Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

czeeeee

interesuje mnie cena kotła de dietrich city1,24 zasobnik150 ewetułalnie mcr 24 z zasobnikiem lub inne rozwiązanie z inym kotłem czekam na info domek 150 m2 troszkę podłogówk i3 osoby

• Odpowiedzi 630
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam,

Obecnie jestem na etapie instalacji co/cwu.

2 Łazienki i przedpokój - ogrzewanie podłogowe, reszta kaloryfery.

Domek ma 145 m2 - parter i poddasze użytkowe. Wybraliśmy ogrzewanie na gaz, obecnie nie mamy możliwości grzania gazem ziemnym. Inwestycja z gazowni przewidziana jest na styczeń 2008roku.

Dom zbudowany z bloczka 24 + 12 cm styropian.

Proszę o ofertę.

Pozdrawiam :)

• 1 month później...

Panie instalatorze mam pytanie:

Kotly ktorej firmy maja lepszy stosunek jakosci /mozliwosci do ceny? (katalogowej) Junkers czy De Dietrich?

Mam Tu konkretnie na mysli centrale kondensacyjne:

Cerasmart Modul i Ecodens lub Elidens (czym sie roznia te dwa ostatnie?)

Pozdrawiam

Asia

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Co wybrałeś?

Taki vitodens 333 19 kW ze sterowaniem pogodowym to koszt rzędu 10500zł.

Jeszcze nic nie wybrałem. Walcze z rekuperacją i potem wybiorę piec i resztę.

Ale przy okazji; czemu miałbym wybrąć 333 skoro mój hydraulik poleca mi 200-tkę?

Lepszy palnik, sprawniejszy kocioł, lepszy system "podgrzewu cwu"- szybszy i oszczędniejszy, kompaktyowa budowa kotła z zasobnikiem - oszczedność miejsca, kocioł jest cichszy od modelu 200.Cena przecież niedużo większa.Tańszy w montażu.
Zastanawiam się, dlaczego instalator poleca Ci kocioł "z gorszym " palnikiem i komfortem cwu itp. skoro to tylko 500 zł różnicy :roll:
  • 2 weeks później...

Witam,

bede zobowiazany za przedstawienie oferty cenowej na piec Vaillant VSC ecoCOMPACT 196-C 150, w opcji:

1. zakup samego pieca

2. dodatkowo osprzet do obslugi dwoch obiegow - kalo i podloga -(sprzeglo, ...) wraz z odpowiednim manimulatorem pokojowym

3. montaz do gotowej instalacji i uruchomienie jesli posiada Pan uprawnienia

Okolice Warszawy -> jesli opcja 3 nie jest mozliwa prosze tylko o opcje 1 i 2.

pozdr, pawel

• 3 months później...

Witam Wszystkich w przerwie świąteczno-noworocznej :D

Postaram się częściej zaglądać na forum, ale nawał prac mi to skutecznie ogranicza.

Kontakt jak zwykle prosze na e-maila [email protected]

Pozdrawiam Grzesiek

Witam Wszystkich w Nowym Roku!!!!

Życzymy Wam Śpełnienia marzeń, w szczególności o własnym domu, Budującym - Wytrwałości i Zrozumienia dla wykonawców, nadto Zdrowia, Radości i Miłości :D

Monika i Grzegorz

Tu jest tabela doboru wymienników płytowych - może sie komuś przyda :D

http://www.hydrosolar.pl/promocje/alfa_laval.pdf