaj z kuchni przez te dwa stoliki - zmieniła bym to od razu, przykro mi :( nie badź tylko proszę zła, ale masz tak ładnie, że szkoda by było zrobić niefunkcjonalnie :-?

Tym bardziej,że siedzi sie tyłem do salonu, to jak będziesz np. siedziała przy herbatce, to tyłem do kogoś w salonie :(

Szkło - nie porysuje się zbyt szybko, jeśli będzie dobrej jakości, ale polerka non stop - ja bym nie zrobiła w domku, bo dom to nie muzeum do ogladania, ale do życia i szkoda chyba czasu na latanie ze ścierką i sprayem do szyb :p Lepiej zdecydowanie w tej sypialni po ten tego :D i przy kominku się poprzytulać, a nie kurze z półeczek i szklanych blatów wycierać :lol: życie takie krótkie :wink: :lol:

Mimi,

dzięki za rady i opinię - oczywiście, że się nie gniewam :) :) , każda uwaga jest cenna :) :) .

Ja też już doszłam do wniosku, że ten mały stoliczek żle tam wygląda i zadecydowałam iż szafki będą tylko pod oknem - w literę L.

Ale jeśli chodzi o barek, to on tam musi chyba być, bo chcę jakoś zasłonić kuchnię, a poza tym do salonu jest jeszcze kawałek, bo barek ma być na granicy kuchni i holu:

http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/972_348.ts1126011466828.jpg

A jeśli nie barek, to co?

Bardzo mnie korci aby blaty zrobić z granitu i chyba wtedy ten barek też musiałby z niego być, bo i szkło i granit, to za dużo.

Ale jeśli blaty z granitu, to co na ścianę? Płytki chyba nie pasują?

A Ty jak myślisz?

Soniko ,okna zamowione, Rehau jasny dąb ( znajomy ma fabryke mamy dużyyyy upust he,he) czs oczekiwania to jakies 4 tygodnie. Kupiliśmy też juz okna dachowe ( podobno nowość) firmy Fakro. Myślimy jeszcze jakie drzwi wejściowe i jaka brama garażowa. Twoja gorna część domku też jest super. A schody będziesz miała z kamienia ? Jaki będzie kolor bo na zdjęciach masz je chyba przykryte? Albo zle widze? :o

Muszę się nauczyć wklejać dzjęcia. :cry:

POZDRAWIAM

Beata żona Darolla

Jak już jesteście na etapie okien, to super :D :D .

A w jakim kolorze planujesz elewację?

Koniecznie musisz się nauczyć jak wklejać zdjęcia, bo bardzo bym chciała zobaczyć Twój domek.

Ściągnij program z http://www.photosite.com , a potem Ci powiem jak się wkleja zdjęcia. Umieszczać ich na Onecie niestety nie umiem :( , bo tam je trzeba zmniejszać, a dla mnie to wyższa szkoła jazdy.