Sonika 10.12.2005 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Mają speców, a co najważniejsze mają maszyny.Robili to na gorąco, bo w ten sposób olej głębiej wnika w parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 10.12.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 dzięki raz jeszcze pozostaje mi życzyć rychłego zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.12.2005 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Dzięki serdeczne . A Ty na jakim etapie jesteś? Też będziesz olejować ? Tak sobie pomyslałam, że Oni może lansują lakier, bo mają na tym większy zarobek? Sama nie wiem. Fakt, faktem że żaden z parkieciarzy z którymi rozmawiałam nie polecał olejowania , a wyszło super. Myślę, że gdyby na naszej akacji był lakier, to kolor byłby zupełnie inny - całe szczęście, że mamy nasze Forum i Wojtka:wink: . I jeszcze ciekawostka - firma chociaż wie jak to robić, nigdy nie olejowała akacji. Dla nich to też był eksperyment . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.12.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ale cudny prezent mikołajowy Też bym taki chciała Fajnie wyszło A kuchnie to czekajom, czekajom ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 10.12.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Soniczko pięknie Ja od początku śledze Twój domek. A kreyzysy też miewam Powiedz mi po co zabezpiecza się gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.12.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Andrzejko, wiem, że czekajom , ja też bym już chciała, ale jakoś idzie to jak..., po grudzie . Karo, wkleję to co napisali na stronie Nowej Gali, dotyczy to gresów polerowanych: Specjalnej pielęgnacji wymaga polerowana powierzchnia płytek. Proces polerowania polega na mechanicznym zeszlifowaniu wierzchniej warstwy płytki za pomocą specjalnych ściernic i uzyskania efektu "lustra". Ze względu na otwarcie mikroporów w procesie polerowania, producent zaleca stosowanie impregnacji powierzchni płytek polerowanych przy pomocy środków impregnujących renomowanych firm dostępnych na rynku w celu ułatwienia utrzymania podłogi w czystości w trakcie eksploatacji oraz zapobiegania plamienia płytek. Ja co prawda robiłam przeróżne próby "plamiaste" na swoim gresie i było OK, ale wolałam nie ryzykować i zaimpregnowałam. U nas, w większych salonach z płytkami każdy sprzedawca teraz na to uczula - pewnie mieli reklamacje. A kryzysy to ja mam ostatnio częściej niż rzadziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 10.12.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 bardzo dziękuję to ja tez swoje zaimpregnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 10.12.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 wiem, że czekajom , ja też bym już chciała, ale jakoś idzie to jak..., po grudzie . Jak po grudzie to znaczy że spodziewać się należy efektów piorunujących No cóż poczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bexy 10.12.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Sonika a jak się kształuja koszty tej akacji za metr. materiał układanie i olejowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.12.2005 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.12.2005 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Żeby się nie nazywało, iż nic nie działam w sprawie kuchni , to odebrałam próbkę frontu od stolarza: http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1414_348.ts1134252568000.jpg Mnie się nie podoba, no może - "nie za bardzo mi się podoba", a Wy co myślicie? Na rowki proszę nie patrzeć, bo są fatalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.12.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Mi przypomina moja mebloscianke z czasow kartek... Nie bardzo mi sie podoba.., jesli moge wyrazic takie zdanie... Czyba, że zdjecie tak zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.12.2005 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Chyba stolarz, a przynajmniej ten, nie umie tak zrobić frontu jak w studio meblowym. Jak na to patrzę, to drewniane meble kuchenne w ogóle przestają mi się podobać . Czas zmienić stolarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 10.12.2005 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2005 Soniko Twój dom bardzo mi sie podoba... Codziennie zagladam do Ciebie i czekam jak większość tutaj na Twoja kuchnie:) Wszystko masz bardzo ładne a ten gres na podłodze jest po prostu cudowny. Co do szafki kuchennej to mnie również nie za bardzo sie podoba ale może w całości bedzie całkiem fajnie. acha...łazienkę tez ma sliczną Pozdrawiam serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 11.12.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Soniko piękne te Twoje podłogi, ech jak ci fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 11.12.2005 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 a Wy co myślicie? nie podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.12.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2005 Sonika podłogi piekne - bardzo fajny prezent Mikołajowy Front dokuchni nie podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubulek 12.12.2005 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 Mi tez sie nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 12.12.2005 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 A Ty na jakim etapie jesteś? Też będziesz olejować ? witaj znów wiosną zaczynam wykończeniówkę, ale lubię wszystko wiedzeć wcześniej jeszcze cię trochę pomęczę - pewnie zanim zdecydowałaś się na olejowanie dowiedziałaś się wiele na temat eksploatacji - jak to się np. spisuje przy wyjściu na taras, jak znosi większe zaplamienia(przypadki chodzą po ludziach); oraz konserwacji - czym, jak czesto, samemu czy z pomocą sił fachowych? a ten front kuchenny...wcale nie wydaje mi się taki zły... a co to jest (i co miało być? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.12.2005 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Czyli większość jest na nie... Mnie też sie nie podoba i chyba zacznę szukać kuchni w salonach kuchennych, a nie u stolarza. Aga,- widzę Cię ranny ptaszku - dzień dobry Mam nadzieję, że będzie się dobrze spisywać, a przede wszystkim nie będzie się rysować tak jak lakier, a jak się nawet porysuje, to podobno pielęgnacja ma być prosta - szmatka z olejem i już . Ciężko coś konkretnego powiedzieć jak się nie mieszka. Są specjalne środki do konserwacji i robi się to samemu, nie trzeba wołać firmy. Podobno na początku jest z tym trochę zabawy, ale co tam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts