wjarekw 15.01.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Witam!W korytarzu mam ściany gipsowane. Po lewej stronie stoi szafa z rozsuwanymi drzwiami, oświetlenie halogenowe.Chciałbym coś położyć na ściany. Odpadają panele - zbyt popularne.Myślałem o jakieś szorstkiej powierzchni. A może nawet imitacja cegły.Czekam na ciekawe pomysły.PozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.01.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 a moze stiuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 15.01.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Zależy w jakim stylu masz urządzone resztę domu , bo całość musi generalnie współgrać . Wiesz , chodzi o to , by przedpokój nie był całkowicie „oderwany” musi mieć jakiś łącznik z pozostałymi pomieszczeniami , szczególnie tymi otwartymi ( hol , salon itd. ) . Proponuję Ci częściowe wyłożenie ściany imitacją kamienia – tzn . takich jakby polnych ( płaskie o niewielkiej grubości ) . Wyłożyłabym w taki sposób , żeby w dolnej części było ich więcej , a im bardziej ku górze tym mnie – miałby być układane nieregularnie . Do tego rustykalny wystrój . Przecierane ściany , drewno , wianki suszki .Stara skrzynia jako siedzisko : kufer na buty itd.. – ogólnie ciepły klimat . Jakby co pytaj , może uda mi się Ci coś doradzić . Pozdrawiam dekoracjami wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 15.01.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 wjarekw napisz do Kasiorka......pewnie cos doradzi na Twoje kłopoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 15.01.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2005 Napisz coś może szczegółowiej. O szerokościach - jaki ma metraż , gdzie ma usytuowane drzwi , przejścia itd.Ważne jest jakiej jest wielkości – gdy jest mały , musi być zaprojektowany w miarę w jasnych barwach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjarekw 17.01.2005 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Witam!Dzięki za wszystkie podpowiedzi.Widziałem Osowo twoje zdjęcie z tzw. przecierką - super wygląda. Właściwie to chciałem coś takiego zastosować, ale chciałbym dołożyć coś jeszcze, aby nie było monotoni, ale też żeby nie przesadzić. Moje mieszkanie jest w bloku, więc korytarz nie jest duży. Około 6m długi (patrząc od drzwi wejściowych) i skręt 1,5m w prawo. Szerokość ok. 1,8m. Szafa wnękowa stoi po lewej stronie (podobne w temacie aranżacja wnętrza, zdjęcie Moniś, kolor wpada bardziej w wiśnie, drzwi: 2 lustra, 2 skrzyała).Z tymi kamieniami to ciekawy pomysł, (płytki w kolorach "szarych"-mozaika) więc kamienie nie kłóciłyby się raczej z szafą.Myślałem o cegle (~2cm), pasuje do szafy i wprowadza ciekawy klimat.Co powiesz na połączenie kamieni z cegłą.Po lewej szafa, po prawej cegła, na wprost kamień do pewnej wysokości i oczywiście dodatkowe oświetlenie (poza halogenami nad szafą), nad kamieniami przecierka kolorem łącząca wiśnię i szary.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 19.01.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Wiesz , raczej zrezygnowałabym z łączenia cegły z kamieniem .Stawiam na kamień – stabilne połączenie kolorystyczne z podłogą : wchodząc tym kolorem na ścianę- da wrażenie powiększenia przestrzeni . Przecierkę zrobiłabym w kolorze zbliżonym do mebli ( wiśnia ) ale nie za ciemną ( ciemniejsze tylko niektóre smugi ) . Gdyby co , pytaj – służę poradą . Pozdrawiam wdziękiem naturalnych materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wjarekw 22.01.2005 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Hej! Dzięki za propozycję.Pewnie masz rację - za małe pomieszczenie, aby łaczyć różne materiały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 24.01.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Ja mam u siebie tapetę.Faktura worka zgrzebnego płuciennego.Wszystkim się podoba.Kupiona w OBI.Kolor ciepły,słoneczny.Można zestawiać z brązami,rudościami tak jest na ekspozycji.Przyjemne dla dłoni i dla dzieciaków które szaleją.Łatwo utrzymać w czystości.Nie osadza się kurz.Muszę ci powiedzieć że tapeta to obecnie już spory wydatek i przeżywa renesans.Mój mąż zajmuje się remontami i to on namówił mnie do tego pomysłu.Obecnie dużo osób przy kasie rezygnuje z innych rozwiązań.Twierdzą, że tylko tapeta daje komfort czystości,elegancji.Osobiście nie chciałabym mieć takiej jaskini z głazów w przedpokoju.Ale to ty sama musisz wybrać.Pomysł z cegłami fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts