Agnieszka1 17.01.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Dla mnie to nic zlego ze wynajmuje podwykonawcow. Normalka, teraz tylko duzo firmy budowlane zatrudniaja na stale fizycznych pracownikow. Mniejsze firmy biora ludzi z wlasnymi dzialalnosciami na umowy zlecenia - a z tego powodu ze w zimie przy braku robot nie bylo by stac takiej malej firmy utrzymac stalych pracownikow. Jesli wiec zatrudniaja jako podwykonawce dobrych ludzi wiec jest ok a chyba chodzi o to zeby byli solidni i fachowi a nie o to jak sa zatrudniani. Co ma jedno do drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość bud-bet 17.01.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 ludzie o czym Wy mówicie ????"cwaniaczek"??????tak działają firmy na całym świecie i te małe i te duże.wykonawca zapewnia swój sprzęt zaplecze itd.budowanie w ten sposób jest po prostu tańsze ,lepiej chyba zatrudnić wykonawcę działającego od kilku lat budującego duzo więcej niż jakaś tam ekipka ,która jak nie ma nic lepszego do roboty to bierze sie za budownie domów ,jakie sa gwarancje że taka ekipa dotrzyma terminu ,zapewni odpowiednią jakość ,bardziej wiarygodny jest chyba wykonawca budujący kilkanaście domów rocznie bo jemu bardziej zależy na zadowolonych klientach.jasne że zdarzają sie tzw. "cwaniaczki"ale chyba po jednej i po drugiej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 18.01.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 duże firmy może tak pomijając afery ze znikającymi "podwykonawcami sp. z o.o.". ja mówię o cwaniaczkach których majatkiem jest polonez i komórka, którzy ograniczają się do pobrania pieniędzy i przekazania zlecenia osobom z łapanki. Czasem nawet taki cos płaci tym "podwykonawcom". Zresztą chciałeś opinię to masz, nie musisz jej brac pod uwagę. Ja na pewno nigdy więcej nie zlecę pośrednikowi. Samodzielne poszukanie ekipy kosztuje więcej zachodu ale warto i ze względu na jakość i na ryzyko. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.01.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 ludzie o czym Wy mówicie ????"cwaniaczek"??????tak działają firmy na całym świecie i te małe i te duże.wykonawca zapewnia swój sprzęt zaplecze itd.budowanie w ten sposób jest po prostu tańsze ,lepiej chyba zatrudnić wykonawcę działającego od kilku lat budującego duzo więcej niż jakaś tam ekipka ,która jak nie ma nic lepszego do roboty to bierze sie za budownie domów ,jakie sa gwarancje że taka ekipa dotrzyma terminu ,zapewni odpowiednią jakość ,bardziej wiarygodny jest chyba wykonawca budujący kilkanaście domów rocznie bo jemu bardziej zależy na zadowolonych klientach.jasne że zdarzają sie tzw. "cwaniaczki"ale chyba po jednej i po drugiej stronie Zgadzam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.01.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 duże firmy może tak pomijając afery ze znikającymi "podwykonawcami sp. z o.o.". ja mówię o cwaniaczkach których majatkiem jest polonez i komórka, którzy ograniczają się do pobrania pieniędzy i przekazania zlecenia osobom z łapanki. Czasem nawet taki cos płaci tym "podwykonawcom". Zresztą chciałeś opinię to masz, nie musisz jej brac pod uwagę. Ja na pewno nigdy więcej nie zlecę pośrednikowi. Samodzielne poszukanie ekipy kosztuje więcej zachodu ale warto i ze względu na jakość i na ryzyko. pozdro Nie wiem co ma jakosc do tego czy ktos pracuje na umowe na stale, czy zlecenie czy o dzielo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 18.01.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2005 Niestety ma i nie chodzi o formę zatrudnienia tylko o fakt korzystania z ofert pośredników. Porządni fachowcy nie musza się ruszać z domu, żeby znaleźć robotę. No i podkreslam - nie chodzi o firmy, które zapewniają sprzęt, sprawy socjalne, realną odpowiedzialność za swoją pracę i wynajmują ludzi tylko o cwaniaczków, którzy żenią naiwnych inwestorów z ekipami szukającymi pracy w sezonie, za biuro służy im telefon i realnie nie odpowiadają za nic. Niestety niełatwo odróżnić te dwa przypadki. W dużych firmach sprawdza się pozycję majątkową itd oferenta a prywatnemu inwestorowi pozostaje nos, oby niezakatarzony. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts