Aga J.G 03.07.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Aga, trzeba było.... To kiedy jest następna ? Chyba nie za rok ? Wystawa napewno za rok ale może nas wcześniej przywieje To czekam na pomyślne wiatry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 03.07.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Soniko jaki kolor masz tych ciemnych plytek gresowych tz jest czysto brazowy czy czekoladowy, czy braz z jakims optycznym dodatkiem ?Kupilam plytki do lazienki, niby sa brazowe ale z dodatkiem rozu... na zdjeciach wygladaja podobnie do Twojego ciemnego i chcialam zapytac, czy pamietasz jaka fuge dawalas (firma i kolor).Wszedzie sa "moje" plytki pokazane z jasna fuga, a ja zastanawiam sie nad fuga w przyblizonym kolorze do kafelek hmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 03.07.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Adaman - to oświetlenie schodów wyszło tak zupełnie przez przypadek , ale w sumie chyba nie najgorzej ? Które płytki i gdzie są oklejone taśmą, bo nie mogę się dopatrzeć - przy wejściu na schody? Jeśli tak, to na tym wiśniowym kółku jest zwykła, nieepoksydowa fuga i ja ją zakleiłam żeby pył budowlany w nią nie wchodził, bo bym jej w życiu nie doczyściła i zamiast ciemnej miałabym szarą. Normalnie cała podłoga jest zaklejona, została tylko odkryta dla specjalnych Gości . Schody mamy z marmuru, nie widziałam ich chyba ze dwa lata - to też będzie wydarzenie . sprowadź się w końcu!!!!!! Szkoda takiej chałupki, żeby stała samotnie, takich podłóg, żeby ich nikt nie podziwiał, takich schodów, żeby po nich nikt nie biegał, takich.... i oczywiście takich sypialni z takim słupem, żeby.... Oświetlenie nie najgorzej?? Soniko cały Twój dom jest urządzany z takim smakiem!!!! Z jednej strony zazdroszczę Ci tego spokojnego podejścia do sprawy, z drugiej zastanawiam się, jak możesz tam jeszcze nie mieszkać P.S. Nieprecyzyjnie się wyraziłam, chodziło o zasłonięte podłogi.Teraz wszystko jasne, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rebekka 03.07.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Piękna mozaika na podłodze!!! Sie zakochałam narmalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna66 04.07.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Od dłuższego czasu śledzę ten wątek ale dopiero teraz odważyłam sie napisać. Naprawdę śliczne i dopieszczone wnętrza, zresztą dokładnie w moim guście. Powodzenia i miłego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Adaman - to oświetlenie schodów wyszło tak zupełnie przez przypadek , ale w sumie chyba nie najgorzej ? Które płytki i gdzie są oklejone taśmą, bo nie mogę się dopatrzeć - przy wejściu na schody? Jeśli tak, to na tym wiśniowym kółku jest zwykła, nieepoksydowa fuga i ja ją zakleiłam żeby pył budowlany w nią nie wchodził, bo bym jej w życiu nie doczyściła i zamiast ciemnej miałabym szarą. Normalnie cała podłoga jest zaklejona, została tylko odkryta dla specjalnych Gości . Schody mamy z marmuru, nie widziałam ich chyba ze dwa lata - to też będzie wydarzenie . sprowadź się w końcu!!!!!! Szkoda takiej chałupki, żeby stała samotnie, takich podłóg, żeby ich nikt nie podziwiał, takich schodów, żeby po nich nikt nie biegał, takich.... i oczywiście takich sypialni z takim słupem, żeby.... Joasiu - już się pakuję , i pakuję, i pakuję.....i końca nie widać A odnośnie tego słupa, to co konkretnie masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Soniko jaki kolor masz tych ciemnych plytek gresowych tz jest czysto brazowy czy czekoladowy, czy braz z jakims optycznym dodatkiem ? Kupilam plytki do lazienki, niby sa brazowe ale z dodatkiem rozu... na zdjeciach wygladaja podobnie do Twojego ciemnego i chcialam zapytac, czy pamietasz jaka fuge dawalas (firma i kolor). Wszedzie sa "moje" plytki pokazane z jasna fuga, a ja zastanawiam sie nad fuga w przyblizonym kolorze do kafelek hmmm. Mohag - te ciemne płytki nie są brązowe, tylko wiśniowe. Nie pamiętam numeru fugi , ale to jest zwyczajna fuga - chyba Atlas . Coś mnie się wydaje, że widziałam tutaj zdjęcia bardzo ładnej łazienki, ale chyba mam zwidy , bo przecież na tej stronie nie ma żadnych zdjęć łazienki - prawda Mohag ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Dzięki Adaman , obiecuję że już w niedługim czasie się wprowadzę , tylko MUSZĘ mieć zamontowany zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Piękna mozaika na podłodze!!! Sie zakochałam narmalnie dzięki Rebekka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Od dłuższego czasu śledzę ten wątek ale dopiero teraz odważyłam sie napisać. Naprawdę śliczne i dopieszczone wnętrza, zresztą dokładnie w moim guście. Powodzenia i miłego mieszkania Czarna - miło mnie bardzo, że podobają się Tobie nasze wnętrza . Mam nadzieję, że już wkrótce zamieszkamy na dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.07.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Nie chcialam Ci topika zasmiecac, to wykasowalam Tym bardziej ze lazienka nie jest moja tylko salonowa.... moja sie dopiero robi wlasnie z tych plytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarna66 04.07.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Jeszcze raz, przepięknie Sonika. Tak naprawdę to pomysł na gresy polerowane ściągnęłam trochę od Ciebie. Tylko, że u nas ulożone są w prosty sposób. Teraz jak czytam o tym, że są tak podatne na poplamienia to mi się słabo robi.Napisz proszę co impregnowałaś wcześniej: gres czy fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Nie chcialam Ci topika zasmiecac, to wykasowalam Tym bardziej ze lazienka nie jest moja tylko salonowa.... moja sie dopiero robi wlasnie z tych plytek Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądać, bo płytki bardzo ładne . Jestem pewna, że będzie ślicznie!!! Ja bym dała ciemną fugę na ciemnych płytkach, a jasną na jasnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Jeszcze raz, przepięknie Sonika. Tak naprawdę to pomysł na gresy polerowane ściągnęłam trochę od Ciebie. Tylko, że u nas ulożone są w prosty sposób. Teraz jak czytam o tym, że są tak podatne na poplamienia to mi się słabo robi. Napisz proszę co impregnowałaś wcześniej: gres czy fugi. cieszę się, że nasz gres był dla Ciebie inspiracją Ja robiłam przeróżne próby plamiaste na naszym gresie zanim go połozyliśmy i żadnych plam nie złapał, tak że jestem dobrej myśli . Impregnowałam przed fugami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 04.07.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ja bym dała ciemną fugę na ciemnych płytkach, a jasną na jasnych tez tak chce zrobic... chyba chce, bo w tym jest sek ze u mnie ciemne plytki beda na scianie a jasne na podlodze i ta jasna fuga na podlodze mnie troche przeraza tym bardziej ze to bedzie w lazience "ogolno-dostepnej" czyli wiecel ludziczkow bedzie z niej korzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.07.2006 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Sama nie wiem co doradzić . My na podłodze daliśmy jasną - epoksydową, która ma się podobno dobrze czyścić - jak to wyjdzie w praniu czas pokaże, a na ciemnych podłogowych - ciemną. Daj ciemną - lepiej mieć ciemną, niż za chwilę brudną - przynajmniej tak mnie się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 04.07.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Adaman - to oświetlenie schodów wyszło tak zupełnie przez przypadek , ale w sumie chyba nie najgorzej ? Które płytki i gdzie są oklejone taśmą, bo nie mogę się dopatrzeć - przy wejściu na schody? Jeśli tak, to na tym wiśniowym kółku jest zwykła, nieepoksydowa fuga i ja ją zakleiłam żeby pył budowlany w nią nie wchodził, bo bym jej w życiu nie doczyściła i zamiast ciemnej miałabym szarą. Normalnie cała podłoga jest zaklejona, została tylko odkryta dla specjalnych Gości . Schody mamy z marmuru, nie widziałam ich chyba ze dwa lata - to też będzie wydarzenie . sprowadź się w końcu!!!!!! Szkoda takiej chałupki, żeby stała samotnie, takich podłóg, żeby ich nikt nie podziwiał, takich schodów, żeby po nich nikt nie biegał, takich.... i oczywiście takich sypialni z takim słupem, żeby.... Joasiu - już się pakuję , i pakuję, i pakuję.....i końca nie widać A odnośnie tego słupa, to co konkretnie masz na myśli ? to,co Ci w pierwszej kolejności przyszło do głowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.07.2006 04:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Adaman - to oświetlenie schodów wyszło tak zupełnie przez przypadek , ale w sumie chyba nie najgorzej ? Które płytki i gdzie są oklejone taśmą, bo nie mogę się dopatrzeć - przy wejściu na schody? Jeśli tak, to na tym wiśniowym kółku jest zwykła, nieepoksydowa fuga i ja ją zakleiłam żeby pył budowlany w nią nie wchodził, bo bym jej w życiu nie doczyściła i zamiast ciemnej miałabym szarą. Normalnie cała podłoga jest zaklejona, została tylko odkryta dla specjalnych Gości . Schody mamy z marmuru, nie widziałam ich chyba ze dwa lata - to też będzie wydarzenie . sprowadź się w końcu!!!!!! Szkoda takiej chałupki, żeby stała samotnie, takich podłóg, żeby ich nikt nie podziwiał, takich schodów, żeby po nich nikt nie biegał, takich.... i oczywiście takich sypialni z takim słupem, żeby.... Joasiu - już się pakuję , i pakuję, i pakuję.....i końca nie widać A odnośnie tego słupa, to co konkretnie masz na myśli ? to,co Ci w pierwszej kolejności przyszło do głowy... W pierwszej kolejności to mnie przyszło do głowy, że strasznie dużo na nim drzazg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 05.07.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Soniczko jak ładnie. Jakie ładne mebelki w kuchni nie było mnie tu długo bo nie mam czasu. Pracuje za 2 osoby bo koleżanka jest na miesiącznym urlopie. Teraz zajrzałam i tu takie piekne zdjęcia. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 05.07.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Sonisia , ja już się nie mogę doczekać kiedy postawisz w kuchni kwiatki i inne duperełki , kiedy będzie taki swojski nieładzik , bo to będzie znaczyć że już tam mieszkacie Tak więc kochana pakuj sie szybciej i tknij duszę w ten piękny dom , bo bez Was to tylko budynek . PS . Kiedy jedziecie nad morze ? Pomacham choć chusteczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts