iga9 11.08.2006 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Ale mi sie podoba twoja kuchnia!!! W koncu cos jasnego i nowoczesnego! Napisz koniecznie jak sie sprawuja te "szyny" zamast tradycyjnych raczek do otwierania szafek. Ja wlasnie tez takie planuje a nie wiem jak z praktyka Chcialam tez czesciwow kremowe lub biale meble a tu wszyscy strasza, ze widac brud, slady palcow itd. a na ciemnych nie. Jaki ty masz doswiadczenia? Mi tez brdziej sie podoba blacha - sama o niej myslalam. No, ale podobno niepraktyczna: widac palce, kropelki wody i potraw. Smugi po przetarciu. Ja znalazlam panaele pcv firmy forbo imitujace drewno, szklo i metal (dopero wprowazdaja do sprzedazy - mozna zobaczyc pod koniec 2 str mojego dzinnika). I jestem na to szklo zdecydowana. Ale moze byc tez prawdziwe szklo - tak ja pisalac przezroczyste lub ew. w kolorze sciany. Znajmi maja nad ciagiem kuchennym mleczn0-biale szklo i chwal sobie jako bardzo dobre w utrzymaniu i praktyczne Ach te decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.08.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 z tego wyboru szyba, czy blacha..wybrałabym balche.. ale ..........bo mam ale czy nie bedzie za ciężko z tą blachą przy tak jasnych delikatnych meblach Soniko?? ona jakoś mi sie kojarzy tak gastronomicznie ...osobiscie najlepiej widziałbym u Ciebie taką szybe przeźroczystą, zeby nie tracic tego pięknego koloru sciany....to taka moja skromna sugestia Ja tez o takiej szybie myslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 11.08.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Moja blacha jest ryflowana czyli a taką fakturą ( można ją zobaczyć na stopniach w autobusie ). Nic na niej nie widać, chyba że ktoś jest bardzo dociekliwy Tylko nie wiem czy u Ciebie taka blacha nie zaburzyła by tej gładkości. Rzeczywiście to szkło z Ikei nie bardzo tutaj pasuje, ja najbardziej skałaniałabym się do przezroczystego szkła żeby było widać kolor ściany. I rzeczywiście pucowanie mojej kuchenki to nie lada wyzwanie ale chciałam to mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.08.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 ja jestem za szybą przeźroczystą Blacha fajna, ale za ciężka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 11.08.2006 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Sonika nie widzę Twoich zdjęć na początku tzn. doszłam do 10 str. i nic.Wszyscy chwalą a ja widzę tlko podłogę,łazienki ikominek. a poza tym du....zo prostokącików z małymi kolorowmi kadracikami w środku. poprosiłam syna mojego brata żeby mi pomógł,ale i on nie potrafi. Chociaż na komputerach się zna. A może trzea jakiś specjalny program.próbowaliśmy jakieś ściągnąć,ala nic.Jestem zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 11.08.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 roszponka kuchnia jest na 32 stronie na 10-tej to Sonika dopiero chyba o ciemnej zaczynala cos przebakiwac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 12.08.2006 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Dzięki WSZYSTKIM za opinie - na Was zawsze można liczyć !!! Wniosek - szyba z Ikei do zwrotu - muszę szukać przeźroczystej, a ponieważ szyba za kuchenką powinna być hartowana ( a ze znalezieniem takowej tanio mogę mieć problemy), muszę się jeszcze zastanowić czy nie zostawić tej blachy, a zwykłą, przeźroczystą szybę dać tylko po bokach. Jak się tak przyglądam, to w sumie podoba mi się tak jak jest - bez niczego i w ogóle najchętniej tak bym zostawiła , - ale to byłoby niepraktyczne . Dzięki Iga - mam nadzieję, że szyny będą się dobrze sprawować - nie musisz szukać uchwytu, zawsze w niego trafisz . Myślę, że i z utrzymaniem czystości nie będzie problemu - przetrę szmatką i już. Gdzieś czytałam, że z fornirowanymi jest właśnie większy kłopot, bo trudno z nich usunąć plamy z tłuszczu. Oglądałam te panele, o których piszesz, ale one są chyba na podłogę? AgnesK, Słoneczko - pomysł z kafelkami jest dobry, ale jak sobie pomyślę, że ich położenie trwałoby ZNOWU z pół roku , to dostaję gęsiej skórki . Roszponko - nie bądź zła , tamtych zdjęć już nie ma - wykasowałam, ale niczego nie straciałaś, bo tam też były tylko łazienki, podłoga i kominek. Mohag - mała korekta - na 10-ej to ja dopiero latałam z lodówką po kuchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 12.08.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Soniko,dzięki uspokoiłaś mnie,że nic nie straciłam. Kuchnia i łazienki są piękne. szczególnie ta niebieska jest ładna. Czy miałaś projektanta wnętrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.08.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Soniko, a dlaczego nie dasz szyby lekko matowej, bo ta na zdjęciu to mleczna jest, taka matowa by była fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 12.08.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Soniko ,a może przeżroczysta szyba już widziałam taką ,wygląda bardzo ładnie. Z jakiego kamienia jest blat i ile kosztował? Oczywiście jeżeli możesz podać cenę. Ile kosztowały mebelki do kuchni? z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.08.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Oooo - wlasnie - ja tez bym poprosila o info cenowe na temat blatu. Wczesniej myslalam o mdf, ale ja zapalona kuchwrka jestem, maz nie lubi desek do krojenia uzywac wiec tak sobie mysle, czy gdzies nie zaoszczedzic (kuchnie i tak u stolarza planuje robic) i nie szarpnac sie na taki kamienny blat - jakis brazowawy marmur Tylko to hcyba sam material ok 100/m2? Plus jakas obrobka i montaz Ile cie to wyszlo? Panele sa na podloge - no ale jak przeszkoda w tym, zeby je na sciane polozyc? W koncu panele oklejone formirem kladzi sie na sciane, szkolo, blach, wiec dlaczego ni panale z pcv? Kuchnia to prawdziwy dylepmat - ja za nic nie moge sie zdecydowac Wiem, ze ty tez tak mialas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.08.2006 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Soniko, a dlaczego nie dasz szyby lekko matowej, bo ta na zdjęciu to mleczna jest, taka matowa by była fajna Veruniu, jak kupowałam tę szybę w Ikei to w ogóle nie pomyslałam, że ona będzie mleczno - biała. Byłam pewna, że kupuję matową i dopiero w domu się okazało, że ona tak wygląda. Muszę pójść do szklarza, wziąć próbki innych szyb i przymierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 13.08.2006 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Roszponko, miałam architekta wnętrz. Projektował nam podłogę w holu, łazienki i kuchnię. Blat jest z granitu o nazwie Brasilian Gold. Iga - ten blat jest moim marzeniem . Został zaimpregnowany specjalnym środkiem z atestem na kontakt z żywnością i teraz nie będę musiała używać żadnych desek do krojenia . Ciekawa jestem czy przysłaliby próbki tych paneli , bo musiałabym najpierw pomacać - jak myślisz? Jak sobie odświerzyłam pamięć , to temat kuchni wałkowałam chyba z rok . To był jeden z najtrudniejszych tematów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 13.08.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Soniko-piekna kuchnia!!!! nie mogę sie napatrzeć... Ja własnie zaczynam się przymierzać do swojej kuchni, chyba będzie podobna do Twojej:) Czy wiesz ile kosztuje przezroczysta szyba na ściane? Gres tez masz przepiekny...oj zazdroszcze wszystkiego Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metea 13.08.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Soniko mam jeszcze pytanie, czy na tej ścianie gdzie stoi kuchnia to sa szafki czy szuflady?Jeszcze raz napisze, KUCHNIE MASZ PIEKNĄ!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.08.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 No to ja temet kuchni tez juz z rok walkuje U mnie jet ten problem, sama zreszta chcialam go miec , ze kuchnia polaczona z salonem i jadalnia, trzeba wiec to wszystko zgrac. Nie moge wiec za bardzo w kuchni poszalec No dobra , wal w takim razie, mozesz na prv, po ile taki cudne blaty chodz, bo mi wielka na niego zrobilas ochote Jak jeszcze sa takie impreganaty to Co przeslanie probek nie mam pojecia. Ten wzornik u dydtrybutor, ktory widzialam to byl taki dosc gryby segregator Ale oni maja siec w calej Polsce. Ja mam to szczescie, ze siedziba jest w Poznaniu Ja tam po prostu zadzwonilam i podali mi dytrybutora z wzornikami najblizej mnie, wiec sprobuj ta sama metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baru 13.08.2006 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 No proooszę... człowiek na tygodniowy urlopik wyskoczył a tu już blacik wyśmienity jest, przeprowadzka w sierpniu... Nooo toooo BRAAWOOOO!!PS. A jednak szkoda, że nie bliżej mamy te chatki - chętnie bym to cudo w realu zobaczyła. Pozdrówka Soniczko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.08.2006 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Dzięki Meteo . Szyba z Ikei kosztuje 30 zł - 40x60cm, tyle samo blacha. Ile kosztowałaby u szklarza jeszcze nie wiem. Prowadnice też są w takiej samej cenie, tylko dłuższe - na 120 cm. Na ścianie z kuchenką mam same szuflady: http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/4005_348.ts1150290734000.jpg pod oknem są zwykłe szafki. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 14.08.2006 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Iga- znalazłam na ich stronie adres przedstawiciela u mnie, więc się tam po prostu wybiorę i pooglądam te cuda - dzięki . Baru - ale daleko też nie masz . Jak Cię tylko najdzie ochota na wycieczkę - daj znać. Drogę już przecież znasz na pamięć, prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ml45 14.08.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Sonikorzeczywiście ta kuchnia jest super, nie mogę się doczekać jak będzie już kompletna, z całym sprzętem i tymi szybkami. zaintrygował mnie również Twoj blat proszę powiedz czy on jest taki grubaśny czy klejony w połowie. ja tez prosze o podanie orientacyjnej ceny blatu z impregnatami, jeżeli nie podasz na forum to na privadzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts