Sonika 31.03.2005 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Joola, Ty mi tak nie zazdrość tylko pracuj nad małżonem, coby zmienił zdanie odnośnie parkietu. I nie rób sobie płytek w salonie jak Ci się nie podobają. Mnie zresztą też nie . Pytałam kiedyś na forum co się dzieje z akacją po olejowaniu i podobno ciemnieje. Ona sama w sobie już jest ciemna, więc chyba się nie zdecyduję, bo boję się, że wyjdzie czarna, a takiej nie chcę. Na górze będzie dąb, więc może tam damy olej. Mam jeszcze duuużo czasu na decyzję, bo przy takim tempie jakie ma mój glazurnik, to jeszcze trochę wody upłynie. W najbliższym czasie muszę zacząć "badać" temat kuchni i tu wogóle nie wiem jaką wybrać. Podobają mi się drewniane, ale cena powala. dzisiaj robiąc obchód po salonach łazienkowych trafiłam na taką bambusową łazienkę Chyba na 99% będę taką miała, tyle, że z jasną fugą. I co? Decyzja zapadła czy dalej myślisz? p.s.Sonika, mówiłam Ci już, że masz cudny parkiet? cicho, - wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 31.03.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ech czy w końcu u mnie też tak praca zacznie wreć jak u CIebie, sliczna ta łazieneczka będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 31.03.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sonika, nad małżem pracuję wypracowałam już brak kafli w salonie i.. drewnianą kuchnię (kochany małż ) Bambusowa łazienka będzie na pewno, tylko teraz zastanawiam się czy mała czy duża Pytałam kiedyś na forum co się dzieje z akacją po olejowaniu i podobno ciemnieje. Ona sama w sobie już jest ciemna, więc chyba się nie zdecyduję, bo boję się, że wyjdzie czarna, a takiej nie chcę. skoro masz jeszcze trochę czasu do ułożenia parkietu, to może spróbuj zaolejować tak na próbę ze dwie, trzy klepki, zobaczysz wtedy czy i jak mocno pociemnieje. No wiesz test nr.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 31.03.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sonika ale czad!!!!!!! a te dziury to jakos beda zasloniete??? szklem???pozdrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2005 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sonika, nad małżem pracuję wypracowałam już brak kafli w salonie i.. drewnianą kuchnię (kochany małż ) Bambusowa łazienka będzie na pewno, tylko teraz zastanawiam się czy mała czy duża Pytałam kiedyś na forum co się dzieje z akacją po olejowaniu i podobno ciemnieje. Ona sama w sobie już jest ciemna, więc chyba się nie zdecyduję, bo boję się, że wyjdzie czarna, a takiej nie chcę. skoro masz jeszcze trochę czasu do ułożenia parkietu, to może spróbuj zaolejować tak na próbę ze dwie, trzy klepki, zobaczysz wtedy czy i jak mocno pociemnieje. No wiesz test nr.2 Wiesz, że masz rację? Tylko jakim olejem? A woskowanie, to czym się je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2005 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ech czy w końcu u mnie też tak praca zacznie wreć jak u CIebie, sliczna ta łazieneczka będzie. Zacznie, zacznie.... Tylko miej cierpliwość (dobre - sama jej nie mam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2005 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Sonika ale czad!!!!!!! a te dziury to jakos beda zasloniete??? szklem??? pozdrrr Dziury będą zasłonięte obowiązkowo!!!! Takim szkłem hartowanym, cobyśmy nie połamali nóg czy karków podczas jakiejś imprezy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.03.2005 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Trochę przybyło od wczoraj.Jest już ściana prysznicowa: Wczoraj: http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/575_348.ts1112183616000.jpg Dziś: http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/594_348.ts1112253896000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.04.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sonika - czy jesteś zadowolona z tych płytek bamusowych w małej łazience? Ile za nie płaciłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.04.2005 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sonika - czy jesteś zadowolona z tych płytek bamusowych w małej łazience? Ile za nie płaciłaś? Mnie się bardzo podobają. Kosztowały okolo 70,00zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 01.04.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sonika - czy jesteś zadowolona z tych płytek bamusowych w małej łazience? Ile za nie płaciłaś? Mnie się bardzo podobają. Kosztowały okolo 70,00zł za metr. Naprawdę?! Po zdjęciach i projektach byłam przekonana że użyłaś jakiś cholernie drrrrogich płytek Normalnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 01.04.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sonika - dzięki Chciałam takie płytki użyć w kuchni (zwłaszcza te jasne). Myślisz, że by pasowały do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLA.J. 01.04.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 No widać, jak przybywa z dnia na dzień, jeszcze troche i będziesz sie wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 01.04.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Wiesz, że masz rację? Tylko jakim olejem? A woskowanie, to czym się je? Sonika, kiedyś obiło mi się o uszy słowo olej utwardzony promieniami UV , ponoć jest trwalszy od naturalnego i nie trzeba go odnawiać przez kilka lat. Można go też zakonserwować (coś tak jak gres) zaraz po ułożeniu szczególnie w miejscach narażonych na zachlapanie wodą. No i najważniejsze podłogę bardzo zniszczoną można przeszlifować i polakierować. Może to o takiej olejowanej podłodze mówiła Ew-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.04.2005 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Sonika - dzięki Chciałam takie płytki użyć w kuchni (zwłaszcza te jasne). Myślisz, że by pasowały do kuchni? Dla mnie te jasne byłyby za mdłe, ale to kwestia gustu. Ja lubię zdecydowane kolory. Płytki są ładne, ale musisz je zobaczyć na żywo żeby ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.04.2005 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 No widać, jak przybywa z dnia na dzień, jeszcze troche i będziesz sie wprowadzać Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 01.04.2005 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Wiesz, że masz rację? Tylko jakim olejem? A woskowanie, to czym się je? Sonika, kiedyś obiło mi się o uszy słowo olej utwardzony promieniami UV , ponoć jest trwalszy od naturalnego i nie trzeba go odnawiać przez kilka lat. Można go też zakonserwować (coś tak jak gres) zaraz po ułożeniu szczególnie w miejscach narażonych na zachlapanie wodą. No i najważniejsze podłogę bardzo zniszczoną można przeszlifować i polakierować. Może to o takiej olejowanej podłodze mówiła Ew-ka. Muszę popytać w takim razie na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 02.04.2005 01:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Soniko ... jestem pod wielkim wrażeniem – wnętrza i cały dom jest piękny. Gratuluję Ci i życzę samych miłych dni . p.s. Zaglądam tu po cichu codziennie, by nacieszyć oko wraz z Twoją radością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.04.2005 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Zaglądam tu po cichu codziennie, Toś Ty taka? Podglądasz mnie po cichu? Ale miło mi bardzo, że Ci się podoba W łazience zaszły zmiany, przybyła nam ściana: http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/1414_348.ts1110203552000.jpg http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/596_348.ts1112424088000.jpg Jeszcze tylko z miesiąc i będzie skończona. Rozmawialiśmy także z "potencjalnym" parkieciarzem. 25zł/m2 za robotę + materiał. Cena bardzo dobra, muszę zobaczyć gdzieś jakość, ale z tym nie będzie problemu, bo układał w paru domach na naszym osiedlu. A ja dalej nie wiem - lakierować czy olejować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 02.04.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2005 Sonika bardzo orginalnie wykańczacie swój domek Fantazji wam nie brak zapewne Podobają mi się te dziury w suficie - extra pomysl, no i podloga w holu fajowa. Zresztą co ja tu będę wyliczać - ogólnie świetnie to wszystko wygląda Teraz i ja będę czekać na nowe zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts