epal7 02.06.2024 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca Cześć Forumowicze, Szukam dodatkowego źródła ogrzewania do małego domu. Powierzchnia grzewcza (po podłodze): 90m2, parter + piętro. Mam na to małe pomieszczenie 120x150cm. W domu jest już kocioł na gaz. Kojarzycie temat kominków na pellet, zasypywanych od góry (zasobniki 10-30kg)? W sieci znajduje piecyki / kominki o mocy 10-12kW - za ok. 10 k PLN. Powinien starczyć do małego domu. Moje pytanie: czy przy ogrzewaniu podłogowym takie coś ma rację bytu? Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze piecyka? Co powinien taki piecyk / kominek mieć na wyposażeniu? Pozdrawiamepal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 03.06.2024 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca Powierzchnia grzewcza (po podłodze): 90m2, parter + piętro. Mam na to małe pomieszczenie 120x150cm. W domu jest już kocioł na gaz. Kocioł pelletowy 10 kW + ochrona powrotu + panel pokojowy + sprzęgło dla połączenia z kotłem gazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benek161 03.06.2024 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca Pewnie chodzi ci o piecyki typu defro hydropell. Montaż takiego urządzenia wymaga pomieszczenia min 30m3, więc nie możesz go wsadzić w taką dziuplę. Zresztą mając gaz, po co bawić sie jeszcze w pellet. Wyjdzie cenowo na to samo a roboty i kosztów dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erfectpreced 12.09.2024 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września Do ogrzewania 90 m² piecyk na pellet 10-12 kW powinien wystarczyć. Przy ogrzewaniu podłogowym warto rozważyć system z buforem ciepła. Ważne: zwróć uwagę na wielkość zasobnika, automatyzację, wydajność oraz instalację (komin, wentylacja). drift hunters Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.09.2024 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 14 godzin temu, erfectpreced napisał: Do ogrzewania 90 m² piecyk na pellet 10-12 kW powinien wystarczyć. Drift Hunters ... 10 - 12 kW wystarczy na 180 - 200 m2 a na 90 m2 jest dwa razy za mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommchris 22.10.2024 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października Wiele kominków na pellet posiada automatyczne systemy podawania paliwa, co ułatwia obsługę i zapewnia stałą temperaturę w pomieszczeniu. Incredibox Sprunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts