aha26 18.02.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Dzięki Aha za tak miłe powitanie - wiesz, dopiero teraz przeczytałam Twoje motto i chyba je sobie zapożyczę. Pasuje mi jak ulał. Co Ty na to? KOchana jeżeli Ci pasuje to proszę bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 18.02.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Cześć Sonka,ja z takim malym zapytaniem gdzie robilas schody, kto wykonal takie moduły, potrzebuje tez podobne do siebie, moze namiary na firme lub stolarza. Jaka jest wielkośc otworu wejsciowego na strych?Ile one kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 22.02.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Zajrzałam do Ciebie po dłużeszj przerwie i widzę, że w końcu są jakieś postępy co do kuchni. Ten projekt który dostałaś jest całkiem fajny, i moim zdaniem nie musisz się przejmować że koło kuchenki masz krótki blat, bo masz jeden bardzo długi przy oknie. a przecież jaksię coś w kuchni robi to nie w kilku miejscach na raz tylko w jednym. A obok kuchenki ten kawałek wystarczy żeby coś odstawić z kuchenki albo postawić przygotowane do wrzucenia do garnka na przykład.... Bardzo fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 22.02.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dzięki Ada za cenne uwagi, chyba przesunę zlew w prawo, tak jak mi radzisz i będę mieć większy blat przy kuchence . A jaki masz zlewozmywak - jakiej firmy i jaki duży? Honzka, fugi mamy zrobione na najmniejsze krzyżyki, a to jest chyba 2mm. Zlew firmy Teka, chyba 95 cm długości, 1,5 komory, koniecznie faktura len. Blat między kuchenką a zlewem bardzo się przydaje, bo większość potrzaw przygotowuje właśnie tam, a w samym rogu mam wstawiony czajnik, ekspres i toster. Pamiętaj też, żeby tam gdzie masz najdłuższy blat zrobić dodatkowe gniazdka, bo potem może być problem. Ja mam 2 podwójne w samym rogu i na lewo od zlewu niedaleko rogu kolejne podwójne gniazdko - bardzo się przydaje. Poza tym długi blat pomiędzy zlewem a kuchenką jest praktyczny bo zarówno do jednego jak i drugiego masz blisko, więc pokrojone czy obrane warzywa możesz prosto z deski wrzucać do gara lub zlewu. Najmniejsze krzyżyki to 1,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.02.2006 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witam i wreszcie odpowiadam: Zeljko, tez sobie myślę, że takie wypady dobrze robią - musze je powtarzać od czasu do czasu i podładowywać akumulatorki Honzko, na szyby musimy jeszcze poczekać. Teraz na tapecie kuchnia. Isko, kuchnia nie jest jeszcze ostatecznie wybrana ani zaprojektowana. Krążę pomiędzy firmami i pewnie coś się wreszcie z tego mojego krążenia wykluje. Aha, zaraz wkleję sobie do profilu - dzięki Acca, konstrukcję kupiliśmy w Castoramie, ale nie pamiętam ile kosztowała, bo to było jakieś dwa lata temu. Musiałabym poszukać faktury. Stopnice robi nam stolarz, w cenie chyba 180zł/ szt. Dario, nad projektem jeszcze pracuję i chyba wreszcie, w końcu coś się urodzi. Wolałabym jednak mieć ten dłuższy blat w tym samym ciągu co kuchenka. Ado, wczoraj był ktoś mierzyć kuchnię i ma się wypowiedzieć czy zlew da się umieścic centralnie do okna - bardzo bym chciała. Jeśli chodzi o kontakty, to pewnie i tak będe musiała je poprzesuwać, ale dzięki za radę. P. S. Malarz miał zacząć we wtorek, ale dał znać, że dopiero po przyszłym tygodniu Pozdrawiam serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 22.02.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Hej Z punktu widzenia posiadaczki zmywarki (po raz pierwszy w życiu) to przy zlewie praktyczie wogóle się nie stoi. Odpada więc podziwianie widoków za oknem w trakcie zmywania. Dużo wiecej czasu spędzam na wgapianiu się w okno w trakcie przygotowywania różności przy blacie. Mój blat ma prawie 2,5m i bardzo często udaje mi się go wykorzystywać w pełni (mikser, blacha na ciasto, jakaś micha i deska duża do krojenia, i miejsca nie ma). Chyba rzeczywiście idealnie jest mieć duzy blat między kuchenką a zlewozmywakiem ale niestety u mnie to się nie udało. W praktyce nie narzekam. Pozdrawiam i życzę szybkiej przeprowadzki. Ps. fajny pomysł z tymi otworami na strych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 24.02.2006 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Bikosa, witam serdecznie . Kuchnię mam strasznie nieustawną - za dużo różnych otworów - wejść, przejść i u mnie zlew pod oknem to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Pozostaje tylko kwestia jego wielkości i to czy potrzebny jest ociekacz. Jak uważacie - czy mając zmywarkę, potrzebny jest ociekacz? Pozdrawiam serdecznie Sonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 24.02.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 U mnie w dziurach szyby, ale wykonanie tragiczne - facet ma to zmieniać... zrobię fotkę i pokażę w czym rzecz .... Trzymam kciuki za postępy kuchenne .... Zlew zrób bardziej na środku okna. Jak zostawisz tak w rogu będziesz potem narzekać, że stoisz w kącie, żeby coś opłukać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 24.02.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Soniko u siebie w bloku mam zmywarkę i mały zlew bez ociekacza. Nie jest to dobre. Zlew na pewno jednokomorowy, ale koniecznie z ociekaczem. Wszystkie umyte warzywa, czasem coś, do szybkiego spłukania i ponownego użycia potrzebują ociekacza. W tej chwili odmrażam pangę. Długa ryba leży na talerzu i leje się z niej na blat, a mogłaby leżeć na ociekaczu. W domu będę go miała, obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 24.02.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Tola prawdę mówi . ..też mam zlew jednokomorowy nawet z ...dwoma ociekaczami...po obu stronach zlewu ...jeden z własnym odpływem ....bardzo ale to bardzo sie przydaja ,może nie tyle przy zmywaniu ( przydatne) ale bardziej podczas przgotowywania posiłkow -mięs ,ryb ,warzyw .... Tola dobrze ,że mi przypomniałaś ...muszę rybę odmrozić !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 24.02.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Hej, wyjątkowa zgodność co do zlewu Też uważam, że jednokomorowy spokojnie wystarczy (mam jeszxcze taka mikrokomorę-idealna do rozmrazania) ale koniecznie z ociekaczem Miłego dnia- a ja rybke dopiero muszę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.02.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 U mnie w dziurach szyby, ale wykonanie tragiczne - facet ma to zmieniać... zrobię fotkę i pokażę w czym rzecz .... Trzymam kciuki za postępy kuchenne .... Zlew zrób bardziej na środku okna. Jak zostawisz tak w rogu będziesz potem narzekać, że stoisz w kącie, żeby coś opłukać .... Badi, a co się stało? Dlaczego tragiczne ? Co do zlewu, to już wiem, że ma być z ociekaczem i pośrodku okna - dzięki Tolu, Ewuniu i Bikosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.02.2006 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dobrze nam się zaczął tydzień, a właściwie bardzo dobrze - po dniach przestoju coś przybyło - parapet w łazience i cztery stopnice. Stolarz okazał się OK, robi dobrze, a przede wszystkim szybko. I to mnie cieszy, baaardzo cieszy http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1813_348.ts1141039062000.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1817_348.ts1141039450000.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1814_348.ts1141039340000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 27.02.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witaj Soniko , Ta kuchnia też mi się podoba . Małam napisać o zlewie , że na środku pod oknem i koniecznie z ociekaczem , ale mnie dziewczyny ubiegły . A gdzie śmigałaś na nartkach ? Ja wybieram się dokładnie w sobotę ( i niestety nie dotrę do Wa-wy na spotkanie Muratora ) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 27.02.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dobrze nam się zaczął tydzień, a właściwie bardzo dobrze - po dniach przestoju coś przybyło - parapet w łazience i cztery stopnice. piękne schodki!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
golewo 28.02.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 W łazience zaszły zmiany, przybyła nam ściana: http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/1414_348.ts1110203552000.jpg http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/596_348.ts1112424088000.jpg Jeszcze tylko z miesiąc i będzie skończona. Rozmawialiśmy także z "potencjalnym" parkieciarzem. 25zł/m2 za robotę + materiał. Cena bardzo dobra, muszę zobaczyć gdzieś jakość, ale z tym nie będzie problemu, bo układał w paru domach na naszym osiedlu. A ja dalej nie wiem - lakierować czy olejować? Soniko, po pierwsze gratuluję co już inni uczynili a ja jeszcze nie - pięknego i i fantazyjnego domku:).......nic tylko podziwiać......jeśli mogę zapytać ta wstawka w ścianie z pustakó szklanych w łazience to jak jest usytuowana w stosunku do drzwi?.....bo zaplanowaliśmy dokładnie też z 2 pionowych rzędów ale od dołu stoi na 1 bloczku a góra wystaje 2 bloczki ponad drzwi (przedpokój ma 3m wysokości także jest jeszcze luz) ale ciężko to sobie wyobrazić i jeszcze w jaki sposób stawiane czy na zaprawie i fuga czy konstrukcja i fugi z plastiku (tworzywa) jakiegoś koloru (bo w hurtowniach na dużych powiezchniach ścian to zupełnie inaczej wygląda) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.02.2006 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witaj Maxtorko, już wiem gdzie i jaki ma być ten zlew - dzięki , bardzo podoba mi się Twój . A na nartkach smigaliśmy w Zakopcu, było SUPERAŚNIE, tylko szkoda że tak króciutko, ale w przyszłym roku sobie odbijemy . Budowa się skończy, dylematy kuchenne staną się wspomnieniem......, ale się rozmarzyłam . A dokąd Ty się wybierasz? Dzięki Natko - taka mała rzecz - raptem cztery stopnice, a ja cieszę się jak dziecko . Już chyba zupełnie mi się pomerdało przy tej budowie. Jutro WIELKI DZIEŃ - będę trzymac kciuki!!!! Dzięki Golewo za miłe słowa o naszym domku . Luksfery mamy na bocznej ścianie w stosunku do drzwi, tutaj będzie lepiej widać: http://ssonika.photosite.com/~photos/tn/2023_348.ts1132592744000.jpg osadzone są w białym profilu z PCV (chyba to jest PCV ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 28.02.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Soniko, mozesz mi jeszcze podpowiedziec jaki wielki masz otwor w stropie na schody- planuje podobne schody a mój kierownik mówi ,ze beda problemy z ta dziura i takimi schodami! Ale ja wlasnie takie chcę miec schody na strych.Pomóz, jesli możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.02.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Soniczko , zobaczysz , ani się obejrzysz a będziesz piła kawusię przy stoliczku w kuchni . Teraz to już macie z górki ( jak przystało na narciarzy ) . Ja wybieram się do Szczyrku , jężdżę tam od kilku lat właśnie na początku marca , warunki narciarskie świetne a nie ma już ludzi , bo ferie skończone . Trzymam kciuki żebyście Wielkanoc świętowali już " na Swoim " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpb1971 28.02.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 hej Soniczko, dawno nie zaglądałam a tu takie zmiany ? !!! Schody pięęękne... Prawie czuję ciepło drewna pod bosą stopą. Dobrze jest mieć schody z kamienia ale drewniane... to jest własnie to ciepło, którego troszkę mi brak w moim domku. Ech, już najprzyjemniejsze chwile przed Wami. Trzymam kciuki za tempo prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts