Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Było o domu, teraz o ogrodzie Soniki...

Recommended Posts

Joola,

Ty mi tak nie zazdrość tylko pracuj nad małżonem, coby zmienił zdanie odnośnie parkietu.

I nie rób sobie płytek w salonie jak Ci się nie podobają.

Mnie zresztą też nie :wink: .

Pytałam kiedyś na forum co się dzieje z akacją po olejowaniu i podobno ciemnieje. Ona sama w sobie już jest ciemna, więc chyba się nie zdecyduję, bo boję się, że wyjdzie czarna, a takiej nie chcę.

Na górze będzie dąb, więc może tam damy olej.

Mam jeszcze duuużo :wink: czasu na decyzję, bo przy takim tempie jakie ma mój glazurnik, to jeszcze trochę wody upłynie.

W najbliższym czasie muszę zacząć "badać" temat kuchni i tu wogóle nie wiem jaką wybrać.

Podobają mi się drewniane, ale cena powala.

dzisiaj robiąc obchód po salonach łazienkowych trafiłam na taką bambusową łazienkę Chyba na 99% będę taką miała, tyle, że z jasną fugą.

I co? Decyzja zapadła czy dalej myślisz?

p.s.Sonika, mówiłam Ci już, że masz cudny parkiet?

cicho, - wiem :wink: :wink:

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sonika, nad małżem pracuję :wink: wypracowałam już brak kafli w salonie :D i.. drewnianą kuchnię :D (kochany małż :wink: ) Bambusowa łazienka będzie na pewno, tylko teraz zastanawiam się czy mała czy duża :roll: :wink:

Pytałam kiedyś na forum co się dzieje z akacją po olejowaniu i podobno ciemnieje. Ona sama w sobie już jest ciemna, więc chyba się nie zdecyduję, bo boję się, że wyjdzie czarna, a takiej nie chcę.

skoro masz jeszcze trochę czasu do ułożenia parkietu, to może spróbuj zaolejować tak na próbę ze dwie, trzy klepki, zobaczysz wtedy czy i jak mocno pociemnieje. No wiesz test nr.2 :wink:

Sonika, nad małżem pracuję :wink: wypracowałam już brak kafli w salonie :D i.. drewnianą kuchnię :D (kochany małż :wink: ) Bambusowa łazienka będzie na pewno, tylko teraz zastanawiam się czy mała czy duża :roll: :wink:

skoro masz jeszcze trochę czasu do ułożenia parkietu, to może spróbuj zaolejować tak na próbę ze dwie, trzy klepki, zobaczysz wtedy czy i jak mocno pociemnieje. No wiesz test nr.2 :wink:

Wiesz, że masz rację? :wink:

Tylko jakim olejem?

A woskowanie, to czym się je?

Tylko jakim olejem?

Sonika, kiedyś obiło mi się o uszy słowo olej utwardzony promieniami UV :roll: , ponoć jest trwalszy od naturalnego i nie trzeba go odnawiać przez kilka lat. Można go też zakonserwować (coś tak jak gres) zaraz po ułożeniu szczególnie w miejscach narażonych na zachlapanie wodą. No i najważniejsze podłogę bardzo zniszczoną można przeszlifować i polakierować. Może to o takiej olejowanej podłodze mówiła Ew-ka.

Sonika - dzięki :D Chciałam takie płytki użyć w kuchni (zwłaszcza te jasne). Myślisz, że by pasowały do kuchni?

Dla mnie te jasne byłyby za mdłe, ale to kwestia gustu.

Ja lubię zdecydowane kolory.

Płytki są ładne, ale musisz je zobaczyć na żywo żeby ocenić.

Tylko jakim olejem?

Sonika, kiedyś obiło mi się o uszy słowo olej utwardzony promieniami UV :roll: , ponoć jest trwalszy od naturalnego i nie trzeba go odnawiać przez kilka lat. Można go też zakonserwować (coś tak jak gres) zaraz po ułożeniu szczególnie w miejscach narażonych na zachlapanie wodą. No i najważniejsze podłogę bardzo zniszczoną można przeszlifować i polakierować. Może to o takiej olejowanej podłodze mówiła Ew-ka.

Muszę popytać w takim razie na Forum.

Zaglądam tu po cichu codziennie,

Toś Ty taka? Podglądasz mnie po cichu? :wink: :wink:

Ale miło mi bardzo, że Ci się podoba :lol: :lol:

W łazience zaszły zmiany, przybyła nam ściana:

http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/1414_348.ts1110203552000.jpg

http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/596_348.ts1112424088000.jpg

Jeszcze tylko z miesiąc :wink: i będzie skończona.

Rozmawialiśmy także z "potencjalnym" parkieciarzem.

25zł/m2 za robotę + materiał.

Cena bardzo dobra, muszę zobaczyć gdzieś jakość, ale z tym nie będzie problemu, bo układał w paru domach na naszym osiedlu.

A ja dalej nie wiem - lakierować czy olejować?