Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

:o :o :o

Soniczko, ale Ci Pani zrobiła prezent urodzinowy :o Twoja historia z kuchnią powoli zamienia się w jakiś koszmar, mam nadzieję że niedługo się skonczy, przebudzisz się i już będziesz miała zamowioną kuchnię swoich marzeń. Podziwiam Cię za cierpliwość :lol: Trzymam kciuki za dalsze poszukiwania i czekam na relacje.

pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Soniczko :)

Nie było mnie czas jakiś na forum i nie wiedziałam , ze Ty się do osiemnastki zbliżasz :lol: , nie mniej jednak przyjmij spóźnione ale serdeczne życzenia , wszystkiego naj , naj , naj ..... i jak najszybszego zamieszkania w domku :)

A kuchnia , no cóż , wierzę , że już jest dobrze :)

Uśmiechnij się , powolutku , bo powolutku ale wiosna idzie :D

http://www.tatry.aine.pl/krokusy/foto/10.jpg

http://www.tatry.aine.pl/krokusy/foto/02.jpg

Witaj Soniko :D . Strasznie długo mnie tu nie było....Przede wszystkim spóźnione 100 lat z okazji urodzin.Kurcze Ty naprawdę jeszcze nie mieszkasz :o , w dodatku nie masz jeszcze kuchni :o Ale za to podłoga....pięęęękna, co powtarzam po raz setny :D Od wczoraj powoli wracam do cywilizacji więc będziemy mogły sobie pogadać :D

Honzko, w życiu nie przypuszczałam, że wykonanie kuchni urośnie aż do takiego problemu, ale się nie poddaję.

Maxtorko, dziękuję serdecznie za życzenia i zdjęcia :D - od razu zapachniało wiosną, na którą już wszyscy czekamy z utęsknieniem.

Joasiu, siedemnastka to BARDZO dobry wiek i dlatego mam zamiar powtórzyć w przyszłym roku :wink: .

Witaj Soniko :D . Strasznie długo mnie tu nie było....Przede wszystkim spóźnione 100 lat z okazji urodzin.Kurcze Ty naprawdę jeszcze nie mieszkasz :o , w dodatku nie masz jeszcze kuchni :o Ale za to podłoga....pięęęękna, co powtarzam po raz setny :D Od wczoraj powoli wracam do cywilizacji więc będziemy mogły sobie pogadać :D

Noooooo, ale niespodzianka :D :D :D :D JOOLA WRÓCIŁA!!!!!

Nawet nie wiesz jak się cieszę :D :D :D , że jesteś znowu na forum i mam nadzieję, że już na zawsze.

Dzięki za życzenia. Jak widzisz jeszcze nie mieszkamy, czekamy na malarza, w międzyczasie szukamy wykonawcy kuchni, zmieniamy projekty, kolory i w ogóle całe zamieszanie z tymi meblami.

Czekam bardzo na zdjęcia z Twojego domku - pewnie wszystko jest już wypieszczone na maxa, więc może jakiegoś emilka :D ?

Bardzo, bardzo się cieszę, że jesteś :D :D :D!!!!!!! Tylko nie przepadnij znowu, proszę.

Sonika, jak tylko uporam się z tym moim komputerem, to obiecuję przesłać jakieś fotki. Tak jak już mówiłam, nie wszystko mam w domu skończone, bo nie mam czasu. Z większych robót zostały mi tylko barierki na schody i drzwi między wiatrołapem a holem. Nie mam obrazów (czekam na kolegę, który jest malarzem, może sobie coś wybiorę), firanek i mebli w sypialni. Ale co tam, mieszkam i to jest najważniejsze :D

Sonika, jak tylko uporam się z tym moim komputerem, to obiecuję przesłać jakieś fotki. Tak jak już mówiłam, nie wszystko mam w domu skończone, bo nie mam czasu. Z większych robót zostały mi tylko barierki na schody i drzwi między wiatrołapem a holem. Nie mam obrazów (czekam na kolegę, który jest malarzem, może sobie coś wybiorę), firanek i mebli w sypialni. Ale co tam, mieszkam i to jest najważniejsze :D

i ja czekam na zdjęcia :)

Sonika Ale nie rób sobie czasem ciemnego blatu.Rozważałam onegdaj taki ,zaczęłam podpytywać tych co maja i stanowczo odradzają .Kurz i smugi ,wciąż sie sprząta .To tak na marginesie :wink:

W dalszym ciągu rozważam kuchnię na wysoki połysk, w kolorze ecru.

Jaki dać blat i cokół żeby nie zrobiło się mdło? Podłoga jest jasno beżowa.

Poradżcie mi proszę, bo sama nie dam rady.

A na jaki kolor pomalować ścianę?

żeby nie było mdło powinien być ciemny, u mojej mamy jest ciemny blat i wcale nie widać na nim wszystkiego, a dodam że mama niestety nie jest z takich co lata ze ściereczką żeby wytrzeć najdrobnijeszą kropelkę lub plamkę :wink:

wcześniej na projektach szafki były ciemne, teraz coś się zmieniło?

Soniko, rzeczywiście może być coś w kolorze ciemnej czekolady, jak pisze Honzka,

ale możesz też zrobić blaty w kolorze ciepłej ciemnej czereśni i w takim samym kolorze boki szafek i odkryte półki, jeśli takie przewidujesz.

Widziałam piękne blaty drewnopodobne w takim czerwonawym lekko odcieniu zrobione na wysoki połysk.

Ależ przykuwały uwagę, w połączeniu z frontami koloru ecru będą wyglądać niezwykle elegancko, a zarazem przytulnie.

Zmieniło się Honzko, zmieniło, ale nie mogę wkleić projektu, bo .. - z przyczyn technicznych nie mogę.

Projekt jest bardzo podobny do któregoś z tych powyżej.

A jeśli ciemny blat, to jaki cokół, też ciemny? Czy może stalowy, albo w kolorze mebli?

A ścianę na jaki kolor pomalować?

Soniczko, a gdybyś tak zgrała poziomy z poziomami a piony z pionami? Skoro podłoga już jest i to błyszcząca, to do niej błyszczący blat np. granitowy, a fronty i ściany matowe. Dodam nieśmiało, że tak doradził mi mój projektant kuchni i zdecydowałam się na matową wanilię na frontach szafek, blaty - będzie jakiś ciemny granit oraz gres polerowany na podłodze. Sądzę ,że to zagra ze sobą.

A o jakim głównym kolorze w kuchni myślisz?

cokół chyba raczej taki jak meble, bo podlogę masz jasną, meble jasne i jak cokół byłby ciemny to takie nagłe odcięcie, nie wiem, ja byłabym za takim jak meble

a co do ścian to też jasne, blat by oddzielał wszystkie jasne kolory

to co pisze Janika też fajnie brzmi, ja osobiście wolałabym błyszczący blat niż meble, i tak będę robić u siebie, meble matowe balt byłszczący, podłoga tez błyszcząca, tylko mie wiem co z płytkami, ale chyba matowe, i wyjdzie tak jak pisze Janika :wink:

ale ogolnie jestem w szoku, jak u Ciebie wszystko się zmienia, skąd Ty kobieto bierzesz na to siłę :o :o :o

u mnie się dopiero zaczęło wykańczanie a już bym chciała mieć to za sobą, codziennie coś wychodzi nowego

pozdrawiam i odzywaj się troszkę częściej :wink:

Soniczko, a gdybyś tak zgrała poziomy z poziomami a piony z pionami? Skoro podłoga już jest i to błyszcząca, to do niej błyszczący blat np. granitowy, a fronty i ściany matowe. Dodam nieśmiało, że tak doradził mi mój projektant kuchni i zdecydowałam się na matową wanilię na frontach szafek, blaty - będzie jakiś ciemny granit oraz gres polerowany na podłodze. Sądzę ,że to zagra ze sobą.

A o jakim głównym kolorze w kuchni myślisz?

Janiko, wszystko co napisałas ma (chyba na moje nieszczęście :wink: ) sens, tylko tam gdzie chcę zamówić kuchnię nie robią frontów matowych :( .

Ja też planuję blat granitowy - jasny beż i co teraz?????

Nic nie pasuje :( :(