Sonika 29.03.2006 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Honzko, ja sama nie wiem skąd mam jeszcze na to wszystko siłę , ale już ledwo, ledwo zipię . Kuchnia, to chyba najgorszy temat , z którym przyszło mi się zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 29.03.2006 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 a może człowiek się za bardzo tym wszystkim przejmuje, bo za jakiś czas i tak mu będzie wszystko jedno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.03.2006 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Tak wyglądałaby kuchnia z ciemnym blatem i ciemnym cokołem: http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1923_348.ts1143631413359.jpg co sądzicie, może w sumie nie najgorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.03.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Soniko miały byc czereśniowe fronty i jasne blaty! widze że tak samo jak ja nie mozesz sie zdecydowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 30.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Soniko, ja wybrałabym wcześniejszą wersję kolorystyczną- ciemne szafki i jasny blat. Wydaje mi się spokojniejsza, dostojna i elegancka. Tak na marginesie, jesteś mistrzynią świata w cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.03.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dzień dobry, Soniko, będę miała (prawdopodobnie ) kuchnię w tych kolorach - jednak blat zrobię raczej jasnoszary w jakieś ciapki (kolorystyczne nawiązanie do stali); cokół wtedy stalowy. Połączenie kremowych frontów z jasnoszarym blatem wcale nie wygląda mdło - przeciwnie, jest świeże i takie... nowoczesne. Kontrast kremu z ciemnym kolorem w typie wiśni lub wenge wydaje mi się już dość opatrzony. Pozdrawiam i życzę kuchni udanej jak to wszystko, co dotychczas zrobiłaś w domu . Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.03.2006 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Soniko miały byc czereśniowe fronty i jasne blaty! widze że tak samo jak ja nie mozesz sie zdecydowac:) Meteo, wiem , ale tak sobie myślę, że może z ciemnymi frontami kuchnia byłaby smutna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.03.2006 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Soniko, ja wybrałabym wcześniejszą wersję kolorystyczną- ciemne szafki i jasny blat. Wydaje mi się spokojniejsza, dostojna i elegancka. Tak na marginesie, jesteś mistrzynią świata w cierpliwości. Joskul, dzięki za uznanie, sama siebie podziwiam , ale moja cierpliwość już się wyczerpuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.03.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dzień dobry, Soniko, będę miała (prawdopodobnie ) kuchnię w tych kolorach - jednak blat zrobię raczej jasnoszary w jakieś ciapki (kolorystyczne nawiązanie do stali); cokół wtedy stalowy. Połączenie kremowych frontów z jasnoszarym blatem wcale nie wygląda mdło - przeciwnie, jest świeże i takie... nowoczesne. Kontrast kremu z ciemnym kolorem w typie wiśni lub wenge wydaje mi się już dość opatrzony. Pozdrawiam i życzę kuchni udanej jak to wszystko, co dotychczas zrobiłaś w domu . Joasia. Joasiu, a w jakim kolorze masz podłogę? Moja kuchnia jest od północy i boję się, że jak zrobię fornirowaną, to zrobi się ponuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.03.2006 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Wkleję jeszcze parę zdjęć dla porównania: to niestety nie byłaby ta kuchnia, ale może choć trochę podobna http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1127_348.ts1129840309312.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1937_348.ts1143749230500.jpg i wersja ciemniejsza: http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/1935_348.ts1143749319812.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.03.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Soniko qrcze, przez Ciebie znów nie wiem jakie chce fronty znów zaczynaja podobac mi sie jasne a juz myslałam ze jestem zdecydowana na ta czeresnie wrrrrr Powklejaj jeszcze pare zdjęć a znów dostane pomieszania....ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.03.2006 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Meteo, sama chciałaś : http://www.meblekuchenne.pl/katalog/glam/02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 30.03.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Soniko, tak naprawdę wożę się ze swoją kuchnią pewnie dłużej niż Ty (sic!). Kuchnię też mam od północy, w dodatku jest na tyle nieustawna, że jedyna ściana nadająca się do zabudowy to ta tyłem do okna... i to 4,20 m od okna... Ewoluowałam podobnie do Ciebie : najpierw zachwyt nad fornirem w typie wenge; potem czereśnia; potem doszłam do wniosku, że będzie ciemno, więc wymyśliłam, że doświetlę sobie ciąg roboczy dając szkło pomiędzy blatem a wiszącymi szafkami; potem fornir jasny typu dąb bielony - ale niestety sięmojemu Mężowi nie podoba - więc odpadł; i wreszcie: olśnienie: na grzyba mi fornir w kuchni? Żebym się zapłakała, gdy mi moją piękną drogą kuchnię jedno z moich trojga ancymonów pomaże długopisem? albo porysuje widelcem? albo flamastrem? albo nie wiem jeszcze co im przyjdzie do głowy? fornir to może mieć japiszon albo osoby stateczne z dziećmi w wieku już nie przedszkolnym. Więc lakier, jasny - kość słoniowa albo krem albo baaaardzo rozbielona kawa inka. To na 4-rometrowej ścianie vis-a-vis okna. Hiper nowocześnie. A przy oknie - ciemny stół i kredens ciemny, stary jakiś. W części jadalnej deski, a przy szafkach - płytki. Ostatnia zmiana: okazało się, że lakierowane fronty są niemal tak wrażliwe na zarysowania jak fornir (to jak lakier na samochodzie). Więc - będzie po prostu kremowy laminat, blat - laminat lub konglomerat jasnososzary, ciapkowaty jakiś, żeby nie lecieć ze ścierką do każdego okruszka (ja jakaś taka leniwa chyba jestem? ). Laminat niestety zawsze będzie matowy - więc na ścianie nad blatem szkło albo wielkoformatowe płytki chyba biało - perłowe?, albo jeszcze nie wiem co. Cokół raczej matowe aluminium. Podłoga jasna ale koniecznie też ciapkowata albo jakaś mazaja. Nigdy nie będzie tak piękna, jak jasny polerowany jednolity gres - ale, jak wspomniałam, nie chcę latać wciąż ze ścierą. (To chyba w Ojcu Chrzestnym było, że nie można mieć zawsze wiernego męża i zawsze czystej podłogi w kuchni. ). Sorrt za przydługi post - już więcej nie będę. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 30.03.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Sonikoooo jak mozesz mi to robic?????? podoba mi sie ta kuchnia wyżej, żegnaj czereśnio.... witaj wanilio:) Na razie mam dylematy w kwestii kolorów a co to bedzie jak przyjdzie zaprojektować kuchnie...aż strach sie bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2006 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Widzę Joasiu, że znalazłam w Tobie bratnią duszę i pełne zrozumienie dla moich kuchennych dylematów. Już myślałam, że to tylko ja mam taką gonitwę myśli. Dziękuję Ci bardzo za ten post i pisz, pisz ile tylko zechcesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 31.03.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Qrcze, mi też powoli robisz zamęt w kuchni, ta jasna kuchnia też jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2006 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Sonikoooo jak mozesz mi to robic?????? Meteo, a dlaczego masz mieć lepiej niż ja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2006 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Qrcze, mi też powoli robisz zamęt w kuchni, ta jasna kuchnia też jest super Witaj w klubie Honzko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 31.03.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Hej, fajna jest ta ostatnia kuchnia i mimo, że blat jest jasny to nie wyglada mdło przy tym ciemnym cokole i bokach. Muszę przyznć, żesama mam jasny blat i jest to bardzo praktyczne w przeciwieństwie do stosunkowo ciemnego w poprzedniej kuchni.n Aha- i jeszcze co do szafek z połyskiem- a szczególnie blatów- potwornie sie rysują o byle co- koleżanka mnie wyleczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joskul 31.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 To znowu ja. Obejrzałam dokładnie nowe zdjęcia i uważam, że obie jasne kuchnie są świetne pod warunkiem zamknięcia całości kompozycji ciemną ramą u góry, ponad wiszącymi szafkami. W Twojej wizualizacji tego nie ma i wygląda wg mnie dużo gorzej. Wcale nie mącę, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts