mar123456 02.06.2024 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca WitamPiszę z prośbą o poradę. Około miesiąc temu zostały otynkowane u mnie ściany. Dam pobudowany około 3 lata temu, parterowy, ściany z betonu komórkowego, nałożony tynk cementowo-wapienny - gotowy z worków. Obecnie zauważyłem na tynku pęknięcia i nie było by w tym nic aż tak niepokojącego gdyby nie to że niektóre łączą się niejako z bardzo cienkimi pęknięciami na bloczku. Na zdjęciu poniżej starałem się przedstawić ww. pęknięcia- nieotynkowane bloczki są widoczne w otworach drzwiowych. Czy to możliwe, że tynk spowodował pęknięcie bloczka czy raczej odwrotnie? Dziękuję za poradę. Pozdrawiam Forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 03.06.2024 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca Czy na ścianach jest wieniec żelbetowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar123456 04.06.2024 03:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca Tak. W załączeniu przesyłam zdjęcie ściany z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 22.06.2024 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca Słaba jakość, nie wiem, czy to zdjęcie jest jakieś zniekształcone, czy też murarze byli bardzo pijani... Obawiam się, że to drugie. Pęknięcia są zastanawiające, to nie tynk je spowodował. Może bloczki są niskiej jakości, może brakuje słupów żelbetowych. Trzeba by się skonsultować z projektantem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts