Joanna i Janusz 05.07.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Adaman - to oświetlenie schodów wyszło tak zupełnie przez przypadek , ale w sumie chyba nie najgorzej ? Które płytki i gdzie są oklejone taśmą, bo nie mogę się dopatrzeć - przy wejściu na schody? Jeśli tak, to na tym wiśniowym kółku jest zwykła, nieepoksydowa fuga i ja ją zakleiłam żeby pył budowlany w nią nie wchodził, bo bym jej w życiu nie doczyściła i zamiast ciemnej miałabym szarą. Normalnie cała podłoga jest zaklejona, została tylko odkryta dla specjalnych Gości . Schody mamy z marmuru, nie widziałam ich chyba ze dwa lata - to też będzie wydarzenie . sprowadź się w końcu!!!!!! Szkoda takiej chałupki, żeby stała samotnie, takich podłóg, żeby ich nikt nie podziwiał, takich schodów, żeby po nich nikt nie biegał, takich.... i oczywiście takich sypialni z takim słupem, żeby.... Joasiu - już się pakuję , i pakuję, i pakuję.....i końca nie widać A odnośnie tego słupa, to co konkretnie masz na myśli ? to,co Ci w pierwszej kolejności przyszło do głowy... W pierwszej kolejności to mnie przyszło do głowy, że strasznie dużo na nim drzazg . a jednak i to Ci przyszło na myśl!!! Nie zawiodłam się na Tobie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 05.07.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 witaj Soniko,nie wiem czy przegapilam, czy nieale masz juz kominek? sa gdzies zdjecia?wyczytalam, ze ma byc z trawertynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2006 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Soniczko jak ładnie. Jakie ładne mebelki w kuchni nie było mnie tu długo bo nie mam czasu. Pracuje za 2 osoby bo koleżanka jest na miesiącznym urlopie. Teraz zajrzałam i tu takie piekne zdjęcia. Gratuluje Dzięki KARO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2006 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Sonisia , ja już się nie mogę doczekać kiedy postawisz w kuchni kwiatki i inne duperełki , kiedy będzie taki swojski nieładzik , bo to będzie znaczyć że już tam mieszkacie Tak więc kochana pakuj sie szybciej i tknij duszę w ten piękny dom , bo bez Was to tylko budynek . PS . Kiedy jedziecie nad morze ? Pomacham choć chusteczką Maxtorko - ta "Sonisia" wprost mnie rozczuliła, tak mi się zrobiło miło i cieplutko na serduchu . Ja właśnie z tymi duperelkami mam kłopot - spakować ich nie idzie - za dużo ich i tyle . Jak będziemy jechać to dam znać, cobyś tę chusteczkę szykowała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2006 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Fasola - kominek mamy, zdjęcia były ale już nie ma . Jest nowoczesny, z jasnego trawertynu - pęknięta płyta z góry na dół. Taki oto trawertyn: http://ssonika.photosite.com/~photos/tn/2221_348.ts1122015160000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.07.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Potwierdzam, ze pikny, bo widzialam zdjecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.07.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 widziałam w naturze bardzo pikny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 07.07.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 widziałam w naturze bardzo pikny Soniczko, ale u Ciebie ruch troszkę mnie tu nie było i właśnie nadrabiałam zaległości, nerwowo próbowałam się doczytać czy już mieszkasz czy nie, ale nie Ty to masz cierpliwość, chociaż z drugiej strony cieszę się że nie omineła mnie Twoja przeprowadzka kuchnia wyszła super, podłogi nadal lśnią, są śliczne a jak balustardy, szukasz juz czegoś? możesz powiedzieć czym impegnowałaś gres i czy jest to konieczne, bo mój wykonawca twierdzi że nie, ale mam wrażenie że mu się nie chce robić pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.07.2006 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Rzeczywiście ruch u nas prawie jak na Marszałkowskiej . Honzko - balustrad jeszcze nie szukam, zacznę może we wrześniu. Gres mamy zaimpregnowany preparatem firmy Kiehl, ale można też HG. Nas w sklepie bardzo uczulali żeby to zrobić, to zrobiliśmy . Zresztą na stronie Nowej Gali też jest napisane, że gresy polerowane należy impregnować: Specjalnej pielęgnacji wymaga polerowana powierzchnia płytek. Proces polerowania polega na mechanicznym zeszlifowaniu wierzchniej warstwy płytki za pomocą specjalnych ściernic i uzyskania efektu "lustra". Ze względu na otwarcie mikroporów w procesie polerowania, producent zaleca stosowanie impregnacji powierzchni płytek polerowanych przy pomocy środków impregnujących renomowanych firm dostępnych na rynku w celu ułatwienia utrzymania podłogi w czystości w trakcie eksploatacji oraz zapobiegania plamienia płytek. Nie poleca się woskowania lub natłuszczania powierzchni płytek w celu zabezpieczenia przed brudzeniem. Lepiej zaimpregnować, niż potem żałować . _____________________________________________________________ Wzięliśmy się dzisiaj ostro za sprzątanie domku. Na pierwszy ogień poszedł garaż, potem był strych. Okazało się, że w dalszym ciągu mamy tysiące przeróżnych rzeczy, które już się chyba nie przydadzą - śrubki, śrubeczki, zaczęte worki przeróżnych fug, tubki silikonów, pół worka wapna, worek cementu... - normalnie cuda. Skąd się to wszystko bierze ? W trakcie budowy mieliśmy wynajęte co najmniej trzy kontenery na odpady budowlane, a one wciąż są - szok . Strasznie mnie to wszystko zmęczyło, ale na deser musiałam zrobić sobie przyjemność i "odpakowałam" schody do piwnicy: http://ssonika.photosite.com/~photos/tn/2283_348.ts1152360728000.jpg http://ssonika.photosite.com/~photos/tn/2285_348.ts1152360858000.jpg http://ssonika.photosite.com/~photos/tn/2282_348.ts1152360336000.jpg Na więcej nie było mnie stać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 08.07.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 oj ladne schody moje mysli turlaja sie miedzy kamieniem a drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.07.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Podkradłam Maksiowi parę zdjęć ze spotkania , mam nadzieję że Maksiu ani inni uczestnicy zlotu nie będą mieć mnie tego za złe kurcze, ze tez nie moglam do Was dotrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.07.2006 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 oj ladne schody moje mysli turlaja sie miedzy kamieniem a drewnem Znam to uczucie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.07.2006 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 kurcze, ze tez nie moglam do Was dotrzec Nam też było bardzo smutno , ale siła wyższa. Nic się nie martw Natko - jeszcze powtórzymy i to nie raz . Baru już drogę zna na pamięć , Maksiu pewnikiem znowu zawita - przynajmniej taką mam nadzieję , bo lubi chodzić po górach , a Majka to tylko rzut beretem od nas, więc sama widzisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 O kurcze Sonika, to u ciebie nawet schody do piwnicy są takie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 09.07.2006 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Dzięki Veruniu , one musiały byc takie, bo są dalszym ciągiem tych na górę i inne po prostu za bardzo by się rzucały w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.07.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Soniczko pięknie!!! I kuchnia jest taka jak chciałaś i cała reszta też. Zazdroszczę, że najtrudniejsze wybory masz już za sobą i co najważniejsze to były wybory mądre i teraz możesz się tylko cieszyć. Ja ciągle w lesie ze wszystkim i drogi wyjścia nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 10.07.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Piękne te schody, cydniaste i w ogóle achy i echy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.07.2006 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Soniczko pięknie!!! I kuchnia jest taka jak chciałaś i cała reszta też. Zazdroszczę, że najtrudniejsze wybory masz już za sobą i co najważniejsze to były wybory mądre i teraz możesz się tylko cieszyć. Ja ciągle w lesie ze wszystkim i drogi wyjścia nie widzę Dzięki Toluś , przyznać jednak muszę, że wybory to była męka straszna. Jeszcze sporo zostało do zrobienia i też póki co drogi wyjścia nie widzę , ale się nie zrażam i umówiłam się na pomiar szafo-garderoby - za darmo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.07.2006 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Piękne te schody, cydniaste i w ogóle achy i echy Zabrakło jeszcze ochów Kasiu , żartuję oczywiście - miło mi że się Tobie podobają , dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.07.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Soniko, to sa schody do piwnicy?????? Z czego sa zrobione? No co za elegancja...Ja bym u Ciebie ciagle po tych schodach latala a potem po tych korytarzach, a potem po tych parkietach.., a potem w kuchni bym sie krecila z dwa dni... No to co, nic tylko zatrudnic Ciebie jako doradce w urzadzaniu naszego domku! A tak powaznie, slow brak na piekno w Twoim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts